reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Chcialam sie niesmialo przywitac dzis na tescie zobaczylam II kreseczki . Wg OM termin wypada na 10/03 wizyta u gina za niecale 2 tyg .
Spokojnych 8 miesiecy zycze wszystkim ....

reklama
Dzięki dziewczyny, czyli z tego co piszecie to chyba taki normalny termin będzie na pierwszą wizytę. Chciałabym jak najszybciej zanieść do pracy zaświadczenie lekarskie.

Smerfetka super, że jesteś i liczymy, że z nami zostaniesz.
Już trochę nas jest, trzeba będzie robić listę z terminami :-D

Mrowkaa gdzie pracujesz? Coś niebezpiecznego dla kobiety w ciąży?

Witam w słoneczny piątek!

Witam ;-)

Gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom!! ;-) Fajnie, że mamy już podforum ;-)

Smerfetka bardzo się cieszę z Twoich II kreseczek, trzymam kciuki za bezproblemową ciążę &&&&& :tak:

patka gratuluje udanej wizyty!!

Wszystkim życzę miłego dnia!

Suonko Tobie też miłego dnia :-D

Lilka dopiero wstała, więc zaraz jemy śniadanie i lecimy na spacer, póki nie ma dużego upału.

witajjjcie marcowe mamusie:-)
mamy swoje miejsce na forum superowo:-)
chyba dopadły mnie mdlosci,nie za szybko...? dziewczyny i moja wielka milość kawa smakuje jak scieki , napilam sie lyczek i odruch wymiotny... a dodam ze jestem uzalezniona:-) teraz to juz chyba bylam:(
nie wiem czy wy tak macie ale ja wstaje codziennie o 5 rano ,zasnac nie moge,cos poczytam troszke posprzatam. natomiast o 20 juz prawie nie kontaktuje .wiec 21 juz leze w wyrku:-)
dzisiaj wybieram sie powtorzyc betke,sprawdzic ile urosło przez 4 doby. nie moge tylko mojego zwalic z lozeczka:)
chcialam sie Wam pochwalic ze za 29 dni zostane zonką:-):-):-) tyle przygotowan,stresow a to juz teraz:) narazie wiecej czasu poswiecam stresowaniu sie o mojego babelka niz samym slubem:-)
i 2 dni temu przeprowadzilismy sie na nasze wymarzone wlasne M :-):-):-)

smerfetka gratulujeeeeeee!!!!!!!!!!!!
mewa smieszka dopiero zobaczylam ze masz malutka coreczke:-) super:-)jak dla mnie idealna roznica miedzy rodzenstwem :-)
MILEGO DNIA:-)

hej dziewczyny:) zaglądam do Was od paru dni,sama nie wiedziałam czy odzywać się tutaj czy nie, żeby nie zapeszyć - wg testu i hcg ja też jestem w ciąży, ale to dopiero same początki, 4 tydzień i 1 dzień, a jestem po inseminacji. Pierwszą ciąże poroniłam i teraz strasznie się boje, że znowu coś pójdzie nie tak:( byłam we wtorek u gina, za wcześnie na usg, biorę trochę leków, mam nadzieję, że tym razem szczęście się do nas uśmiechnie.. 16 lipca mam przyjśc na usg, zobaczymy czy zarodek umiejscowił się tam gdzie trzeba i jak to wszystko wygląda. Gratuluję Wam wszystkim i życzę i Wam i sobie, żeby wszystko było w porządku:-)

Hej.

Kasiulek bedzie dobrze &&&

Suonka Tobie tez bezproblemowej ciazy i milo Cie tu spotkac :)

Milego dnia wszystkim

kasiulek gratuluje!!!:-) napewno wszystko bedzie dobrze! musi byc:-),ja bylam na poczatku 5 tyg i byl tylko pecherzyk,wiec jak ty pojdziesz moze juz bedzie cos wiecej:-)

reklama
Gratuluję wszystkim i bezproblemowych ciąż życzę :-)

Dzisiaj mam 5w5d, wczoraj byłam na pierwszej wizycie. Lekarz potwierdził ciążę, Kropeczka ma 6mm., a za dwa tygodnie idę posłuchać serduszka :-)

Odnośnie pytania o optymalny czas wizyty... wszystko zależy od długości cyklu, terminu owulacji itp. Czasami serduszko można usłyszeć już w 6. tygodniu (raczej dość rzadkie zjawisko). U mnie cykle były ok 31-32 dni, owulacja w 18 dc, więc wszystko nieco przesunięte.

A wizyty/lekarze... hmm... Dwie poprzednie ciąże prowadził mi lekarz prywatny i bardzo się z tego powodu cieszę, bo miałam do niego 100% zaufanie. Teraz również będę chodziła prywatnie (mam abonament w prywatnej służbie zdrowia) i warto rozważyć taką opcję. Abonament płaci się miesięcznie, a badania, usg i wizyty "idą z tej puli". Wizyta kosztuje ok 100 zł. + usg (50-100zł.) + cytologia itp. Wtedy również badania są prywatnie i niestety koszty rosną.

Do góry