reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej mamuśki ;-)
Sorki że wczoraj się już nie odzywałam ale miałam trochę spraw na głowie, no a wieczorem już byłam padnięta...

Z rana zawsze jak robię w kuchni kawę, lubię posłuchać radia :tak: i tam zawsze coś ciekawego powiedzą. Dziś np. rozwalił mnie gościu powiedzeniem, które słyszałam pierwszy raz w życiu: "Do pracy są zwykłe dzionki, a niedziela dla małżonki":-D:-D:-D

Ok, najpierw co u mnie a potem postaram się odpisać :tak:
Wczoraj Kacper miał turniej piłkarski, chłopaki zajęli i 5 i 7 miejsce (podaję dwa bo mój mały jako bramkarz gra w dwóch składach naszej drużyny na zmianę z kolegą - tak trener to miesza...) no ale i tak wszyscy dostali medale. Później muszę zrobić zdjęcie medali jakie już ma:tak:
Początkowo miałam nie jechać, bo trochę się źle czułam no ale dla syna wszystko:tak:
Byłam może z pół godziny, pogadałam z koleżankami, kolegami od razu człowiek się lepiej poczuł jak do ludzi wyszedł hihi :-D
Dawno mnie nie widzieli bo na treningi już z młodym nie biegam po mieście to podziwiali mój wielki i okrągły brzuch :-D
Później jak wróciłam to zajęłam się przygotowaniami do tej imprezy urodzinowej młodego. A właściwie urodzinowo - imienionowej, bo zawsze jak młody ma urodziny to i mi też przynoszą prezenty... Od teściowej dostałam zestaw 3 książek od mamy standardowo kasę bo ona nigdy nie wie co mi kupić no i kwiaty.
Posiedzieli może z 2,5 godziny i poszli. A czułam się tak jakbym całą noc imprezowała. Chyba jednak w ciąży człowiek nie ma sił do takich rzeczy.
Mój mąż dziś po południu wyjeżdża do Gdyni na szkolenie, które zaczyna od jutra... Zajmę się tymi książkami to czas mi jakoś zleci...ale już mi smutno...:-( Na szczęście cały weekend mi mocno poświęcał...zwłaszcza w nocy:-pwięc akumulatorki moje naładowane:-D

A tu macie fotkę z urodzin młodego :-D No mi nikt zdjęcia nie zrobił :szok::-D

68416_578480695555927_969754646_n.jpg

Załączniki

• 68416_578480695555927_969754646_n.jpg
    68416_578480695555927_969754646_n.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Agnis83 to pochwal sie jakie ksiazki :-) moze tez upoluje :-)

mamusia synka juz wiele takich sytuacji sie zdazalo...w kazdym szpitalu prawdopodobnie takie zaniedbanie sie zdarza i co? Troche szumu, potem szum ucichnie.. a lekarze/pielegniarki i tak malo kiedy sluchaja co pacjentki mowia..zazwyczaj gaaja ze kobieta panikuje:wściekła/y:ech..

Masiosia, ja codziennie chodzę spać koło północy :) Nie wiem jak Wy możecie zasypiać o 21-22 ;P Mnie się dopiero życie po 20 zaczyna, jak dzieci zasną ;)

Aneta, ja nie wprowadzałam BLW, bo nie lubię takiej nowomody ;) Jak Aniela była mała, to ją karmiłam łyżeczką, w odpowiednim momencie dałam sztućce do ręki, podkarmiałam z boku, żeby coś do paszczy wpadało, a ona jadła jak umiała. Koło 10 miesiąca już pięknie łyżeczką operowała :) Myślę, że najwięcej dało jej patrzenie na nas i na Brata :) Do niedawna jeszcze sporo sobie rękami pomagała, teraz już coraz rzadziej :)

Relacja z pola walki :)
Frulik spał od 20 do 3. O 3 w nocy przyszedł do nas, poszliśmy siku. I wrócił do spania. Rano suchutko.
Czyżby sukces?:)

Nie nastawiam się na brak wpadek, ale teraz już mu pieluchy nie założę, skoro widzę, że daje radę.
Ktoś chce pakę piątek?;)

Lecę do kościoła. Aniela dziś jeszcze w domu, więc idziemy "na raty".
Dobrego dnia!

ewa86 no to wg mnie sukces :-) wypadki na pewno beda sie zdrarzaly, ale najwazniejsze ze chyba zalapal o co chodzi :-)

Tak wczoraj pisalyscie o tym odzwyczajania od pieluchy..o jedzeniu..i sie troche przerazilam..czy ja sobie poradze z wychowaniem? raz na jakis czas napada mnie takie myslenie...zreszta mojego m tez...czy my bedziemy potrafili wychowac takiego czlowieczka...

ewa ta paka 5 jeszcze Ci sie przyda, spokojnie, jak sie Franio podziebi albo bedzie chory to jeszcze jest szansa ze pieluche założysz.....

