reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

monisia, podłącz myszkę i włącz ekranową klawiaturę
katrine, to nie zdolności, tego można się nauczyć, zwykłe rzemiosło. Cztery lata temu w ogóle szyć nie potrafiłam, ale mój mąż kupił maszynę i jakoś się nauczyłam. Jak się siedzi w domu z dzieckiem to się z nudów różnych rzeczy człowiek nauczy.

reklama
Wiec co dziewczyny?
To jak się maluszki będą rodzić to gdzie o tym piszemy? W wątku na sygnale? Czy zakładamy jakiś inny typu "Nasze maluszki 2014" albo "Rozpakowane marcóweczki"? :-D No nie wiem może ktoś ma lepszy pomysł? :tak: (też bez komenatrzy)
I osobna - księga gratulacyjna :tak:

Ja po mału spadam bo mąż raczej dziś lapka zajmie, jak coś mam komórkę. Idę małemu poczytać książke a potem leci film na Polsacie "Polowanie na czarownice" :-D z Nicolasem Cagem;-)

alesia kusisz ;-)bo jeszcze przez Ciebie kupię maszynę!!!

kainkas dzieki za pamięć i troskę :* dalej są w szpitalu :-(Mały dalej ma poziom płytek poniżej normy, choć baaaaardzo powoli wzrastają. Mają mu robić dodatkowe badania, czy to nie wrodzona bądź dziedziczna choroba. A tak to w takiej niewiedzy pozostawiają :-(

Dziewczyny mam pytanie.
Kupujecie pewnie jakieś kombinezony na wyjście ze szpitala... powiedzcie mi czy takie grube zimowe, czy takie raczej przejściowe (ale nie jakieś super cienkie) i jaki rozmiar? Bo nie wiem czy np. w 62 mi się malec nie utopi, a z kolei czy 56 nie będzie za mały...

katrine, te maszyny które od czasu do czasu pojawiają się w lidlu (chyba silver crest to się nazywa) są całkiem spoko, miałam taką na początek. Teraz mam wypasioną, ale kupiłam za pieniądze z UP. Będziesz cały rok siedziała w domu z Leonem, to przynajmniej nauczysz się czegoś nowego. Ja zaczęłam od szycia zabawek, teraz szyję torby, plecaki + czasem coś dla siebie, Ignaca, no i zawsze kostiumy na bale dla Ignacego, bo mnie babcia szyła i jakoś nie mogłabym mu tego odmówić (a wiesz jak dziecko się cieszy :-))

Katrine to ja jutro chyba szpinak mężowi na obiad zrobię;-)

Moniqaa ja mam kombinezony takie na 56 i nie jeakieś mega brube z ortalionem tylko takie misiowe ocieplane.

Alesia mnie też tą maszyną kusisz a jak się uczyłąś tzn jakiś kurs na internecie znalazłaś czy jak?? Och jak ja bym chciała umieć szyć cokolwiek raz byłam z Miłoszem na zajęciach i szyliśmy maskotkę wybrał kotka i do dziś z nim śpi a zabawa była przy tym super.

Kasiak i mloda mamo &&&&&
Oby wszystko bylo dobrze :tak:

Tyle piszecie ze nie wiem czy nadrobie... Caly dzien z moim latamy od rana i zalatwiamy wszystko co trzeba. Przed chwila wrocilismy do domu... Zaraz robie tortille bo ma ochote zjesc przed wyjazdem... A od jutra od ok godziny 10 same... Az do ok.20 lutego :szok: jeszcze to do mnie nie dociera. Ja tutaj a on w goracej Portulagii :sorry: to nie fair... Gdyby nie to ze jestem w ciazy to bym mala i siebie spakowala i bysmy byli razem we 3... No ale tak to co jak bym nagle zaczela rodzic :szok:

Jagna wszystkiego najlepszego dla Celinki :tak:

Nifla witaj :tak:

