reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Cześć dziewczyny!! Cały czas na bieżąco śledzę Wasze posty:) Cieszą mnie bardzo Wasze dobre wyniki, mam nadzieję że wszystkie szczęśliwie dobrniemy do marca! Słuchajcie, muszę się Wam pochwalić. Mój mąż kupił mi worek sacko! Kiedyś już rozglądaliśmy się za podobnym zakupem, ale jakoś nie było czasu się bardziej skupić na temacie. A teraz kiedy się dowiedział że będzie tatą to kupił mi go od razu, żeby mi było wygodnie jak już będę wielorybem :-):-):-) Powiem Wam,że to jest super sprawa! strasznie wygodne, dopasowujące się do pozycji ciała! Ale mam frajdę!!! No i oprócz tego całkiem ładnie wygląda w salonie ;-) Jeśli chciałybyście sobie i swojemu kręgosłupowi sprawić jakąś małą przyjemność to polecam! Poza tym myślę,że to będzie też całkiem fajna leżanka dl dzidziusia, bo ciężko z tego wypaść. Ale czad!!!:-):-):-)

reklama
Mrowka ja dwa lata temu jak bylam w ciazy to dostalam taki worek od przyjaciolki i cala nasza rodzinka go uwielbia tylko co jakis czas uzupelniam ten granulat w srodku bo sie wygniata i w pewnym momencie to jest tak ze sie siedzi prawie tylkiem na podlodze. Moze ty masz inny bo tych workow jest pelno.
Jestem z sasiadka na zakupach i chyba zaraz padne . Przyszla moja pora spania a my nawet polowy sklepow nie przeszlysmy. Ona oczgwiscie nic nie wie o fasolce

mrowkaa, sprawdziłam co to jest ten worek i szczerze mówiąc nie wygląda na stabilne a tym samym wygodne...:confused: tzn. jakoś położyć się to ok, ale usiąść...? ciężarnej chyba będzie ciężko na to opaść?

OneMoreTime - wręcz przeciwnie, jest bardzo stabilny. Nie wiem jakie oglądałaś, bo rodzajów jest bardzo wiele. Nawet w szkołach rodzenia się ich uzywa, więc są jak najbardziej przyjazne dla brzuchatek ;)

Secreto oczywiście, ubranek nawet głeboko nie chowałam. Co do wózka to moze być klopot, bo Franek będzie mial 1,5 roku i może jeszcze chcieć jeździc w wózku, a nawet na pewno. Ale rzezcywiście duzo rzeczy maleństwo będzie miało po bracie

Marcia no własnie tego progesteronu tez nie jestem pewna, wiec tym bardziej ciesze sie, że go zrobiłam. W pierwszej ciązy był chyba niski, ale ona i tak sie szybko zakończyła. W drugiej nie robiłam, więc nie wiem czy był na odpowiednim poziomie by utrzymac bliźnięta, czy to nie to było powodem. Pewnie nie, tak tylko sobie gdybam.

Mrowkaa gratuluje zakupu saco. Baaaaaardzo wygodne siedziska. Używalismy na szkole rodzenia, co prawda troche sie poprawiałam, ale to dlatego, że przy obcych nie rozsiądę sie przeciez jak w domu:-D

witam wieczorkiem!
też pochwalam worki sako, w I fazie porodu miałam możliwość sobie posiedzieć. chyba też w każdej szkole rodzenia są na porządku dziennym :happy:

Kruszka nie przejmuj się spojrzeniami innych. u nas będzie to różnica dwóch latek.

to badanie nie jest standardem, chociaż pewnie zależy wszystko od gina i jego podejścia. teoretycznie powinno być wykonywane przy ciążach zagrożonych, w przypadkach, gdy wcześniej występowały poronienia. bądź może jeszcze w jakichś innych sytuacjach, ale zazwyczaj nie jest potrzebne.

reklama
Witam termin mam na marzec 2014 ale to dopiero początek zrobiłam tescior i wyszedł pozytywny za sobą mam 3 ciąże z czego 1 ciąża zakończyła się porodem mam 4 latka w domku synka:)

Do góry