reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Gratuluje dobrych wieści!!!
Dziękuje za wsparcie i pocieszenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja też już mam 15 kg na plusie najgorsze że wchodzi mi wszędzie po trochu nie w brzuszek tylko troszkę w nogi, ręce,plecki czyli całe ciałko będę musiała odchudzać a nie tylko brzuszek spadnie- no ale później będę sie martwić,Jagusia musi być zdrowa.
Mi lekarz powiedział że jak wytrwam do końca to mała będzie ważyć tak ok 3,5 myśle że to najlepsza waga dla bobaska i dla nas aby rodzić:)

reklama
Dorka wydaje mi się że dzidzia jest juz dobrze ułożona. A wysoko bo mi jeszcze brzuszek nie opada.

Następna wizyta 19stego. Chyba, ze Hania wypadnie z brzuszka i da mamie zaoszczędzic kilka kolejnych stówek;-)

Dorka wydaje mi się że dzidzia jest juz dobrze ułożona. A wysoko bo mi jeszcze brzuszek nie opada.

Następna wizyta 19stego. Chyba, ze Hania wypadnie z brzuszka i da mamie zaoszczędzic kilka kolejnych stówek;-)

KAKA fajnie to ujelas :tak:
A wiecie co ja juz to widze jak te mamusie ktore maja termin na poczatek pazdziernika zaczna sie juz rozpakowywac i beda z dzieciaczkami w domku a my te na koncu ( a ja nawet moze listopad:crazy:) bedziemy wam zazdroscily ze my jeszcze sie meczymy a inne juz maja dzieciaczki przy sobie:tak:
Dziewczynki gdyby moja Oliwka przyszla na swiat jednak w listopadzie to ja bede pisala nadal z wami mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko temu ???????
Bo ja sie z wami roztac nie dam rady:-:)szok:

Kaka i czarna super wieści.
Nie wiem jak to jest, ale porównywałam usg z poprzedniej ciąży z obecnym.
Cudzik dokładnie przybiera tak samo jak Jasiek a ja wagowo, 33 tc z Jasiem: 15+
a teraz 11+.
Przy czym teraz na prawdę nic nie robiłam, wcześnie poszłam na zwolnienie i tylko spacerki a z Jasiem... latałam do pracy do dnia porodu...
Ciekawe...

Kaka i Czarna gratuluje dobrych wiesci!!!
Czarna kiedy masz nast.wizyte i jaka Twoja Laurunia urodzila sie duza???
Moje dzieci mialy po3kg i tak chce teraz :))ja mam wizytke 17 lub 18 wrzesnia i juz sie znow doczejac nie moge :))

JA miałam usg 2 tygodnie temu i maluch miał prawie 1800. przez 3 tygodnie przytył prawie 700gr a bardzo się baliśmy bo był na dolnej granicy normy. No ale nadrobił. Teraz to już pewnie ze dwa kilo jak nic. Zresztą niema się co martwić. Najważniejsze żeby miały min 2 kg.
Co do mojej wagi to jestem 10+ no może teraz już 11. Staram się nie tyć żeby mi ciśnienie nie rosło ale średnio mi to wychodzi :)

Ja mam kolejna wizyte 3 pazdziernika czyli radycyjnie za 4 tyg:)))
Minisia moja Niki miała 3290 57cm (prawie 43 tydz) Lalunia 2780 49cm (40 tydz) Tylko ze teraz dzieci rodza sie głównie dużeeeeee i jak jest mniejsze to dla nich oznacza hypo..... coś tam ze niby płód za mało przybiera. Ale co ja na to moge???? Dla mnie najwazneijsze ze dzieci rodza sie zdrowe i zdrowo sie chowają:tak: A reszte mam gdzies:-pTeraz z M obstawiamy tak góra 3100:)))))
Dorotka spokojnie zawsze bedziesz pazdziernikowa mamusia;-)

ps odnosnie pomiarow USG moja bratowa miala robione USG 2 dni przed porodem i wychodzilo mały góra 3400 a urodziła prawei 4500!!!!!!!!!!!!!!
jak dla mnie to o dupe z takim pomiarem

Ja sie boje nastepnego usg Mam nadzieje ze moja juz wtedy bedzie wazyla z jakies 2kg lub wiecej bo ja sie modle zeby urodzila sie minimum 2,500 kg Bo jak bedzie mniejsza to bede umierala ze strachu o nia :-(

reklama
Dziewczynki gdyby moja Oliwka przyszla na swiat jednak w listopadzie to ja bede pisala nadal z wami mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko temu ???????
Bo ja sie z wami roztac nie dam rady:-:)szok:

Dorotka niektóre mamy się pewnie rozpakują już we wrześniu i też ich wyganiać nie będziemy;-)

ps odnosnie pomiarow USG moja bratowa miala robione USG 2 dni przed porodem i wychodzilo mały góra 3400 a urodziła prawei 4500!!!!!!!!!!!!!!
jak dla mnie to o dupe z takim pomiarem

To ja poproszę dzidzie do 3500...więcej chyba nie dam rady.

Do góry