reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

nie usg ale ktg ich zaniepokoilo.
tetno malego mialo za mala amplitude. generalnie im wieksze zabki tym lepiej, a u mnie bylo caly czas miedzy 140 pare a 160. tak jakby ciagle spal i nie byl aktywny, mimo tego, ze ja go czulam, ze sie rusza.

reklama
nie usg ale ktg ich zaniepokoilo.
tetno malego mialo za mala amplitude. generalnie im wieksze zabki tym lepiej, a u mnie bylo caly czas miedzy 140 pare a 160. tak jakby ciagle spal i nie byl aktywny, mimo tego, ze ja go czulam, ze sie rusza.

Przeciesz dzidzia ma prawo spac w brzuszku co nie :tak:.U mnie wlasnie na ktg jak mala sie ruszala to tetno jej podskakiwalo I jak zagadalam gina o ruchy to popatrzal na ktg i mowi ale przeciesz tu widac ze sie rusza czyli musial sie kierowac wlasnie tymi skokami :tak:

Witajcie mamusie!!
Ja mam dzis wizytke i oby była ostatnia.
Ryczec mi sie chce jak pomysle, że oni ciągle czekają bo nie ma rozwarcia i skurczy a przeciez wiadomo że i tak mam cc. Zwodzą mnie tak od miesiąca, ze to niby już i d.... :wściekła/y:
Mam nadzieje, że dzis juz dostane skierowanie i jutro utulę swojego maluszka.

Pozdrawiam słonecznie choc za oknem szaro buro:-)

MALENA 3 mam kciuki :tak:Pisz do nas eski jak cos sie bedzie dzialo ;-)

Ja poszlam dzis do gina i dobrze ze dzis poszlam Moje cisnienie to 110/70
Waga nie wiem bo mnie nie wazyla ale po co mi to teraz :rofl2:
Od razu polozna zrobila mi KTG myslalam ze tam na lezaco na tych plecach umre :rofl2:Z Ktg cisnienie malej miedzy 130 a 150 kilka razy bylo 120 i kilka 160 ale gin mowi ze wsio oki :tak:
A moje skurcze ponizej 40 % nie schodzily I caly czas utrzymywaly sie od 50 % kilka razy bylo 40 z czyms;-)A kilka razy bylo 60 % , 70 % ,80 % I RAZ BYLO 99 %:szok::szok::szok::szok:
Gin powiedzial ze skurcze fajne ale z badania wyszlo ze szyjka SZCZELNIE TRZYMA I JEST NIEPRZYGOTOWANA a glowka malej juz przyparta ale przez ta szyjke nie moze wyjsc heheh.

Ja raz pod ktg leżałam 5,5 h - z oksytocyną, to wyobraź sobie jak schodziłam z łóżka A skurczami to tak jest, że mogą się rysować na maksa, ale jeśli ich nie czujesz, to jakby to nie to. Miałam podobnie i cieszyłam się jak głupia, że to już, ale szybko sprowadzili mnie na ziemię, że jak nie czuję, to nie bardzo. A z kolei w dniu porodu nie rysowało się praktycznie nic, a odrazu dostałam skurczy partych. Nawet nie czułam kiedy rozwarcie poszło z 2 cm na maksa.
Ze mną na patologi leżały przede wszystkim dziewczyny z ciśnieniem, ale też z mało reaktywnym ktg i to są powody dla ktorych można próbować wywołać poród, bo jest zagrożenie dla dzidzi. A jeden pan doktor tłumaczył nam, że ciąża w terminie jest do 42 tyg i po tym czasie nie zawsze mówi się o przenoszeniu ciąży, ale o przeterminowaniu.

Po mnie rodziły jeszcze dwie dziewczyny. Jedna urodziła synka o wadze 4900g!!!!!!!!! Doslownie dałabym jej medal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ze mną na patologii leżała dziewczyna co urodziła synka 4600 bez pęknięcia i nacięcia (drugie dziecko) a taka szczuplutka, że niewiadomo gdzie to dziecko się zmieściło :dry:

KASIU ja akurat jak mialam 2 razy ktg to mnie te skurcze zabardzo nie bolaly tzn za pierwszym razem to te 40 mnie bardziej bolaly od tych 60 To ja jestem ciekawa jakie sa te skurcze co mnie bola :-(

A ja byłam dziś u lekarza i rzeczywiście mam zapalenie piersi:no:
Dostałam antybiotyk ale nadal mogę karmić Bartusia.
Mam nadzieję że ból szybko przejdzie:-(

Po dzisiejszej wizycie u gina nic nowego. Z Małą ok, w sumie wszystko gotowe do porodu i mam czekać na skurcze. Coś tam mówił, że jeszcze szyjka nie do końca gotowa.

Rano KTG w szpitalu - zobaczymy, co wyjdzie, bo na jutro termin

reklama
Witajcie Kochane!!!!
Nareszcie wczoraj dostałam skierowanie, tyle że dopiero na 3go listopada. Mogłabym położyć sie w piatek ale cc i tak dopiero w poniedziałek więc wolę być w domku. dowiedziałam się ze jestem zamknięta tak szczelnie jak konserwa.
Pozdrawiam!

Do góry