reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nifla 2 rozne USG, to w szpitalu jest duzo starsze. Ale dzisiejsze to 1650, a ze szpitala 1700,to tak jak nic prawie.
Wlasnie dzwonil facet od ubezpieczen, konczy sie we wtorek ubezpieczenie mieszkania, w poniedzialek mam przyjsc zaplacic na kolejny rok

reklama
HEJA :-)...
Myślę ???Sobota pewnie ze 3 strony A TU 15 :szok::szok::szok:

Mamusiasynka -
Ja pękłam podczas porodu ale nie wiem kiedy...za to tzw. rekonwalescencja po :no:...jak ja marzyłam, żeby móc jak człowiek usiąść :cool:

KAMAA
- Współczuję...wiem co znaczy jak się auto psuje a zaraz potem jeszcze jakieś gromy lecą na łeb a teraz kasa taka potrzebna :sorry2:
Ja dziś też już łóżeczko przyszykowałam...i co z tego :dry:
jak w pn muszę rozebrać...bo jednak malujemy na biało...Padło, że pokój Domiśka będzie szaro - zielony i dodatki białe więc łóżeczko musi być białe...MAŁŻ DAŁ SIĘ PRZEKONAĆ :tak::tak:

Ewa -
u mnie zdecydowanie główka Niśki byłą większa niż mój cyc...niestety mnie się po porodzie zmniejszył :baffled: POLECAM PORÓD W WODZIE ... :tak::-) JA RODZIŁAM... było rewelacyjnie ...Teraz jednak mój gin zwrócił mi uwag ę na kilka faktów o których wcześniej w ogóle nie myślałam...np.
Pomimo bieżącego przepływu wody tzw filtracji jednak siedzisz w wodzie w której mogą być: Wody płodowe, twoje siuśki, twoja kupa, krew i kupa dziecka... No i nie oszukujmy się woda nie jest tak szybko filtrowana co by wszystkie te zanieczyszczenia natychmiast wyeliminować...:no:...dziecko więc może (NIE MUSI) Coś podłapać... i TERAZ ja o tym myślę :confused::dry:

JOSEK --

MALPAWZOO -
Ja się mogę jedynie podpisać... Bo już wspomniałam, że powinniśmy wątek utajnić :tak:

MAMATEK -
Oczywiście, otwierałam opakowanie podkładów... Moim zdaniem są OK!!! Wszystko tylko nie BELLA :no:
Poza tym po CC ponoć krwawienie jest deczko mniejsze, ...poza tym warto kupić takie podkłady na łóżko...Hartmann je ma np.o takie.... HARTMANN Podkłady do przewijania, podkłady do szpitala 1szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt kładziesz na łóżko i możesz ewentualnie wietrzyć ranę... ja muszę dokupić.

MARCIA -
SUPER WIADOMOŚCI!!!!

SECRETO -
Już na fb PISAŁAM POKÓJ CUDNY. Ja w przeciwieństwie do Ewy uwielbiam takie "katalogowe" wnętrza...ale rzeczywiście jeszcze fajniej będzie jak już Pola zagospodaruje ten śliczny teren !!!:tak:;-)

KORECZEK- GRATULACJE!!!Cioteczko!

jAGNA - Może jeszcze fiknie w odpowiednie położenie? Najważniejsze, że wszystko OK!

J
a dziś rogaliki piekłam... a na jutro szukam przepisu na pyszny pieczony schab...MOŻE KTÓRAŚ SIĘ PODZIELI jakimś sprawdzonym przepisem :sorry2:
Chodzi mi o zapieczenie w piekarniku takiego wiecie kawałka zamarynowanego schabu np. z pieczarkami, cebulką itd ...

Muniuś chodzi o to, że jesteś moderatorem wątku zamkniętego :-D i to z tego co widzę jedynym :-D

Ewa dziękuję :tak: Jeszcze żadnych takich bajerów nie kupiłam więc i tak jestem z siebie dumna...

