reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

beza świetnie że się polepszyło, a maluszek widzę taki sam uparciuszek, oby się tylko przekręciły :tak:
dorotka wszystko dobrze u Ciebie i Oliwki, cieszę się :-) ja kłucia nie czuję ale to pewnie dlatego że u mnie inne ułożenie
magdziu super wiadomości, fajnie że tak dbają o Was z badaniami :tak:

reklama
Ja już po wizycie.
Wszytko w porządku, nie zanosi się na wcześniejszy poród.
Dziecko rośnie jak na drożdżach.
Mówił, że dosyć duże (a ostatnio było "raczej małe")
Wyniki w normie.
O ktg nie wspominał.
Mam uważać z wagą i solą.
Za trzy tygodnie kolejna wizyta.
Nic nie wspominał o ktg
Ja +1,5kg a mała +1,2 (w miesiąc!!!)
Czyli mamy już ja +12kg a mała całe 2700g szczęścia.
Ułożenie główkowe.
I jeszcze mi gin psikusa zrobił, bo powiedział, że widzi chłopca :-D
Zagroziłam mu wnioskiem o odszkodowanie ;-)

Gratuluje dziewczyny dobrych wieści z brzuszka :)

Te kilogramiki to ja też chętnie oddam. Jak na razie 13 na + ale jak tak dalej pójdzie to nie będzie ciekawie. Szczególnie że przytyło mi się przed ciążą.

Malena gratulacje udanej wizytki.

Co do mojej wizytki to spodziewałam się, że będą teraz już co tydzień - chyba widzimi się lekarza.
Ale ja nie płacę za wizyty bo to z NFZ o tyle dobrze.

Czemu mam dużo wypoczywać - bo oczywiście wyrwało mi się, że parę rzeczy robiłam a lekarz powiedział abym zwolniła ;-):-D
Ale ja nie umiem.
Chyba miał na myśli to żebym zwolniła bo poród przedwczesny mogę sobie zafundować.

Ciesze się, że wszystko dobrze - i pewnie urodzę w terminie, bo cisza jak po śmierci organisty hehehhehehe.

Dzięki dziewczyny jeszcze raz.

reklama
malena- gratuluję udanej wizyty, dzidziuś już duży, a lekarza masz chyba fajnego co?/:tak:

Niby duży - ale już pisały dziewczyny jak to z tymi kilogramami.
Ja byłam długa a chuda jak się rodziłam - więc na to liczę.
Że mała jest długa ale nie będzie miała 4 kg :confused:
On mierzył jakoś przekój czaszki i chyba długość od główi do pupy (tego nie jestem pewna) a potem coś z tabelki jakiejś czytał.
Więc trudno to tak naprawdę ocenić.

Mam zakaz rodzenia pomiędzy 5-10 paźdź bo jest dezynfekcja w szpitalu.
No ale nam to ponoć nie grozi.
Zaciskam więc nogi do Skorpiona :happy:

A co do lekarza to w sumie taki mruk z niego - tym bardziej dałam się nabrać, bo zwykle nie żartuje :zawstydzona/y:

Gratuluje dziewczyny dobrych wieści z brzuszka :)

Te kilogramiki to ja też chętnie oddam. Jak na razie 13 na + ale jak tak dalej pójdzie to nie będzie ciekawie. Szczególnie że przytyło mi się przed ciążą.

Ja też mam sporo sprzed ciąży (ok 10kg - miałam od lutego iść na dietkę :tak:)
Założymy więc wątek: "Mamusie październikowe się odchudzają"

Do góry