reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

reklama
Dorotka moja ginka ma chyba miare w łapkach. Wymacała mi brzuch i mówi ze małe choc powiedziałą ze w normie jak na ten tydzien. Ale wsio sie okaze na kolejnej wizycie:tak:

Czarna ja to bym wolała urodzić mniejsze dziecko, bo chyba łatwiej mu się przecisnąć

A propos, znajoma z Polski urodzila w tym tygodniu chłopca 4.4kg!!!:szok::szok:

Ja juz po wizycie. Dzidzia jeszcze wysoko ułożona i stąd zgaga. Wygląda na dużą:szok:. Szykja się skróciła ale zamknięta. Za 2 tyg zrobi mi wymaz i usg. I 4 kilo na plusie:szok: to już razem 8. Mówiłam że Was dogonię;-)
Kaka82 gratuluję udanej wizyty:-) Cieszę się że z szyjką nic się nie dzieje,a kilogramami się nie przejmuj-Hania rośnie, to Ty też musisz...
Ja tez po wizycie. Wsio ok. Ginka bardzo zadowolona z prowadzenia ciązy. Kazała sie jeszcze troche pooszczedzac aby dotrwac do 36tyg. Hmmmm znów sie martwi czy oby maluch nie zamały (tak tez miałam przy Laluni) wiec jej sie pytam a co ja na to moge jak rodze takie małe dzieci:tak::confused: Na nastepnej wizycie USG i wtedy dokładnie sprawdzi wielkosc dzidzi. Tetno super.
czarna79 cieszę się że z Twoją ciążą też wszystko dobrze:-) Aż miło się czyta takie wieści. A kiedy teraz masz wizytę?
małaulka moja kumpela ze SR urodziła w ubiegłą niedzielę dziewczynkę 4320g, naturalnie,bez nacięcia:szok:

No a ja mam już +18 a to dopiero 34 tydz!:szok::szok:

Nati
nie martw się u mnie też waga rośnie :baffled:

Kochaniutka ja mam 16 juz na + Normalnie szok.
Ja tez po wizycie. Wsio ok. Ginka bardzo zadowolona z prowadzenia ciązy. Kazała sie jeszcze troche pooszczedzac aby dotrwac do 36tyg. Hmmmm znów sie martwi czy oby maluch nie zamały (tak tez miałam przy Laluni) wiec jej sie pytam a co ja na to moge jak rodze takie małe dzieci:tak::confused: Na nastepnej wizycie USG i wtedy dokładnie sprawdzi wielkosc dzidzi. Tetno super.
Cieszę się Czarna, że wszystko dobrze po wizytce.

Kaka, mimo wszystko masz przewagę nad naszą wagą!!!!! Gratuluję wizytki :tak:
Czarna, aleś Ty chudziuteńka byłaś przed ciążą, to co się dziwisz. Gorzej, jak kobieta miala juz nadwaga i przytyje dwie dyszki.... Ja idę w nast. piątek. Narazie mialam 13+, ale teraz pewnie z 15 będzie..... :szok: A raptem, co zaczęłam 35tc... Może przy trzecim uda mi się dotrwać do 12kg :laugh2: I też twierdze, że lepiej jest urodzić dzidziusia o 3kg niż 4,5kg. Zobacz nawet jaka ekonomia w ciuszkach. Dłużej będą pasować te na newborn :laugh2: Oczywiście najważniejsze, żeby Maluchy urodziły się zdrowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dokladnie mnie sie tez wydaje ze lepiej i latwiej jest urodzic troche mniejsze dziecko ale najwazniejsze aby mialo wage w normie i bylo zdrowe.Jakbym miala urodzic jakies 4 kg tez bym sie cieszyla :-)Chyba wazne aby nie bylo dziecko za male :-(

Do góry