Mamatek nie ma opcji w tej chwili zeby zaadoptowac strych bo wchodzi sie przez drabine wysuwana ze schowka... Nawet nie wiem jak bysmy chcieli zrobic schody to gdzie by je umiescic :szok:

Agnis gratulacje 32 a Secreto 35 :tak: :D

Mamusiasynka ja tez mysle ze lepiej ze tam jest watek bez komentarza to latwiej wszystko zobaczyc :) tak samo jak juz zaczniemy sie rozpakowywac to info o tym ze rodzimy czy urodzilysmy w tym na sygnale a lepiej zrobic osobny watek gratulacyjny zeby sie nie pogubic :) bo jest nas ponad 30 :sorry:

Marcia ja tez rozka nie uzywalam i teraz tez nie mam zamiaru... Dla mnie to zbedna rzecz :tak:

Moniqa co do zakupow na allegro to pare dziewczyn tutaj polecalo jakiegos snajpera co za Ciebie licytuje :D i latwiej wygrac

Jako ze moj jutro wyjezdza a ja zamierzam nie urodzic do tego 20lutego, kupilam dzisiaj magnez :tak: ale nie wiem jak to brac? Pisze ze 2 tabletki dziennie i ze takie 2 tabletki zawieraja 600mg magnezu, ale maja tez witamine d, b6 , cynk i miedz :sorry: brac tak jak pisze 2 tabletki? 2naraz czy osobno? I lepiej rano czy wieczorem?
Ja bym brała te 2 tabletki, jedna rano, jedna wieczorem.

Pospałam i lepiej. Mały mnie tak kopie z boku że aż boli:szok: Ma tam nóżki i ładuje;-) Później pograłam z młoda i mężem w chińczyka. Mala ma jakieś szczęście, na 5 rzutów 4 to szóstki, oczywiście ograła nas.

Kasiak jak pisałam na fb trzymam mocno kciuki za Was, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej!

Alesia pochwal się tą poduchą:-) o już jest poducha super!!

Jagna śliczny ten rożek:)

Kimkim ja właśnie ruszyłam z zakupami wyprawki! bo męża jakoś samego nie widzę za bardzo w tych całych "wyprawkowych" zakupach w razie tego W... i już kolejne rzeczy z listy wykreślone.

Mamusia synka trzymam kciuki oby ciśnienie było niskie!!

Moniqqa ja wczoraj na lumpach kupiłam kombinezon taki cieńszy, a siostra obiecała mi pożyczyć na wyjście ze szpitala w razie dużej zimy.

Dziękuję za wszelkie info o pieluchach!!

Ja dziś siedzę na necie i zamawiam... już dużo jest na plus:) hurtownia w Krakowie i do odbioru będzie wszystko już w środę:):)
Ale mam dylemat z wózkiem.... jednak nie wiem czy chcę ten Tako Captivia:baffled:
Chodzę sfrustrowana... ale mnie denerwuje ta dieta... i maż.... jak mu mówię, że głodna jestem to ten mi mówi, że jedz warzywa (bo to mogę bez ograniczeń), a mam taką zgagę, że mnie już język boli :-( głodna jestem jak cholera!! Sorki, że ja znowu tak o tej diecie ale to naprawę nie jest nic ciekawego.... w sklepie mi się wyć chciało jak widziałam te wszystkie bułeczki, makarony, owoce.... już nie o te słodycze chodzi tylko o jedzenie takie normalne i kiedy się chce a nie kiedy można.... ja pół godziny temu zjadłam kolację a już tak mnie ssie w żołądku, że aż mi niedobrze:-(

Agnis z tego co widzialam na innych grupach to o tym ze rodza lub urodzily pisza w watku na sygnale, sa osobne watki gratulacyjne i osobne takie z urodzonymi maluszkami zdjecie+ data, waga , cm itd ale tez sa bez komentarza

reklama
Do góry