reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Maqa, ja też odpłatnie betę robiłam. Ja państwowo do lekarza chodzę tylko z przypadku, chociaż nie ukrywam, że gdybym dobrego lekarza znalazła to ulga dla budżetu byłaby miła… :tak:

Haniagaj, mitem jest, że jedne żyją dłużej a inne krócej. A jeśli masz ph kwaśne, to jeśli przez te 6 dni żołnierzyki sobie tam pływały, to do owulacji prawdopodobnie przetrwały te żeńskie. Natomiast jeśli masz zasadowe ph to większe szanse na przetrwanie miały męskie… Ale oczywiście dużo zależy też od jakości nasienia itd. Generalnie sporo czynników…
Mimo wszystko solidarnie trzymam kciuki za dziewczynki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:-)

Moniqaa, chyba też z tą kartą bym się wstrzymała… a w ogóle jak urlop? Odpoczęłaś? Pogoda dopisała?

Marcia, znam dziewczyny, które do 2 lekarzy chodziły i 2 karty miały – więc można… na zakażenia grzybicze krem clotrimazol jest rewelacyjny, ale nie mam pewności, czy w ciąży można (musiałabyś w aptece zapytać). Aha i bez recepty...

reklama
marcia30 idź do ginekologa, przepisze ci np. Nystatyne w globulkach, która jest bardzo skuteczna i bezpieczna dla dziecka. Clotrimazolum jest raczej do stosowania zewnętrznego i nie leczy tak dobrze, jak globulki, poza tym faktycznie w ciąży raczej nie powinno się jej stosować. Niestety te infekcje często nękają kobiety w ciąży. U mnie jeszcze dochodzi obawa o zapalenie pęcherza moczowego. Ja tym razem nie posłuchałam lekarza i zrobiłam sobie posiew moczu, wyniki będę miała za tydzień, lepiej dmuchać na zimne.

siasia s mnie też brzuch pobolewa, chociaż mam wrażenie, że co raz rzadziej, ale to normalne macica się rozciąga, tak samo jak wstawanie niestety o 5 do ubikacji i to chyba bardziej męczy:)

Dziewczyny, jeśli macie taki problem, jak ja i wychodzą wam pryszcze to serdecznie polecam, praktycznie jedynie dozwoloną maść cynkową. Pamiętam, że używałam jej kiedyś i skuteczna nie była ale teraz o dziwo działa ! Mam już co raz mniej takich bolących pryszczy.

U mnie też wczoraj dzień płaczący bardzoo.. zdenerwowałam się na męża.. mam wrażenie, że nie dostaje od niego takiego wsparcia jakiego bym chciała. I po dużej awanturze wczoraj dzisiaj rano czekały na mnie bułeczki :)

Też wam życzę miłego dnia. U mnie pogoda niestety się zepsuła i pada:(

Ostatnia edycja:
cześć

dziś nawet w nocy mnie muliło, obudziłam m i wygnałam do kuchni po cole bo myślałam, z pawia puszcze :-(

zaraz jadę do szpitala po wyniki bo dziś mam lekarza ..... ja chodzę prywatnie i za wszystkie badania płacę, u nas w miescie sa terminy w kosmos, chpciaz ostatnio babie w rejestracji nagadałam, ze ciaża i że cytomegalia i mnie zapisala na za 2 dni ale lekarka od razu mi powiedziała, ze ta przychodnia nie nadaje się dla kobiet w ciąży bo lekarze sa niecodziennie i za wszystkie badania i tak będę Musiała płacić :baffled::baffled::baffled::baffled: i kazała mi przyjeżdżać do siebie gdzie ona pracuje 20km od nas:baffled:
a ja nie mogę sobie pozwolić na lekarz który jest to ok, nie ma to tez ok bo ja potrzebuje zwolnienia :-(

dziś u nas chłodniej!!!! hura w końcu można oddychać!!!

A ja własnie wróciłam z laboratorium bo pojechałam zrobić bete jeszcze jedna dla swietego spokoju jutro bedzie wynik. do lekarza zapisałam sie na jutro na 20.20 ale teraz jakby mi odpusciło i tak nie swedzi zobaczymy

Ja bym chciała dziewczynke i tak jakos czuje że to bedzie dziewczynka:happy2: ale oczywiście najważniejsze jest żeby było maleństwo zdrowe a płeć to już mniej ważna.
ja w nocy tez wstaje ,nie lubie tego bardzo,no ale jak trzeba to trzeba:-)bolą mnie piersi, w nocy sie jakos ułożyc nie mogę bo lubie spać na brzuchu i tak na boku troche a teraz te piersi bolace to nie bardzo sie da i sie budze i kręce się. drzemka w ciagu dnia obowiazkowa:happy:wczoraj spałam 2,5 godz:-)chyba dzidzia rośnie:-)

moja pani doktor jest na urlopie więc1 wizyte bede miala pod koniec lipca gdzies dopiero.
pozdrawiam mamusie przyszle !!:-)

cb7w3e3klagwk054.png

Hey Kobietki.
No właśnie nie wiem jak jest z tym becikowym... Do gina którego będę chodzić mogę się umówić, ale będzie to już ponad 10 tydzień, więc chyba troszkę późno jak na kartę ciąży...
Ogólnie mam mętlik w głowie jeśli chodzi o te wszystkie przepisy :crazy:

OneMoreTime, urlop się udał. Słonko cały czas świeciło :-)

Moniqa ja w zeszłym roku byłam u gina przed 10 tc i myślałam, że ginka normalnie mi wypisze zaświadczenie do becikowego. A okzało się, że zaświadczenie wypisuje położna w rejestracji. Wpisała tam wizyty na koniec każdego trymesru i już. Taki dokumnet wystarczył. Myślę, że jesli powiesz gince, że wczęsniej nie bylo terminow to pojdzie Ci na rękę.

Dzis odebrałam wynik bety i progesteronu. Beta 938 3 dni po teście,a progesteron 18. Mam nadzieje, że wyniki dobre. BEta jest ładna to wiem, a progesteron jutro obejrzy gin. Po wyniki poszlam z moim 8-miesięcznym synkiem, laborantka była trochę zdziwiona. A przecież nie ja pierwsza zachodze w ciązę mając niemowlę.

Kruszka gratuluje beta faktycznie już jednoznacznie potwierdza ciąże, progesteron także dobry:) ja też docelowo chciałabym mieć dwójkę dzieci z niewielką różnicą wieku i chyba nie ma nic w tym dziwnego :) a już na starcie będziesz miała troszkę łatwiej..przynajmniej finansowo, pewnie łóżeczko, wanienkę,wózek, ubranka masz zachowane :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry