reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

witajcie:) ja dziś od rana do wieczora na uczelni byłam... już wiem, że takie całodzienne siedzenie mi nie służy... no i dziś cukier od rana bardzo wysoki i insulinę 3 razy brać musiałam:|
ide poczytac co tam u Was:)

reklama
witajcie:) ja dziś od rana do wieczora na uczelni byłam... już wiem, że takie całodzienne siedzenie mi nie służy... no i dziś cukier od rana bardzo wysoki i insulinę 3 razy brać musiałam:|
ide poczytac co tam u Was:)
współczuje.. ja w 1 ciąży miałam cukrzyce,ale dietą uregulowałam..
pamiętam jak mi faworków brakowało.. ale czego się nei robi dla malucha!!

Witam nową mamusię ​Mememe:) co do cukrzycy, niestety u mnie mimo przestrzegania diety co do grama cukier bardzo wysoki, dlatego ta insulina no i do tego jeszcze chudłam więc lekarz podniósł mi kalorię a co za tym idzie więcej insuliny...

ale trafila mi sie okazja :baffled: za te 8 sweterkow/bluzeczek babeczka chce ode mnie tylko 70zl, wszystko h&m i cubus :-D:-D:-D jutro bede w okolicy gdzie mieszka i podjade do niej :tak: ma jeszcze mnostwo ubranek w rozmiarze Michelle :-) to zapewne zaszaleje :wściekła/y: ale nalezy sie jej tez :tak: Dominique juz obkupiony po uszy do rozmiaru 74/80 :-D
1536595_10152164959055390_2119799406_n.jpg

Fajne jest w Norwegii to ze oni sprzedaja wszystko co uzywane za grosze :tak: no ale co sie dziwic jak np ciuchy w siecowkach sa w takich samych cenach jak w pl a wyplaty maja 10 razy wieksze :crazy:
ja to chyba nigdy nie przestane przeliczac :-D:-D:-D

zgaga mnie meczy... mam juz dosc... banana mi sie zachcialo i teraz cierpie :wściekła/y:

Załączniki

• 1536595_10152164959055390_2119799406_n.jpg
    1536595_10152164959055390_2119799406_n.jpg
    33,8 KB · Wyświetleń: 57
Hej dziewczyny, ale sie obzarlam na kolacji u cioci, teraz to zupelnie ruszac sie nie moge :-D

AnetaNorwegia
super, ze wypa udany :-) Nie mialas wiecej kupowac :-pNo chyba że dla Michelle :-D no to jeszcze mozesz poszalec :-)

Mamusia synka no jak ladnie wyglada kącik :-) u nas łóżeczko jeszcze w osobnym pokoju stoi, ale blizej marca je przestawimy do naszej sypialni. A jak wyszla rozmowa z Julkiem?

Juszka1998 super ze zadowolona :-) A moze w totolotka zaczniesz grac??

muniuś to świetnie taki wypad :-) kurcze moze ja z moim m cos zaplanuje na poczatek lutego? hmm...

muniuś
inseminacja to jak facet oddaje swoją armię do kubelka, a potem to wstrzykują prosto do wewnątrz kobietki w ni plodne potwierdzone usg. :-) Ja akurat w swoim lab. badalam scieki zakladowe i komunalne...a do tego paskudztw sie uzywa :baffled:jeszcze praca na zmiany...wiec od razu na zwolnienie szlam :baffled:troche mi glupio szczerze bylo...ale plus stres w domu to lekarz powiedzial ze mam isc i nie marudzic, zreszta szefowa tez. Co do imienia naszego potworka to nie podawalam :-D bo obawiam sie ze niektore kolezanki sie mogą obrazic... Lena sie wabi... :-D ale prosze te co mają mieć Lenki nie bierzcie tego do siebie :zawstydzona/y: Imiennik mojego Leosia stoi u nas w garazu (auto...) :-D. A bobas w brzuszku moze zazdrosny o m.? moj spi jak my sie przytulamy :-D zero reakcji :-)

MalaMama jak robilas ten deser z bezami i truskawkami? bo ja ostatnio mam faze na truskawki...:happy: ach juz podalas....MASAKRA TO MUSI BYĆ PYSZNE!!!!!! :baffled: jutro z rana do sklepu po skladniki trzeba isc bo nie wytrzymam!!

Oreo tez uwielbiam :zawstydzona/y:

Jolcia_ oj biedna nameczysz sie widze z tą cukrzyca... kurcze, jeszcze troche... a po uczelni pewnie padnieta na calego. Jutro tez masz zajecia?

mememe no wlasnie, wczesniej Cie nie widzialam :biggrin2: Witam serdecznie

Oj cos mi kregoslup pada... w kościele ledwo ustalam..u ciotki to milion poduszek polozylam pod plecy...a teraz w lozku to ja nei wiem jak sie ulozyc zeby ulzylo :crazy:

Zmykam, spokojnej nocy wszystkim życzę!!!

Ostatnia edycja:
czytam, czytam i niewiele z tego wiem bo zmęczona jestem... wybaczcie, ale nie doczytam...
Kamaa na szczęście jutro wolne i to w ogole byl ostatni zjazd!! jeeee..... teraz tylko pisanie pracy i obrona 17.02

Zmykam na trzecia kolacje i do spania bo o 1 w nocy muszę wstać zażyć antybiotyk na ten bakteriomocz.

Dobrej nocki :)

Marcia ja sie kapie w cieplej barxzo wodzie, wiem ze nie wskazane ale normlanie kapalam sie w wrzacej heh.... I nic mi sie jie robi.... a jsk spojenie nawala to wlasjie robie sobie kapiel ciepla bardzo I przechodzi na jakis czas.... ortopeda mowil mojemu m, zebym probowala sposob domowych np. Nalala cieplej wody do butelki I przykladala w bolace miejsce, albo zimnej bo na jedna bedzie dzialao cieplo na druga zimno.... dzis boli jak wstaje ale punktndowodzenia mam dzis w lozku I nic nie zrobilam dzis oprocz jedzenia.... zrobilabym pranie ale moze na wieczor ozyje....

