reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej
marcia jaki pyszny obiad mniammmmm przyjeżdżam do Ciebie!!!!!

Matko a ja caly czas jem bo jak nie jem to mi strasznie niedobrze :-( dzisiaj sobie zrobiłam miche mizerii bo tak mam ochotę na mizerie :-)

reklama
Dziękuje za wpisanie na listę, mam póki co najmłodszą ciąże :-).
Byłam dziś u ginekologa, bo niepokoiły mnie bóle brzucha. Dzieciątka nie było oczywiście widać, bo za wcześnie (ale lekarz stwierdził, że zewnętrznie wszystko wskazuje że jest ciąża), ale okazało się że mam torbiel na jajniku (tym mam się nie przejmować), mięśniaka w macicy i chorą tarczycę :szok:. Lekarz przebadał mnie bardzo dokładnie (nawet usg tarczycy) i powiedział że mam zrobić badanie tarczycy i przyjść za tydzień, wtedy powinno być widać maluszka, który najprawdopodobniej jest schowany za mięśniakiem :-(.

Jestem pełna obaw i strachu. Dziś około 18tej odbieram drugą betę i mam wyniki wysłać lekarzowi smsem bo to dla niego ważne. Umrę ze strachu do środy....

jaspis nie martw się :) ja też byłam u ginekologa w 4 tygodniu i też nie było widać, więc może to nie przez mięśniaka, tylko jest troszkę za wcześnie. CO do tarczycy też mam mały problem, ale przy odpowiednim wspomaganiu tarczycy lekami to nie stanowi żadnego zagrożenia dla dziecka. Dziewczyny z mięśniakami i torbielami rodziły zdrowe, piękne dzieci. Najważniejsze to bycie pod dobrą opieką a ty widać pod taką jesteś, także głowa do góry. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to skonsultuj to z innym lekarzem.

Dziewczyny, oczywiście najważniejsze, aby maleństwo było zdrowe, nikt tego nie rozumie lepiej niż ja:-( ale pomarzyć można...

secreto, znalazłam na bb forum poświęcone staraniom dziewczynkowym i chłopczykowym. Wyczytałam, że wszystkie teorie o tym, że Y żyją krócej a X dłużej zostały obalone. Badania przy okazji in vitro pokazały, że plemniki są tak samo szybkie, żyją tyle samo... jedyna różnica polega na tym, że plemniki X, czyli te dziewczynkowe lubią kwaśne środowisko a Y zasadowe. Więc w pierwszej połowie cyklu jadłam sporo nabiału, truskawek, orzechów oraz brałam kompleks wit. B, bo wszystkie te produkty obniżają ph:tak: uważam, że w żaden sposób nie mogłam zaszkodzić maleństwu a będę miała przynajmniej świadomość, że próbowałam:happy2:

jaspis, już wyniki bety dużo Ci powiedzą, więc nie martw się na zapas i byle do 18:00 :-) będzie dobrze &&&&

Mamusiu synka zpraszam jeszcze troche zostalo :-)

jaspis secreto ma racje w dzisiejszych czasach tarczyca to nie problem a co do torbieli to mialam torbielm12 lat temu w pierwszej ciazy, mialam dwa lata temu przy straconej ciazy i mam ta tobiel do dnia dzisiejszego. Moja ginka probowala ja zniszczyc na rozne sposoby, duzymi dawkami progesteronu i pregnylem i nic jakas niezniszczalna mi sie trafila takze glowa do gory.

marcia widziałam tą aukcję z testem ciążowym, ponoć świetny żart na prima aprilis. Najśmieszniejsze jest to, że ktoś to kupuje. Może laski desperatki, które chcą zatrzymać przy sobie faceta. ;-) Czego to ludzie nie wymyślą…

OneMoreTime bardzo się cieszę!! Oby jak najwięcej takich wieści ;-)

mouse kciuki za wizytę &&&&&&&&&& i udanych zakupów. Czekamy na wieści ;-)

Ada mi też jest obojętne jakiej płci będzie dzidzia, najważniejsze żeby była zdrowa. Jednak mam wewnętrzne przeczucie, że będzie to dziewczynka. :-p

secreto musisz być silna, codziennie oglądasz tyle cierpienia niewinnych dzieciaczków…

jaspis witaj! Daj znać jak wyniki bety. Mięśniakiem się nie przejmuj, ja mam dwa, które ponoć nie przeszkadzają w zagnieżdżeniu, problemy z tarczycą też mam. Zbadaj TSH i udaj się do endokrynologa. Wszystko będzie dobrze :tak:

Mnie dziś cały dzień wkurzał wróbel!! Od 6 rano siedział na balkonie i non stop ćwierkał!! Chciałam go przegonić, ale co wlazłam z powrotem do domu to dziad wracał
:crazy: W pewnym momencie myślałam, że się rozpłaczę!! Wyszło tak, że pozamykałam wszystkie okna i siedzę w tej duchocie przy 30 st upale.

Teraz idę chyba udać się na drzemkę :-)

cześć Wszystkim :) ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie u gina, ciąża okazała się o jakieś 5 dni późniejsza, tak jak przypuszczałam bo zazwyczaj mam cykle 37 dniowe. Na USG widać było nieduży pecherzyk ciążowy a w nim taka wielka biała kulka i w niej Pani pokazała mi maluteńki zarodek ok 1mm. Tylko ja również mam torbiel na jajniku i dostałam progesteron. Do tego troszkę mnie boli ten jajnik :(

reklama
Do góry