reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Po wizycie wszystko ok oprócz ułożenia, cały czas miednicowe i gin mówi że do dwóch tygodni jak się nie obróci to tak zostanie A i jako dla wieloródki nie będzie to wskazaniem do cc, no chyba że szybciej ta astma albo przepuklina wylezie :happy: Nie chcę cc ale poród miednicowy trochę mnie przeraża. Wszystko pozamykane, te wodniste wycieki to nie wody, infekcji też nie widzi ale zapisał zapobiegawczo globulki Gyno-Pevaryl, niezła cena 45 zł. Krew troszkę słabsza, ale nie ma już białka w moczu, poza tym wygląda że wszystko ok i za 3 tyg. kolejna wizyta.
Mirellko ciesze się, że po wizycie ok a ułożenie dzidzi może się zmieni jeszcze - trzymam kciuki.

No wiec jestem z gabinetu wyszlam dopiero po 20!! tyle bylo kobitek:szok:
Potem domek i kebab bo umieralam z glodu a teraz relacja:
Cisnienie ok.
Rozwarcie na 2cm
Mała waży 3300g!!!
Serduszko bije ladnie i miarowo
Narazie poród sie nie zaczyna ale lekarz mówi ze to sa czasem kwestie godzin a wiec wsio mozliwe jesli nic sie n ie wydarzy nast.wizyta 1 października, mialam propozycje wczesniejszego porodu przez wywolanie 30 wrzesnia ale to juz kosztuje:baffled: a poza tym nie wyszlabym do 2 kiedy Wika ma pasowanie:no:
Teraz czekamy na samoistny porod.Lekarz mi tylko zasugerowal ze jego pacjentki po termin ie nie leza w szpitalu wiec mysle iz okolo terminu sie na zajmie ale to sie zobaczy:tak:
To na tyle
Domi fajnie, że maluda waży już tak sporo no no i rozwarcie na 2 cm.
Trzymam również kciuki.

reklama
Minisia no wiesz zawiodłaś mnie ja juz czekałam na wiesci ze "wróciłam po torbe i lece do szpitala":-D:-D:-D
A tak na poważnie to gratuluje dorodnej córuni:tak: a powiedz te rozwarcie to wew czy zew????
Bo ja 2cm zew to mam juz od jakiegos czasu:rofl2:

A pozatym ost kolezanki znajoma była w poniedziałek u lekarza i ten jej mówi ze termin ma przesuniety na 1 X z 24 IX i zaprasza za 2 tyg na wizyte a wczoraj w nocy urodziła:laugh2:

Minisia super, jakie duuże dzieciątko!!:tak:
Mirabelka- trzymam kciuki, żeby maleństwo się jeszcze obróciło, a na ile dni dostalaś ten lek , bo ja mam dokładnie ten sam , na 3 dni.;-)

A tak sobie planowałam, że rano zasiądę do komputera, żeby Was poczytać i napisać jak tam moja wizyta. Nie wyszło...
Późno wstałam, potem z Jasiem siedziałam prawie godzinę w oknie, tzn bawiliśmy się na parapecie bo prawie spod naszego domu ruszał peleton tour de pologne. Tyle samochodów, rowerów, policji etc. Jemu to się bardzo podobało, a znudziło mu się sekundę przed startem :)

Wczoraj prof. mnie bardzo pocieszył!
Wszystko podniosło się do góry, to efekty mojego leżenia :)
Co prawda zagrożenie nie minęło, ale jest naprawdę lepiej.
Muszę poleżeć jeszcze tydzień, żeby wskoczyć w bezpieczny termin a później mogę robić co chcę :) tak powiedział.
Chociaż wolałabym urodzić w terminie, albo dzień przed.
Mirabelka mamy dokładnie ten sam problem, chociaż prof. nie mógł jednoznacznie stwierdzić. Dlatego muszę iść na usg w przyszłym tygodniu. Skierowanie na przeciwciała bo mam rh -, ale do tej pory było okej!
Na poniedziałek jestem umówiona z położną, powie mi co mam ze sobą zabrać bo to chyba czas najwyższy na torbę...
Następna wizyta 1 października!