Co do reakcji dzieci na lozeczka w sypialni to ja mowie Julkowi, ze chcialabym zeby pomogl skladac tomlozeczko bo musimy dac do sypialni Lene zeby Go w nocy nie budzila I narazie nie ma miejsca na Jej pokoik a On ma swoj.... zobaczyny jak bedzie...... ale On nigdy praktycznie nir chcial z nami spac, zawsze chce zeby m przyszedl do pokoju jak siedze zanim zasnie ale jak sie wladujeny mu na lozko to po 15 min mowi ze juz za duzo ze nie moze oddychac I albo ja wstaje albo m... ale zazwyczaj m....
Julek woli dospac w swoim lozeczku ostatnio niz do nas przychodzic.... wola I sprawdza czy jestesmy I lezy 20 min zanim wstanie oczywiscie jak mamy wolne....
Munius no to chcoiaz z majteczkami sobir wyszlas ;) ja to czekam na powrot ze szpitala I wiosne wtedy zaopatrze sie w nowe ciuszki teraz wydaje na dzieciaki ;) mam nadzieje ze do marca dopne kurtke bo nie chce nic kupowac...jest na styk.... zobaczymy co bedzie.... fajnie, ze jedziecie znowu na termy....sama bym sie pogrzala teoszke....

Mamusia synka poprosze dduuuuuzzzzzaaa porcje salatki podeslac....mniami.... moj Julek to nawet nie pomysli o tym zseby sprobowac salatke....

Munis a Ty jskbys sobie smacznie spals s tu nagle takie ruchy..... tez bylabys wkurzona, ze ktos Cie wybudza ze snu.... zreszta ogladalam dawno temu ddtvn I byl ginekolog wypowiadal sie na temat tego kawalu.... nie opowiem bo nie umiem...ale chodzilo o to, ze baby wyszlo z brzucha I pare razy uderzylo tate w czolo za to, ze przez 9 mies obrysal tak samo od taty.... I ponoc to prawda ze jak sie kochamy to czlonek moze dotykac baby.... narazasz malenstwo na nerwy hehehe....albo sie tak spodobalo, ze domagal sie jezzcze, skoro zadowlona bylas to na pewno czul sie tam dobrze heheh szczesliwa mama szczesliwe dzidcko heheh ;)

Malamama moglabys dac przepis na ten deser truskawkowy z bezami, bo zrobilas mi wielkiego smaka na niego...

Ewa nie przerazaj sie jedzeniem Nuski ona jezzcze mala jest... nie je slodyczy wybiera to co dobre... zreszta po Was chyba nie ma mozliwosci miec jakis lroblemow zywieniowych wiec ciesz sie poki co ze ma apetyt ... za jakis czas napiszesz ze nie ma apetytu itd.... w nieskonxzonosc....

U nas tez oreo ale ja nie lubie dla mnie za slodkie.....

Anetka a moj Julek nienawidzi bananow.... Michelle jest coraz wieksza wiec ciesz sie, ze rozwija sie jak nalezy ;)

Anwtka.super ciuszki ;)

Jolcia Kochanie trzymaj sie mocno z ta dieta.... jeszcze trozzke.... a co studiujesz I na jakiej uczelni??? Jeszcze troszke do obrony zostalo.... super ze jeszcze z brzuszkiem bo zawsze.to przymkna troszke oko ;)

Ja naprawde dzis nic nie zrobam.... porzadek mam ale jakies pranie moze bym wsadzila I podloge wymyla w kuchni bo lubie jaknjestvtak swiezo a w czwartek mylam..... poki co ucze sie grac na wii u z Julkiem bo mnie nudzi I nudzi..... alr ja do gier sie nie nadaje..... ;/ Wy juz pewnie spicie mam nadzieje, ze wszystkie spokojnie I smacznie spia.... mam nadzieje, ze jutro beda same dobre wiesci.... a u nas sniezyca znowu..... nie ruszam sie z domku.... sasiad odsniezyl a jest znowu z 10 cm..... dziewczyny a jak z Waszymi nastrojami bo ja sama nie wiem czemu ale mam do bani ciagle.... jakies dolki I zlosci..... grrrrr

reklama
A słyszałas o chorobie wilczy apetyt, dzieci kradną albo ze śmietników wybieraja jedzenie. To jest choroba nie mają jakiegoś hormonu czy coś, są non stop głodne.

To się teraz przeraziłam :/

za jakis czas napiszesz ze nie ma apetytu itd.... w nieskonxzonosc....

To racja :)
Franek miał w zasadzie podobnie jak Nusia, ale w jej wieku już zaczął wydziwiać i teraz je tak w sam raz.

A jak Nuśka miała zapalenie płuc, to najpoważniejszym objawem był... brak apetytu :) Przez dwa dni zjadła jogurt i wypiła trochę mleka ;) Nie dało się ukryć, że jest chora :D:D:D

Plus tego taki, że od dawien dawna już wszystko sama je i nie trzeba jej karmić. Nawet się nie da, bo ona się karmić nie daje. Franka w jej wieku jeszcze karmiła, zazwyczaj na dwie łyżeczki jedliśmy. Nuśkę sadzam w krzesełku i mogę sobie iść ;)

Obejrzeliśmy Incepcję. Fajna bajka :)
A w kinie teraz tyle fajnych filmów! Tylko kto nam z dziećmi zostanie?:/ Ech...

Do góry