reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

oj, koniec sierpnia to przecież za 1,5 miesiąca :-(
u nas nie ma z tym problemu, giny na NFZ i prywatnie, przyjmują na bieżąco, powinnam się z tego cieszyć, bo jak czytam, że tyle się czeka, to niewesoło :crazy:

reklama
no u mnie w Sz-nie wizyte na NFZ mam umowiona na 28 sierpnia dopiero.wiec na nastepna wizyte ide do starego ginka 6 sierpnia.potem juz panstwowo.sama bylam przerazona tymi terminami

No właśnie terminy kosmiczne.. Poszłabym prywatnie do swojej babki, ale same wiecie te wszystkie badania... chciałabym mieć coś taniej skoro co miesiąc pobierają mi składki z wynagrodzenia... Pewnie będę musiała iść do tego szpitala, bo nic nie znajdę szybciej i to mnie przeraża... siedzi się kilka godzin w poczekalni :crazy: Do tego godzina taka, że muszę wziąć urlop, a nie wiem czy dostanę... Makabra...

Kobietki jak to jest z kartą ciąży? Rozumiem, że dostaje się ją i potem można z nią iść do innego gina, czy może lepiej nową kartę u innego lekarza założyć?

witajcie, tak was podczytuję ale nie nadążam za wami:) co do rozstępów to obstawiam że jest to uwarunkowane genetycznie, ja poprzednią ciąże smarowałam się właśnie oliwką z rossmana dwa razy dziennie, a brzusio nawet częściej i w ostatnim trymestrze zaczęły mi się pojawiać rostępy( dodam że nie należę do otyłych bo ważę 54kg). Jak tylko zobaczyłam to paskudztwo to zaraz kupiłam no scar. Niestety po porodzie mój brzusio nie wyglądał za dobrze to przerzuciłam się na vichy i tak się smarowałam przez rok, teraz widzę że to kasa wyrzucona w błoto... także na pewno trzeba jakiś kremik, ja tym razem zakupie palmersa bo właśnie używam tych kosmetyków i są bardzo przyjemne, ale lepiej się nie nastawiać że się smaruję żeby rozstępów nie mieć bo moim zdaniem kto ma mieć to nic nie zdziała.

U mnie raczej bez objawów tylko rano dziś i wczoraj trochę mdło ale szybko przechodzi i jak się nie głodzę to jest ok więc się bardzo cieszę że brak wymiotów...zobaczymy jak dalej pójdzie.

a co płci to ja bym bardzo chciała dziewczynkę, mam już chłopaka a teraz bym chciała mieć laleczkę żeby ja w ładne sukieneczki stroić. W poprzedniej ciąży chcieliśmy z mężem chłopaka i przez większość ciąży lekarz mówił że dziewczynka a na koniec zmienił zdanie, także nam to było na rękę:) i dodam że prawdopodobnie się począł w 18dniu cyklu. No a teraz od kochania to owulacji było prawdopodobnie 6 dni więc się cieszę że dziewczynka może, a tu OneMoreTime piszesz że to mit:) hmmmm... poczekamy zobaczymy

Wszystkim marcóweczką życzę zdrówka a naszym maleństwom by nam rosły, dobrej nocki, uch ale się rozpisałam

Hej, hej ktos tu patrze z rana juz nie spi!?
mnie obudzilo siku....zaczyna sie te lazenie do kibelka w nocy jak ja tego nie lubilam w ciazy z Patrycja....
co do kart ciazy to mam taki sam dylemat bo chce chodzic do swojej ginki na NFZ ale i jednoczesnie chce chodzic do innego gina priv. I sie zastanawiam czy zakladac dwie karty bo moja ginka to specjalistka w naprotechnologii i jest bardzo religijna i np. U niej tabletek anty nie dostaniesz chocby nie wiem co ale jest swietnym specjalista i slyszalam ze wyprowadzila wiele ciaz ktorym lekarze nie dawali szans no i przez to mam wrazenie ze uwaza takie kliniki prywatne za siedlisko zla bo tam i spiralki zakladaja i tabsy wypisuja no i robia zabiegi wprawdzie tylko jak trzeba ale jednak. Moja ginka jest w gabinecie tylko 2 dni w tyg i ma sprzet do d.. A tam w klinice maja najleprzy sprzet na podlasiu i lekarz jest 6 dni w tyg . Wiec chyba zaloze dwie karty i nie bede sie tlumaczyc ze bylam tam czy siam .

kurcze nie wiem jeszcze czy jakiejs infekcji pochwy nie zlapalam bo mnie tak jakos od wczoraj lekko swedzi. Cos na swedziawki mozna bez recepty czy trzeba zasuwac do gina?

Ufff nadrobiłam zaległości... ale się rozpisałyście ;-)
maqa, Suonko87 pocieszyłyście mnie, bo ja też już się zaczynałam martwić jak czytam, jaki apetyt dziewczynom dopisuje... u mnie wręcz przeciwnie zmuszam się, żeby cokolwiek zjeść :-( Dzisiaj nie dałam rady nawet śniadania zjeść, bo wczoraj jak zjadłam to myślałam, że będę musiała zostać w domu tak mnie mdliło... W ciągu dnia mnie nie mdli, ale i tak za dużo zjeść nie umiem. A brzuch też mnie pobolewa od czasu do czasu na różne sposoby, ale czytałam, że to normalne ;-) Dla pewności dopytam jutro gina, czy te nasze objawy są normalne.

marcia maść clotrimazolum jest bez recepty, ale nie można jej stosować w ciąży z tego co pamiętam, więc może lepiej idź do gina jak będzie Cię dalej męczyć.
Mnie w nocy taki ból brzucha złapał, że nie mogłam zasnąć:-( Na razie spokój, przestało boleć:-)

reklama
hej dziewczyny

nadrobiłam zaległości :) naskrobałyście tych postów szok :)

ja w pierwszej ciąży wcinałam słodycze teraz przeciwnie na kwaśne :) mój chce chłopca a ja nie wiem z jednej strony dziewczynkę byłby pokój typowo dla dziewczynek a z drugiej chłopca bo zawsze chciałam mieć parkę :-D

a jeśli chodzi o wizyty na NFZ to u mnie w poradni jak poszłam z chęcią zapisania się na wizytę to jak położna podała mi termin najbliższy możliwy to myślałam że ją wyśmieje 23 listopad :wściekła/y: chyba ich pogięło, poszłam prywatnie i zostałam od razu przyjęta :-)

co do mdłości to mnie prześladują rano i czasem wieczorem i bardzo mnie bolą brodawki a tak to nic więcej nie boli

miłego dnia życzę moja kolejna wizyta to 30 lipiec :-D

Do góry