Kamaa
chyba kazy ma takie rozterki ale dacie radę, kazdy ( no prawie kazdy daje radę) :-)

Dzień dobry!
Wyspałam się w końcu :) zamieniłam się też miejscem z m i rzeczywiście lepiej mi sie spało, ale najwazniejsze ze nie musialam wstawac do Filipa w nocy bo zawołał tylko raz i m się doczłapał ( od miesiąca chodze tylko ja bo m ma zerwane wiezadla w kolanie i rozwalona łąkotkę, we wtorek ma operacje więc będzie tylko gorzej i przez nastepny miesiąc znów tylko ja bedę wstawać a jeszcze koło m będzie trzeba chodzić i dawać leki, lód, opatrunek, zastrzyki itd...) ale cóż taki nasz żywot.

Ponawiam pytanie odnośnie Emolium i Oilatum - dlaczego są szkodliwe i co proponujecie innego?

Dziewczyny z Krk polecicie mi dobrego stomatologa ale dla dziecka.

I jeszcze moze macie obcykana jakas dobra i tania apteke na allegro gdzie można większość rzeczy kupić?

Ok odpisuję, a mało do czytania nie mam:szok:

Koreczek - cieszę się że wyniki dobre i nie musisz się martwić chociaż tym, mam też nadzieję że już niedługo znajdziesz rozwiązanie odnośnie mamy.

Kamaa - ja często śpię w dzień :tak: i zasypiam prawie od ręki :-D ps. że Ci się chciało stać nad tymi krokietami :szok: A co chusteczek bawilżanych kupiłam na początek te z pampersa, ale będę używać sporadycznie, nie "co kupę". Lepiej przemyć jak jest możliwość wacikiem nasączonym wodą:tak: I kciuki za koleżankę! &&&. No a psinka w łóżeczku mnie rozwaliła :-D

Mamusiu synka - oj to szkoda że nic sobie za bardzo nie kupiłaś...:-( a chłopaki z filmu chociaż zadowoleni? ;-) Ps. ładne macie łóżeczko, fajny ten kącik :tak: Rozwałił mnie tekst ze jak sałatka ma jabłko - to jest owocowa :tak: to jeszcze mu powiedz że pomidory to w sumie też owoce :tak:

Aneta - super że na basenie fajnie, aż Wam trochę zazdroszczę :tak: I oczywiście po basenie na małe zakupy? Hihi:-D

Juszka - Ty fuksiaro, nic tylko grać w Totka :-D odpczywaj ile możesz i korzystaj z uroków hotelu no i mężą!!! :-D

Muniuś - udanego wypoczynku na termach:tak: ach też bym sobie popływała. Jednak w tych waszych dużych miastach to więcej możliwości...:baffled:, a zakup łóżeczka - super :tak:

Mała mama - ja nie uważam że Oilatum szkodzi... Mam tak uważac bo 1 osoba tak napisała..? I wyrzucić płyn... Wiem ze nawet lekarze to zalecają.. No nie popadajmy w paranoję. Jak już tu większość dziewczyn pisała - każde dziecko jest inne. Jednym będzie źle w pampersach od happy innym od pampersa, jednym nie te chusteczki tylko te..i tak też jest z kosmetykami. Kup co uważasz i już. Kieruj się rozsądkiem, doświadczeniem mam i ceną. Kropka.

Mememe - witaj :tak:

Masiosia - mam nadzieję że ze spojeniem lepiej, trzymaj się kochana :tak:

Kainkas - nie zazdroszczę śniegu.... u nas było trochę dwa dni i już nie ma:-D

Kama - a książki to Błękitna miłość - S. C. Ransom - Lubimy Czytać

blekitna.png

Załączniki

• blekitna.png
    blekitna.png
    28,7 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Agnis83 właśnie dla Filipa używałam Emolium i byłam mega zadowolona, używałam emulsji do kąpieli i kremu specjalnego, który jest rewelacyjny. Zdziwiłam się tą opinią więc wolałam zapytać :)

czesc

emolium i olitaum różnią sie składem- mój pediatra odradzał oilatum na rzecz emolium- ale sa rózne opinie

straszne z tymi blizniaczkami-ale nie rozumiem troche czemu sie tu owsiak wtraca- prokurator powinien sie zajac. sam sprzet nie wystarczy-potrzebny jest dobry personel

reklama
Do góry