reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Dorotka ale super wiesci. Kurna jak to jest ze wy tak czesto macie wizyty????? a radośc z tych dodatkowych kg mnie rozbroiła:laugh2::laugh2::laugh2: jestes swietna jak chcesz moge ci te 6 jeszcze oddac:rofl2:

Kaka Madziu teraz czekamy na wasze relacje:-p

reklama
Minisia u wieloródek przedewszystkim dzisiaj moze byc nic a w nocy mozesz tulic juz maluszka w raminach wiec spokojnie:tak::tak::tak: Co do trzymania po porodzie u nas tez trzymaja 2 doby i wio no chyba ze cosik jest nie tak:dry:

A dzisiaj kto lata na samolocie???
Kaka, Dorotka czy któraś jeszcze????

I ja mam dzisiaj zajęcia na samolocie ;-)
15:30 punktualnie.
Tylko się muszę jeszcze podogalać :baffled:

Apropos golenia tto ja dzisiaj dzielnie walczylam...ale nie wiem wlasciwie jak mi to wyszlo:-Dbo ja juz lusterko nawet brzuchem zaslaniam i dalej nic kurcze nie widze:-Dna czuja trzeba....bo ostatnio probowalam kremem i troche za dlugo potrzymalam:baffled:wiec jak poszlam siku to myslalam ze umre:baffled:pol dnia sie tak meczylam.wiec nast razem musze krocej:laugh2:
ja tez Dorotka chetnie oddam ci te 6...i tak mi zostanie 19 wtedy:zawstydzona/y:masakra....:szok:

Ja po wizycie - najperw było mierzenie ciśnienia i waga - matko kochana 130/70 a do tej pory 115/60 hmmm mały wzrościk.
Za to waga leci uhuhuh .... :baffled: mam coś około 20kg na plus.
Nie jem nic normalnie - ;-)
Weszłam do gabinetu a doktor idziemy na ktg no i poleżałam 20 min, posłuchałam parę razy melodyjki i 120-150 ud/min.
Supcio.
Później fotel i nieprzyjemne badanie - szyjka zamknięta i uformowana.
Dzidziuś cały czas główką w dół leży - to dobrze.
Badania moczu i krwi w normie - z tego się cieszę jak nic.
Dostałam skierowanie na zrobienie badania w kierunku HBS i WR - powtórnie - na początku ciąży robiłam i wyniki były ujemne.
U nas w szpitalu życzą sobie aby były dwa.
No to na tyle a następna wizytka oczywiście za tydzień.

Dorcia cieszę się, że i u Ciebie jest ok.

---------
Zapomniałam dodać, że mam dużo leżeć na jednym i drugim boku.
Wysiłku właściwie to żadnego i dużo oszczędzania się.
Dobrze, że poprane mam ciuszki.

Dorota ciesze sie,ze chociaz ty zadowolona z tych kilogramow przybranych,bo my tutaj marudzimy,ze mamy za duzo:-p
magdziunia no to super,wszystko rewelacyjnie!:-)

super ze takie dobre wiesci z wizyty a tym ze cisnionko skoczyło to niema sie co przejmowac bo to czasem tak skoczy od stersu a potem raz dwa wraca do normy ja tez tak miałam z dwa razy

reklama
dorotka gratuluję udanej wizyty!!! Dobrze że Oliwka ułożona prawidłowo, serducho bije, no i że kg przybywa. Jak pójdziesz na USG to się wszystkiego dowiesz ile waży, jak wygląda....:-)
magdziunia super że wizyta udana! Ale pewnie strasznie długa jak tyle rzeczy Ci robił gin;-) Dobrze że dzidziuś dobrze ułożony i Twoje badania ok. :-)
Co do WR- tylko raz robiłam to badanie, i to całkiem niedawno:tak: Wiec chyba u nas można raz robić.

Do góry