A możecie mi jeszcze powiedzieć, czy butelki powinny być wszystkie jednej firmy?
Mam małą i dużą AVENT NATURAL i chcę dokupić jeszcze dwie... i mam zagryzkę te same czy może te zwykłe tańsze Aventu...
Smoczek tez musi być tej samej firmy (bo w necie różne opinie)? Ja mam na razie jeden NUKa...

moderatorem na zamkniętym jest Ewula
a jeśli chodzi o szukanie wątku zamkniętego to ja nie mam z tym problemu gdyż jest taka opcja jak ulubione klikam i od razu wyskakuje mi zamknięty i ten otwarty wątek także nie ma tak źle tylko na zamkniętym nikt nie pisze

Moniqa - :szok::szok::-D:-D o RZESZ...masz rację...:happy2::-)

Ja zgłupiałam dziś bo mąż w domu i takie porządki sobotnie robiliśmy, do tego te rogaliki JA PITOLE DZIŚ PIĄTEK :-p:cool2:

w końcu was doczytałam :) ja chciałam żeby mój złożył dzisiaj łóżeczko i kurde nie chce się zgodzić :no: bo stwierdził że jeszcze jest czas a chciałam się wam pochwalić moim :-D

U ans łóżeczko mąż pewnie złoży początkiem marca, bo nadal stoi u moich rodziców. A jakoś nie możemy się zdecydować na wywalenie komody na balkon;-)

Hej ja dziś od rana poza domem najpierw zawieźliśmy Miłosza do przedszkola potem poszłam na ciuchy i troche upolowałam ładnych rzeczy następnie posiedziłam u mojego męża w pracy później pojechaliśmy na zakupy i odebrać młodego wobec czego niedawno dotarłam i nie wiem czyn nie przesadziłam z aktywnością zobaczymy czy wieczorem będę w stanie się ruszać:baffled:.

Dziewczyny ja też jestem za przeniesieniem tego wątku do zamkniętego tylko dajcie znać jak to będzie przenoszone i wskazówki jak się dostać do zamkniętego bo nie mam pojęcia jak to się robi:shocked2:.

Mamusia synka 100 lat dla męża (jeden z moich raci ma dziś też urodziny).

Secreto pokój Poli bardzo ładny jak z katalogu tylko maleństwa w nim brak ale już niedługo:)

Kainkas nie bój sie aż tak cesarki w tym szpitalu dobrze je robią wiem bo miałam tam i teraz też jestem pozytywnie nastwaiona.

KimKim zazdroszczę nocy przespoanej bez wstawania ja min 3 pobudki na siusiu.

Monisia gratki pełnych 33 tyg. i trzymam kciuki za zakończenie renontu 03.02 :-)

Marcia gratuluję udanej wizyty super wieści z Krystiana już duży chłopiec.

KAMMA bardzo ładnie się ta pościel prezentuje w łóżeczku Leona fajne te marynarskie klimaty.

Koreczek gratuluję zostania ciocią:)

Agnis to u ciebie też się remoncik szykuje, a zabawki zawsze ktoś coś przyniesie ja nic nie kupuje nawet nie wiem czy mamy jeszcze coś po miłoszu z takich pierwszych muszę męża wysłać na inspekcje do garażu i piwnicy.

Moniqaa ja mam 2 różne butelki smoczki przy Miłku też różne próbowałam bo jeden mu pasował a drugi absolutnie nie także nie ma reguły.

Ewa kupiłam taką siatkę dal Miłosza jak był malutki a bsolutnie mu to nie pasowało wolał mieć coś w ręce i ciamkać a mojego brata dziecko bardzo to lubi i ciamka sobie w tym jakieś owocki.

Jagna że tez dzieci też musza chorowac i to tyle rzeczy naraz biedna ta dziewczynka i jej rodzice. Kciuki za usg &&&&&&&&&&.

Jaspis mój nie gryzł barierek od łóżeczka ale wszytko jest mozliwe:) na zaś nie kupowałabym takich rzeczy.

Anetka ale dostałaś cudne te rzeczy robutkowe jak bardzo lubie takei małe dzieła a sówka świetna.

Jagna gratki usg i oby się jeszcze przekręcił mały:)

Muniuś napisz potem jak twoje wrażenia po filmie/

UFF odpisalam ale długo mi zeszło jeśli kogoś pominęłam to sorki.

reklama
Jagna - a w jakiej firmie ubezpieczasz mieszkanie? Zadowolona jesteś z tej firmy? Ja muszę ubezpieczyć i jakoś ciągle zapominam :wściekła/y:

Nikusia – hehe dzień doberek, piąteczek dziś :-) Jak znajdziesz jakiś przepis to daj znać, mam ten sam dylemat ze schabikiem :dry:

Nikaa – już nie Ewula, a co do męża to przesądny? ;-)
Kamaa - a nie za suche to ciasto...bo brzmi apetycznie i przepis rzeczywiście prosty :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry