reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nifla 2 rozne USG, to w szpitalu jest duzo starsze. Ale dzisiejsze to 1650, a ze szpitala 1700,to tak jak nic prawie.
Wlasnie dzwonil facet od ubezpieczen, konczy sie we wtorek ubezpieczenie mieszkania, w poniedzialek mam przyjsc zaplacic na kolejny rok

reklama
HEJA :-)...
Myślę ???Sobota pewnie ze 3 strony A TU 15 :szok::szok::szok:

Mamusiasynka -
Ja pękłam podczas porodu ale nie wiem kiedy...za to tzw. rekonwalescencja po :no:...jak ja marzyłam, żeby móc jak człowiek usiąść :cool:

KAMAA
- Współczuję...wiem co znaczy jak się auto psuje a zaraz potem jeszcze jakieś gromy lecą na łeb a teraz kasa taka potrzebna :sorry2:
Ja dziś też już łóżeczko przyszykowałam...i co z tego :dry:
jak w pn muszę rozebrać...bo jednak malujemy na biało...Padło, że pokój Domiśka będzie szaro - zielony i dodatki białe więc łóżeczko musi być białe...MAŁŻ DAŁ SIĘ PRZEKONAĆ :tak::tak:

Ewa -
u mnie zdecydowanie główka Niśki byłą większa niż mój cyc...niestety mnie się po porodzie zmniejszył :baffled: POLECAM PORÓD W WODZIE ... :tak::-) JA RODZIŁAM... było rewelacyjnie ...Teraz jednak mój gin zwrócił mi uwag ę na kilka faktów o których wcześniej w ogóle nie myślałam...np.
Pomimo bieżącego przepływu wody tzw filtracji jednak siedzisz w wodzie w której mogą być: Wody płodowe, twoje siuśki, twoja kupa, krew i kupa dziecka... No i nie oszukujmy się woda nie jest tak szybko filtrowana co by wszystkie te zanieczyszczenia natychmiast wyeliminować...:no:...dziecko więc może (NIE MUSI) Coś podłapać... i TERAZ ja o tym myślę :confused::dry:

JOSEK --

MALPAWZOO -
Ja się mogę jedynie podpisać... Bo już wspomniałam, że powinniśmy wątek utajnić :tak:

MAMATEK -
Oczywiście, otwierałam opakowanie podkładów... Moim zdaniem są OK!!! Wszystko tylko nie BELLA :no:
Poza tym po CC ponoć krwawienie jest deczko mniejsze, ...poza tym warto kupić takie podkłady na łóżko...Hartmann je ma np.o takie.... HARTMANN Podkłady do przewijania, podkłady do szpitala 1szt - Sklep internetowy ABC Malucha wszystko dla Niemowląt kładziesz na łóżko i możesz ewentualnie wietrzyć ranę... ja muszę dokupić.

MARCIA -
SUPER WIADOMOŚCI!!!!

SECRETO -
Już na fb PISAŁAM POKÓJ CUDNY. Ja w przeciwieństwie do Ewy uwielbiam takie "katalogowe" wnętrza...ale rzeczywiście jeszcze fajniej będzie jak już Pola zagospodaruje ten śliczny teren !!!:tak:;-)

KORECZEK- GRATULACJE!!!Cioteczko!

jAGNA - Może jeszcze fiknie w odpowiednie położenie? Najważniejsze, że wszystko OK!

J
a dziś rogaliki piekłam... a na jutro szukam przepisu na pyszny pieczony schab...MOŻE KTÓRAŚ SIĘ PODZIELI jakimś sprawdzonym przepisem :sorry2:
Chodzi mi o zapieczenie w piekarniku takiego wiecie kawałka zamarynowanego schabu np. z pieczarkami, cebulką itd ...

Muniuś chodzi o to, że jesteś moderatorem wątku zamkniętego :-D i to z tego co widzę jedynym :-D

Ewa dziękuję :tak: Jeszcze żadnych takich bajerów nie kupiłam więc i tak jestem z siebie dumna...