No wiec jestem z gabinetou wyszlam dopiero po 20!! tyle bylo kobitek:szok:
Potem domek i kebab bo umieralam z glodu a teraz relacja:
Cisnienie ok.
Rozwarcie na 2cm
Mała waży 3300g!!!
Serduszko bije ladnie i miarowo
Narazie poród sie nie zaczyna ale lekarz mówi ze to sa czasem kwestie godzin a wiec wsio mozliwe jesli nic sie n ie wydarzy nast.wizyta 1 października, mialam propozycje wczesniejszego porodu przez wywolanie 30 wrzesnia ale to juz kosztuje:baffled: a poza tym nie wyszlabym do 2 kiedy Wika ma pasowanie:no:
Teraz czekamy na samoistny porod.Lekarz mi tylko zasugerowal ze jego pacjentki po termin ie nie leza w szpitalu wiec mysle iz okolo terminu sie na zajmie ale to sie zobaczy:tak:

Minisia gratulacje, póki co to kwalifikujesz się na 1. miejscu :)

Minisia no wiesz zawiodłaś mnie ja juz czekałam na wiesci ze "wróciłam po torbe i lece do szpitala":-D:-D:-D
A tak na poważnie to gratuluje dorodnej córuni:tak: a powiedz te rozwarcie to wew czy zew????
Bo ja 2cm zew to mam juz od jakiegos czasu:rofl2:

Czarna a co to jest rozwarcie zewn i wewn :sorry2::confused::sorry2:
Pierwszy raz o czymś takim słyszę!

minisia super, cieszę się że takie dobre wieści przynosisz :-)

dzięki kochane :-) gadam do niej, proszę, głaszczę i stukam coby się odwróciła ;-) kurcze tak sobie pomyślałam że może to jednak Maksio a nie Iga i dlatego nie reaguje? :-D
Ula to masz chyba te 150 mg na 3 dni, ja mam 50 mg i mam brać przez tydzień, co prawda żadnego swędzenia ani "zapachu" nie odczuwam ale na pewno nie zaszkodzi i może tyle wkładek nie będę musiała zmieniać :-)
acha przytyłam 9 kg od początku chociaż czuję się na +20 conajmniej ociężale :tak: no i oczywiście jak zawsze po badaniu szyjki cały środek mnie boli jakby tam jeszcze palucha wpychał, jutro znów jak połamana będę chodzić

minisia gratuluję udanej wizyty:-) I widzę że nie tylko nasz Kubuś tak przybiera na wadze...Ciekawe jakie naprawdę się urodzą...
beza jeszcze zaciskaj nóżki przez tydzień;-) Ale to dobrze że trochę się poprawiło ułożenie, przynajmniej spokojniejsza będziesz.Leż i odpoczywaj kochana.

Beza hmmm kurde sama nie wiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y: poprostu jak byłam w 28tyg stwierdziła u mnie rozwarcie zew (zewnetrzne) na 2 cm i nic wiecej:baffled: nie powiedziała:sorry2:

minisia gratuluję udanej wizyty:-) I widzę że nie tylko nasz Kubuś tak przybiera na wadze...Ciekawe jakie naprawdę się urodzą...
No wlasnie bo wiadomo na ta wage trzeba wziasc poprawke ale i tak sie ciesze ze tyle wazy:tak:
Czarna powiedzial mi tylko ze to co go martwilo teraz juz nie bo juz moze sie rodzic a nie pow. czy zewn. czy wewn. wiec nie wiem???:confused:

Pocieszyl mnie ze szybko wypisuja do domku ze wzgledu na remont a pacjentki rodza na poloznictwie czasem:szok:wiec jak urodze to 2 dni i do domku:-D

No a co do rozw. wewn i zewn. to jest tak:
zewn. to jest to od wejscia do pochwy czyli tam gdzie nas bada
wewn.od strony glowki czyli to wazniejsze!!!

Dzieki dziewczyny za mile slowa:-D ale ja tak szybko sie nie rozpakuje mam wsio ogolnie wysoko i pewnie lezenie mnie nie ominie:baffled:

reklama
Minisia u wieloródek przedewszystkim dzisiaj moze byc nic a w nocy mozesz tulic juz maluszka w raminach wiec spokojnie:tak::tak::tak: Co do trzymania po porodzie u nas tez trzymaja 2 doby i wio no chyba ze cosik jest nie tak:dry:

A dzisiaj kto lata na samolocie???
Kaka, Dorotka czy któraś jeszcze????

Do góry