reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Właśnie umówiłam się na 13 lipca (moje urodziny:rofl2:) na pierwszą a następna 25 lipca,
ta pierwsza bardziej kontrolna czy wszystko ok a na tej drugiej mam nadzieję że będzie już coś widać :-) dzień później jadę z M do rodziców z nowiną :-D
Objawów na razie wielkich nie mam oprócz sikania i lekkich mdłości :) aha i zaczynam odróżniać wszystkie perfumy w autobusie lub tramwaju :confused2:

reklama
no tak, węch chyba każdej ciężarówce się wyostrza :-)
spróbuję zapamiętać, że Twoja pierwsza wizyta = Twoje urodziny ;-)

Ja dziewczynki dziś średnio. Co prawda nie mam zadnych ciążowych objawów - gdyby nie testy ciążowe to bym nie uwierzyła,że jest fasolka. Ale za to od dwóch tygodni nie mogę się doleczyć. Miałam anginę ropną, przyjmowałam antybiotyki... niby gorączka przeszła i gardło wygląda lepiej ale ciągle mam spuchnięte i bolące migdałki. Nie biorę już leków z wiadomych względów...znacie jakiś sposób na bolące gardło,który mogłabym obecnie stosować?

Mrowkaa znam Twój ból-ja dostałam anginy dzień po staraniach! Nie pytajcie mnie co za stres przeżywałam, bo niestety nie obyło się bez antybiotyku... Lekarz mi przepisała i dzielnie wytrzymałam 3 dni bez niego, aż w końcu nie wytrzymałam i łyknęłam. A dwa tygodnie później okazało się, że są dwie kreseczki. Gin mnie trochę uspokoił, żebym się tym wcale nie martwiła, że nie będzie miało wpływu na dzidziusia.
A z domowych sposobów to płukałam gardło kilka razy dziennie roztworem sody bądź rumiankiem-może troszkę pomoże :) Ale koniecznie wybierz się do lekarza!

witam ,

Mrowkaa ja w poprzedniej ciazy tez mialam angine i gin w porozumieniu z lekarzem rodzinnym wybrali dla mnie bezpieczny lek . Wazne zebys poszla do lekarza bo nie leczone przeziebienie moze byc grozniejsze niz antybiotyk przez 10 dni .

Ja w poniedzialek mam wizyte u dentysty musze miec usuniety zab i gin mowi ze moge miec znieczulenie ale ja chyba sprubuje bez znieczulenia nie wiem czy dam rade , musze tez wziasc antybiotyk zeby nie doszlo do zakazenia .... kurcze najchetniej bym poczekala z tym wyrwaniem ale wiem ze nie moge ...

MILEGO DNIA .

lady witam Cię serdecznie i cichutko już Ci gratuluję :happy:

Na gardło bezpieczny jest Tantum Verde do psikania i Gargarin do plukania. Ten drugi lek jest stary jak świat, bardzo tani a naprawdę skuteczny, ja nawet jak nie byłam w ciąży to po niego siegalam. No i ogólnie polecam syrop *spam*, typowo dla kobiet w ciąży, może nie tyle na gardło, co później dla wzmocnienia organizmu. Jest oparty o naturalne składniki, m. in. czosnek.

Smerfetka odwazna jesteś z tym zebem, ale to chyba takie klasyczne usuniecie, bez nacinania dziasla?

reklama
Witam sobotnio :-)

Katrine, mrówka
ja też przed pozytywnym testem brałam antybiotyk na zapalenie układu moczowego, odstawiłam jak zobaczyłam II kreseczki, katrine uspokoiłaś mnie, że nie miało to wpływu na fasolkę.

lady witamy w gronie marcowych mamuś. Rozgość się ;-)

smarfetka współczuje zęba, aż mnie ciary przeszły brrrr :szok: Powodzenia!

Miłego weekendu życzę :)

Do góry