reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Czarna to faktycznie bez sensu już tam dłużej leżeć, leki możesz łykać w domku, a Sami nie taki mały! A co do badania, to nie podoba mi się ten lekarz, tak mu ciężko było zerknąć i wsadzić dwa palce? ( za przeproszeniem) :wściekła/y:

reklama
Hehe a ja pierwsze słyszałam o takim teście:-p i sie smiałam ze jeszcze sie nie urodził i juz ma 10 punktów moj mały mężczyzna:-D

Moze Magdziunia bedzie bardziej zorientowana;-):cool2:

Wiesz co pamietam ze ten test nazywal sie BERINGSA ale nie wiem czy dobrze napisalam????robili mi z 30 m in ten test w takim skupieniu ze szok a po nim jak kazali mi wstac i spytalam co jest to mi powiedzieli na porodowke maly ma 6 pkt.rodzimy i dali mi kroplowke.Maly urodzil sie zdrowiutki i po porodzie dostal 10 pkt. ale podczas porodu tetno spadalo do 60 i wyraznie bylo slychac jak serce zwalnia mowie Ci ile sie strachu najadlam

Kaka ja myślę, że dobrze iż Czarna dostała leki na powstrzymanie skurczy.
Dlaczego - otóż owszem maluszek mogłby się już urodzić w 35tc - ale leżałby w inkubatorku a dodatkowo Czarna dostałaby zastrzyk sterydowy na rozwój płucek maluszka.
Każda chwila dłużej w brzuszku jest najlepszym lekarstwem dla dzidziusia.

Co do badania to lekarz powinien palpacyjnie sprawdzić rozwarcie i czy szyjka jest miękka.
Nie rozumiem :baffled:
Zweryfikować zapis w karcie ciąży - ech czasem to mnie zadziwiają lekarze.

CZARNA ja tez bym sie wypisala I dobrze ze to zrobilas :-)
A ten lekarz to jakis palant ze nawet cie nie zbadal A waga wydaje mi sie oki Tez bym chcial aby moja mala teraz choc 2500 kg wazyla

Czarna - witaj i dobrz, ze z synkie wszystko OK. zaufanie to podstawa ehhh bez kmentarza

krótki skrót z wizyty u gina. Sytuacja ma się następująco, wszystko pozamykane ale szyjka skrócona, mała waży ok 3200g co mnie bardzo cieszy. Kolejna wizyta, jak się nie rozdwoję w międzyczasie, to 6.10 i mam być naczczo i spakowana do szpitala i jak się na badaniu okaże, że zaczyna się cos dziać to mykam razem z ginem do szpitala bo on zaczyna dyzur. takie rozwiązanie mi się bardzo podoba bo udałoby się wszytko zorganizować więc prosze trzymajcie kciuki a ja zamierzam do tego czasu poleniuchować

zmykam bo mała nie daje mi siedziec tak się mocno rozpych hmm skąd ona ma tam tyle miejsca

reklama
CZarna, cieszę sie, że jesteś z nami z powrotem. Bardzo mnie zaniepokoiłaś. Serio!!! Dobrze, że zrobili badania i że z Samim jest ok; duży chłopak już z niego :tak::tak::tak: Teraz zaciskasz pewnie nogi jeszcze z dwa-trzy tygodnie :-p
Zawadka, Twoja Malutka też juz duża. Czy mamy rozumieć, że na 6. pazdziernika jesteś umowiona na wywolanie? (nieoficjalnie?)

Do góry