reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie październikowe u lekarza

Anetko, ale duże chłopisko!!!! Super! Chyba nam się pierwsza rozpakujesz!! :-):-):-)
A te badania to jakie? I ten posiew to rób, rób, bo nas tu Magdziunia ostrzega zebysmy nie bagatelizowały!

reklama
wanilia79 te badania to Ci napiszę nazwami ze skierowania, bo o co w nich chodzi to nie mam pojęcia: HBs, WR, ASPAT NAT,AFP czyli ogólnie jak dla mnie tragedia:szok:

hej ja po wizycie, Kamilek wygląda na 27 tydzień +- 2 tyg, wiec powiedział ze wszystk jest w porządku, wody ok, mały jeszcze triche bokiem leży, ale powiedzial ze ma czas i miejscce na odwrót, szyjka zamknieta i nie widzi nic złego z szyjką, ale mamusia musi wziaśc clotrimazol, bo stan zapalny przedsionka sie zaczyna, nastepna wizyta za miesiąc
ppatqa gratuluję udanej wizyty! Cieszę się ze z Kamilkiem wszytko dobrze, oby tak dalej:tak: A do października jeszcze się ułoży tak jak trzeba.

Witajcie dziewczyny.Ja po wizycie usg.Widzialam w koncu swoje malenstwo.Nie chciala sie za bardzo pokazac i zaslonila pol buzi raczka ale i tak uwazam ze jest sliczniutka.Bardzo sie ruszala i ciezko bylo ja pomierzyc, ale okazalo sie ze faktycznie, drobna to ona nie bedzie.Poani okreslila to jako "nice size" ale wszystko podobno w porzatku.Powiedziala ze widocznie poszla po tatusiu.Potwierdzono rownie ze bedzie Dziewczynka wiec kamien spadl mi z serca, bo ciagle slysze od ludzi ze napewno bedzie chlopak.
Nastepne usg w 38 tyg, tak tylko profilaktycznie zeby miec wszystko na oku.Jestem naprawde szczesliwa:-), tylko maz sie smieje ze mielismy dobrze przeczucia kupujac wieksze lozeczko no i przynajmniej bedzie mial z kim chodzic na mecze skoro ona taka duza hihihi
Agniesia25:) to masz podobnie jak ja "nice size" bobaska. Cieszę się że mogłaś malutką zobaczyć, i poobserwować jej wiercenie się.;-) Fajne uczucie tak patrzeć na monitorku co się dzieje z dzieciaczkiem tam w środku:tak:

Agniesia Aneta super, że z Waszymi dzidziusiami jest wszystko dobrze
i jakie duże dziecię u Ciebie Anetka

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

Anetka to kawal chlopa nam sie szykuje:-) Gratulki z okazji udanej wizyty:tak:
A tym terminem z Usg bym sie nie sugerowala bo tak nigdy nie jest chociaz i mojej wychodzi po 20 wrzesnia termin i cieszylabym sie gdyby tak bylo to jednak wiem ze maluszki nasze nie trzymaja sie tego terminu;-)
Agus i tobie gratuluje udanej wizytki:tak:
Justynka ja bym na Twoim miejscu nakrzyczala na ta polozna:wściekła/y: bo to juz 13 tyg.po ost Usg i wsio moglo sie zmienic!! mysle ze ta baba jest niekompetentna i leniwa.Przeciez tu chodzi o zdrowie i zycie dziecka i czasem usg pomoze wykryc pewne nieprawidlowosci tym bardziej ze u Ciebie juz tak postepuje przygotow.do porodu!! Moze sprobuj prywatnie zrobic sobie Usg??Kurcze ale sie zdzaźnilam na ta babe no!!wez nia potrzeasnij to Twoje dziecko i niech robi co do niej nalezy!

reklama
Do góry