reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie październikowe u lekarza

No to Madzia same dobre wiesci!!
Mnie tez boli czesto jak na @ a do tego mam bolesne skurcze :-( wczoraj wieczorem milam znow kilka ale jutro wizyta wiec zobaczymy co powie:tak: szczerze mowiac ja juz sie az tak nie boje porodu bo teraz to juz jest dzidzia duza ale zawsze lepiej jak o czasie sie urodzi:tak: Co do czkawki moja ma codziennie:-)
Anetka czekamy na wiesci????
Ja jutro ide na 16 trzymajcie kciuki

reklama
Madziu, najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Jeśli lekarz nie mówił nic o skurczach i skracającej się szyjce, to chyba nie ma powodu do niepokoju. A wiadomo, że jak boli to trzeba się położyć i odpocząć.
Na pewno wszystko zdążysz zrobić, a jak nie to mąż zrobi ;-). Grunt to spokój, jeszcze troche czasu zostało:-)

Magdziu na pewno będzie dobrze, ja miałam te same obawy z powodu częstych i długich skórczy ale jak lekarz powiedział że wszystko zamknięte to nie mamy się co martwić. A maleństwo w porządku i to najważniejsze :-) Zawsze możemy podjechać na ktg do szpitala gdyby nas coś niepokoiło
Antuanet, minisia trzymam mocno kciuki :-)

małaulka gratulacej dobrych wieści
magdziunia gratulacje, ja też cześciej o wczoraj czuje czkawke,

ja byłam dzis u gina ale tylk po zaświadczenie do zusu, kolejną wizyte mam jakos za 2 tyg

magdziunia, mnie jakieś 2 tygodnie męczyły takie bóle ale teraz troche przeszły, myśle że to normalne o tym czasie, pewnie coś tam w środku zaczyna się przygotowywać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny dziękuję bardzo za cieplutkie słowa.

Tak odpoczywam dużo i jak coś zaczyna pobolewać to leżę plackiem.
Jak mus to mus - damy radę.

Szyjka jest zamknięta, ale nie wiem ile ma.
Czekam do usg z utęsknieniem aby maluszka zobaczyć.

Co do skurczy przepowiadających, to znajoma lekarka z oddziału ginekolog powiedziała, że powinny się pojawić na 2 tyg przed porodem, więc u mnie chyba twardnienie jest wynikiem dłuższego chodzenia.
To muszę zwolnić, bo dopiero wkroczyłam w 33tc ... a to jeszcze zawcześnie na poród - jeszcze miesiąc wytrzymać i będzie dobrze.

reklama
Cześć dziewczyny!
Wczoraj byłam u gina bo skurcze się zaczęły. Na szczęście szyjka zamknieta ale skrócona. Mam leżec plackiem a muszę pozałatwiać papiery do ZUS.

Mój Michaś ma potwierdzoną diagnozę nerki wielotorbielowatej:no:
Dopiero po porodzie okaze sie czy druga będzie pracować, bo tam tez cos nie tak. Teraz modlimy się, żeby nie ziścił się ten najgorszy scenariusz czyli życie na dializach i przeszczep.

No i mam sie nastawić na cesarkę przed terminem (dla dobra dziecka).

Pozdrawiam!!! Miłego dnia!!

Do góry