reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Motylek, moja kuzynka, o bardzo drobnej sylwetce z brzuszkiem wielkosci średniej piłeczki urodziłą córeczke- 4100 ważyła.
Wielkość brzucha naprawde nie świdczy o niczym. Wszystko zależy od naszego organizmu, a każdy jest inny.

reklama
Dorotko ja mam zawsze usg, pomiar cisnienia, wage i badanie na samolocie;-)
Full wypas:tak::-D
A co do ruchów podczas porodu to ja równiez nie zwracalam uwagi na to bo wtedy sie o tym nie mysli zreszta prawie caly porod milam ktg na brzuchu wiec wystarczylo mi ze slysze bicie serduszka:tak:
Anetko oby ostatnia:tak:
Mirabelko to razem dzis zdamy relacje juz mnie zoladek boli z nerwow:sorry2:
Motylku!!!! ja mysle ze nie masz sie czym martwic jakies glupie baby cie nastraszyly i tyle napewno nie masz malutkiej dzidzi!!!
Ja jak z Wika szlam na poloznictwo odwiedzic kolezanki z patologii co juz urodzily to polozne sie mnie pytaly co urodzilam:szok::crazy: taki maly brzuch mialam:tak: a Wika 3kg miala i to juz jest ok. taki dzidzius:tak:

Motylku, mi wszyscy mówią, że mam mały brzuszek a lekarz powiedział, że Maluszek bedzie duży, bo na ostatnim USG średnicą główki wyprezdzał rowieśników o całe 2 tygodnie, jak widać ten rozmiar brzucha to jakas kompletna bzdura, więc głowa do góry :)

Dziewczynki nie ma sie co tak martwic bo najwarzniejsze zeby dzidzia miała 2 -2,5 kg a potem sama nadrobi to co potrzeba, bo jak diecko jest bardzo duze to tez nie a dobrze, kolerzanka 13/08 urodziła synka a miała termin na 16/09 czyli wczesniaczek 34-35 tydzien i Kubus urodził sie cały i zdrowy fakt był malutki wagowo bo1850 g ale za to jak na ten czas dosc długi bo 50 cm a teraz jak byłam pare dni temu u kolerzanki to juz fajny chłopak prawie 3 kg warzy i jest taki sliczny :-D wiec nie ma co sie martwic bedzie dobrze a jak by cos nie tak z malenstewm było to do lekarze doprowadza do porzadku.

Gusia jestem tego samego zdania. Tylko po co Ci lekarze nas denerwuja???? Ja wiem ze lepiej 100 razy sprawdzic niz olac. Ale ja mowie patrzac na moj "przypadek" Niki urodzona prawie 43tydz waga 3290, Laura prawie 40 tydz (39,5) 2780 wiec jak widac duze prawdopodobienstwo ze teraz tez bedzie małe. Tak mi sie wydaje:tak:

Po wizycie wszystko ok oprócz ułożenia, cały czas miednicowe i gin mówi że do dwóch tygodni jak się nie obróci to tak zostanie A i jako dla wieloródki nie będzie to wskazaniem do cc, no chyba że szybciej ta astma albo przepuklina wylezie :happy: Nie chcę cc ale poród miednicowy trochę mnie przeraża. Wszystko pozamykane, te wodniste wycieki to nie wody, infekcji też nie widzi ale zapisał zapobiegawczo globulki Gyno-Pevaryl, niezła cena 45 zł. Krew troszkę słabsza, ale nie ma już białka w moczu, poza tym wygląda że wszystko ok i za 3 tyg. kolejna wizyta.

reklama
Do góry