A możecie mi jeszcze powiedzieć, czy butelki powinny być wszystkie jednej firmy?
Mam małą i dużą AVENT NATURAL i chcę dokupić jeszcze dwie... i mam zagryzkę te same czy może te zwykłe tańsze Aventu...
Smoczek tez musi być tej samej firmy (bo w necie różne opinie)? Ja mam na razie jeden NUKa...

moderatorem na zamkniętym jest Ewula
a jeśli chodzi o szukanie wątku zamkniętego to ja nie mam z tym problemu gdyż jest taka opcja jak ulubione klikam i od razu wyskakuje mi zamknięty i ten otwarty wątek także nie ma tak źle tylko na zamkniętym nikt nie pisze

Moniqa - :szok::szok::-D:-D o RZESZ...masz rację...:happy2::-)

Ja zgłupiałam dziś bo mąż w domu i takie porządki sobotnie robiliśmy, do tego te rogaliki JA PITOLE DZIŚ PIĄTEK :-p:cool2:

w końcu was doczytałam :) ja chciałam żeby mój złożył dzisiaj łóżeczko i kurde nie chce się zgodzić :no: bo stwierdził że jeszcze jest czas a chciałam się wam pochwalić moim :-D

U ans łóżeczko mąż pewnie złoży początkiem marca, bo nadal stoi u moich rodziców. A jakoś nie możemy się zdecydować na wywalenie komody na balkon;-)

Hej ja dziś od rana poza domem najpierw zawieźliśmy Miłosza do przedszkola potem poszłam na ciuchy i troche upolowałam ładnych rzeczy następnie posiedziłam u mojego męża w pracy później pojechaliśmy na zakupy i odebrać młodego wobec czego niedawno dotarłam i nie wiem czyn nie przesadziłam z aktywnością zobaczymy czy wieczorem będę w stanie się ruszać:baffled:.

Dziewczyny ja też jestem za przeniesieniem tego wątku do zamkniętego tylko dajcie znać jak to będzie przenoszone i wskazówki jak się dostać do zamkniętego bo nie mam pojęcia jak to się robi:shocked2:.

Mamusia synka 100 lat dla męża (jeden z moich raci ma dziś też urodziny).

Secreto pokój Poli bardzo ładny jak z katalogu tylko maleństwa w nim brak ale już niedługo:)

Kainkas nie bój sie aż tak cesarki w tym szpitalu dobrze je robią wiem bo miałam tam i teraz też jestem pozytywnie nastwaiona.

KimKim zazdroszczę nocy przespoanej bez wstawania ja min 3 pobudki na siusiu.

Monisia gratki pełnych 33 tyg. i trzymam kciuki za zakończenie renontu 03.02 :-)

Marcia gratuluję udanej wizyty super wieści z Krystiana już duży chłopiec.

KAMMA bardzo ładnie się ta pościel prezentuje w łóżeczku Leona fajne te marynarskie klimaty.

Koreczek gratuluję zostania ciocią:)

Agnis to u ciebie też się remoncik szykuje, a zabawki zawsze ktoś coś przyniesie ja nic nie kupuje nawet nie wiem czy mamy jeszcze coś po miłoszu z takich pierwszych muszę męża wysłać na inspekcje do garażu i piwnicy.

Moniqaa ja mam 2 różne butelki smoczki przy Miłku też różne próbowałam bo jeden mu pasował a drugi absolutnie nie także nie ma reguły.

Ewa kupiłam taką siatkę dal Miłosza jak był malutki a bsolutnie mu to nie pasowało wolał mieć coś w ręce i ciamkać a mojego brata dziecko bardzo to lubi i ciamka sobie w tym jakieś owocki.

Jagna że tez dzieci też musza chorowac i to tyle rzeczy naraz biedna ta dziewczynka i jej rodzice. Kciuki za usg &&&&&&&&&&.

Jaspis mój nie gryzł barierek od łóżeczka ale wszytko jest mozliwe:) na zaś nie kupowałabym takich rzeczy.

Anetka ale dostałaś cudne te rzeczy robutkowe jak bardzo lubie takei małe dzieła a sówka świetna.

Jagna gratki usg i oby się jeszcze przekręcił mały:)

Muniuś napisz potem jak twoje wrażenia po filmie/

UFF odpisalam ale długo mi zeszło jeśli kogoś pominęłam to sorki.

reklama
Jagna - a w jakiej firmie ubezpieczasz mieszkanie? Zadowolona jesteś z tej firmy? Ja muszę ubezpieczyć i jakoś ciągle zapominam :wściekła/y:

Nikusia – hehe dzień doberek, piąteczek dziś :-) Jak znajdziesz jakiś przepis to daj znać, mam ten sam dylemat ze schabikiem :dry:

Nikaa – już nie Ewula, a co do męża to przesądny? ;-)
Kamaa - a nie za suche to ciasto...bo brzmi apetycznie i przepis rzeczywiście prosty :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry