reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Mirabelka - a może to trzeba tak bardziej stanowczo !! klapsa w pupe, nakaz, że ma sie obrócić i może Maluch posłucha !! co to za wylegiwanie się w poprzek !!

Minisia - wow, to Ty już tuż tuż !! dostaje lekkiego szoku jak craz więcej z nas przygotowuje się jużs wkrótce do porodu... już tak niewiele i przyjdzie też pora na mnie :szok::szok::szok:

Beza - to leż grzeczniutko jeszcze tydzień, a później.... niech się dzieje co ma się dziać !!

Ja jeszcze muszę półtorej tygodnia czekać do kolejnej wizyty... to już będzie końcówka 35 tygodnia:szok::szok::szok: więc też pewnie powoli będzie mi odkładać leki.

reklama
Minisia wyczekałaś się, ale jakie miłe wieści.
Beza dobrze, że są efekty i już wiesz co i jak. Już końcówka więc dasz radę.

Ja już też mam takie wrażenie, że to czuję to takie minimalne skurcze, coś podobnego do czkawki, ale chwilę i jeszcze rzadko.

Witam... Wczoraj miałam wizyte u lekarza i powiedział ze mam rozwarcie na 2 cm w 36tyg i daje mi do porodu gora 2 tyg z tym ze nie mam zadnych objawów przepowiadajacych porod. Ani skorczy, ani dziwnych wydzielin. Czy przy takim rozwarciu moge urodzic w terminie czy juz pewne ze bedzie to wczesniej???

Ja juz po wizycie :tak:
Moje ciesnienie to 110/70 czyli ok.Serduszko Oliwi slyszlam i pieknie miarowo bije :-D:-D:-DNa samolocie dowiedzialam sie ze moja szyjka trzyma i jest szczelna :baffled: kurcze a chcialam aby cos sie zaczelo dziac wczesniej hehehe.
O czopie sluzowym gin powiedzial ze to nie jest tak ze musi wypasc wczesniej moze nawet zaraz przed porodem wiec jak co to moge na niego cezkac az wypadnie ale nie musze heheh.
Z badania wyszlo ze Oliwia GLOWKE MA NA DOLE :tak:
Ale najlepsze jest to ze w 3 tygodnie przytylam 5,5 kg jjjjuuuuuupppppiiiiiiii:-D:-D:-D:-D:-D:-DCzyli juz mam 14 kd na plusie Czyli dziewczynki ja sie tak ciesze bo ja nigdzie nadal nie uroslam tylko na brzuchu czyli moze OLWIA PRZYBRALA ?????????????????????????????? SKORO MI TAK WAGA POSZLA DO GORY a to jest sam brzuszek :tak:
Nastepna wizyta i USG za 10 dni 29 wrzesnia na 16 juz sie nie moge doczekac.
A na moje czasem bole gin powiedzial ze tak sie moge przydotowywac A dzis mnie na dole nagle cos kuje jakby jakies szpilki ma ktoras tez tak ???????
To pokuje i przestaje ?????????
Lece was poczytac i jak ktoras ma takie klocie na dole jak szpilki to dajcie znac

reklama
Do góry