reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Witam wszystkich :c)

wiec i ja dolaczam do was :c) mam nadzieje, ze dla mnie tez sie znajdzie miejsce :c)
krotko o mojej historii hehe w niedziele zaczelam sie czuc jakos dziwnie, mulilo mnie, brzuch mnie bolal wiec stwierdzilam, ze zaraz @ bedzie, ale ze miesiec temu zaczelismy starania ;c) to w poniedzialek jak nadal nie bylo @ to kupilam test i pokazaly sie 2 kreseczki. Tak nie moglam w to uwierzyc, ze kupilam jeszcze 2 i tez wyszly pozytywnie :cD
Zaraz po tym umowilam sie do gin zeby porobic wszystkie badania. Bete dostalam wczoraj: 1714 mIU/ml czyli 5 tydzien :c) jutro jeszcze ide zrobic drugi raz zeby zobaczyc czy wszystko jest w porzadku a usg dopiero bede miec 30.07, bo w medicoverze nie w kazdym gabinecie ginekologicznym jest usg :wściekła/y: a ja o tym oczywicie nie wiedzialam. Ale do swojej docelowej gin ide dopiero 7.08 (dopiero wtedy byl termin wolny).

Jest to moja pierwsza ciaza, wiec troche sie denerwuje i wogole i mam nadzieje, ze tutaj znajde potrzebne wsparcie :-)

A jesli chodzi o termin to w internecie mi wychodzi 15.03 :c)

hej:)

ja też z marca jestem;-) dziewczyny, byłam dziś na wizycie u gina i średnie wiadomości:-( to mój 5t1d ciąży, jest pęcherzyk o średnicy 13mm, jest ciałko żółte ale zarodka nie ma jeszcze:( niby powiedział, że może tak być, że to wczesna ciąża po prostu. Druga sprawa, wydawało mi się, że stan zapalny się nie rozkręcił, bo pieczenie ustało, ale jednak jest,niby niewielki,ale jest i dostałam leki. No i mam torbiel na jajniku, lekarz powiedział, że całkiem konkretną bo o średnicy 63mm:-:)-:)-( powiedział, że z reguły torbiele się wchłaniają, ale to na początku drugiego trymestru, a póki co moja jest większa od macicy. Niewiadomo czy rośnie czy nie, za 2 tygodnie mam iść na wizytę. Jakoś mi smutno po tych wszystkich informacjach:-(

łoj dzisiaj mnie cos muli i odbija mi się.czuje się jakbym była pijana...:szok: jeszcze sąsiadka rosół chyba robiła bo śmierdzialo na kilometr;-)bleee

ja zachcianek też nie mam.

cb7w3e3klagwk054.png

kasiulek nie przejmuj sie wszystko bedzie dobrze. moja siostra miala 2duże torbiele i wszystkie sie wchłoneły i u Ciebie będzie tak samo zobaczysz:-) stan zapalny wyleczą leki,a zarodek sie pojawi daj mu troche czasu;-)glowa do góry!

ja tez jestem z marca:-)

cb7w3e3klagwk054.png

Witam, i ja chyba niesmialo dolacze do mamusiek na marzec :), dzisiaj robie test....@ spoznia sie juz 6 dni....
Pozdrawiam...

kasiulekk, jeszcze jest czas - będzie dobrze:tak: też mam kilka znajomych, które miały torbiele i którym się wszystko ładnie wchłonęło.... :-) ja mam krwiaka, co jest o wiele gorsze bo plamię i każda wizyta w toalecie i spojrzenie na wkładkę dołuje... ale wierzę, że wszystko będzie dobrze!!!

Ja dzisiaj niemrawo się czuję... od rana mnie muli...:baffled: nawet moje ulubione cappuccino nie smakuje:szok: miałam iść na angielski, ale odwołałam i mam plan leżeć /ewentualnie siedzieć... tylko jakieś papu będę musiała sobie później zmajstrować, bo mój J do pracy poszedł. Zrobił mi zakupy, ale nie zdążył już nic przygotować....zachcianek jako takich nie mam,nie ciągnie mnie do słodyczy (czego się obawiałam), w ogóle nic mi się nie chce... ale wczoraj wieczorem jak J wspomniał ogórkach małosolnych, to pogoniłam go do sklepu i jeszcze lody kupił... tylko te 2 rzeczy zjadam ze smakiem:-p

reklama
Witam dziewczynki!! Ja również dołączam do grona szczęśliwych marcowych "cięzarówek". Staralismy sie z mezem od 1,5roku... aż wkoncu sie udało!!! oczysiwsci z pomocą mojego kochanego lekarza! To nasza 1 i bardzo bardzo upragniona ciaza. Po tylu miesiacach rozczarowan nie moglam uwiezyc w wynik beta hcg! Zrobiłam jeszcze dodatkowo 2 testy z apteki. Teraz czekam na 1 wizytę, ze wzgledu na to ze jest to wywolywana lekami ciaza musze isc juz w poniedzialek.:szok: mam nadziejie ze wszytko bedzie dobrze! trzymajcie za nas kciuki!:-)

Do góry