reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

monisia, podłącz myszkę i włącz ekranową klawiaturę
katrine, to nie zdolności, tego można się nauczyć, zwykłe rzemiosło. Cztery lata temu w ogóle szyć nie potrafiłam, ale mój mąż kupił maszynę i jakoś się nauczyłam. Jak się siedzi w domu z dzieckiem to się z nudów różnych rzeczy człowiek nauczy.

reklama
Wiec co dziewczyny?
To jak się maluszki będą rodzić to gdzie o tym piszemy? W wątku na sygnale? Czy zakładamy jakiś inny typu "Nasze maluszki 2014" albo "Rozpakowane marcóweczki"? :-D No nie wiem może ktoś ma lepszy pomysł? :tak: (też bez komenatrzy)
I osobna - księga gratulacyjna :tak:

Ja po mału spadam bo mąż raczej dziś lapka zajmie, jak coś mam komórkę. Idę małemu poczytać książke a potem leci film na Polsacie "Polowanie na czarownice" :-D z Nicolasem Cagem;-)

alesia kusisz ;-)bo jeszcze przez Ciebie kupię maszynę!!!

kainkas dzieki za pamięć i troskę :* dalej są w szpitalu :-(Mały dalej ma poziom płytek poniżej normy, choć baaaaardzo powoli wzrastają. Mają mu robić dodatkowe badania, czy to nie wrodzona bądź dziedziczna choroba. A tak to w takiej niewiedzy pozostawiają :-(

Dziewczyny mam pytanie.
Kupujecie pewnie jakieś kombinezony na wyjście ze szpitala... powiedzcie mi czy takie grube zimowe, czy takie raczej przejściowe (ale nie jakieś super cienkie) i jaki rozmiar? Bo nie wiem czy np. w 62 mi się malec nie utopi, a z kolei czy 56 nie będzie za mały...

katrine, te maszyny które od czasu do czasu pojawiają się w lidlu (chyba silver crest to się nazywa) są całkiem spoko, miałam taką na początek. Teraz mam wypasioną, ale kupiłam za pieniądze z UP. Będziesz cały rok siedziała w domu z Leonem, to przynajmniej nauczysz się czegoś nowego. Ja zaczęłam od szycia zabawek, teraz szyję torby, plecaki + czasem coś dla siebie, Ignaca, no i zawsze kostiumy na bale dla Ignacego, bo mnie babcia szyła i jakoś nie mogłabym mu tego odmówić (a wiesz jak dziecko się cieszy :-))

Katrine to ja jutro chyba szpinak mężowi na obiad zrobię;-)

Moniqaa ja mam kombinezony takie na 56 i nie jeakieś mega brube z ortalionem tylko takie misiowe ocieplane.

Alesia mnie też tą maszyną kusisz a jak się uczyłąś tzn jakiś kurs na internecie znalazłaś czy jak?? Och jak ja bym chciała umieć szyć cokolwiek raz byłam z Miłoszem na zajęciach i szyliśmy maskotkę wybrał kotka i do dziś z nim śpi a zabawa była przy tym super.

Kasiak i mloda mamo &&&&&
Oby wszystko bylo dobrze :tak:

Tyle piszecie ze nie wiem czy nadrobie... Caly dzien z moim latamy od rana i zalatwiamy wszystko co trzeba. Przed chwila wrocilismy do domu... Zaraz robie tortille bo ma ochote zjesc przed wyjazdem... A od jutra od ok godziny 10 same... Az do ok.20 lutego :szok: jeszcze to do mnie nie dociera. Ja tutaj a on w goracej Portulagii :sorry: to nie fair... Gdyby nie to ze jestem w ciazy to bym mala i siebie spakowala i bysmy byli razem we 3... No ale tak to co jak bym nagle zaczela rodzic :szok:

Jagna wszystkiego najlepszego dla Celinki :tak:

Nifla witaj :tak:

Mamatek nie ma opcji w tej chwili zeby zaadoptowac strych bo wchodzi sie przez drabine wysuwana ze schowka... Nawet nie wiem jak bysmy chcieli zrobic schody to gdzie by je umiescic :szok:

Agnis gratulacje 32 a Secreto 35 :tak: :D

Mamusiasynka ja tez mysle ze lepiej ze tam jest watek bez komentarza to latwiej wszystko zobaczyc :) tak samo jak juz zaczniemy sie rozpakowywac to info o tym ze rodzimy czy urodzilysmy w tym na sygnale a lepiej zrobic osobny watek gratulacyjny zeby sie nie pogubic :) bo jest nas ponad 30 :sorry:

Marcia ja tez rozka nie uzywalam i teraz tez nie mam zamiaru... Dla mnie to zbedna rzecz :tak:

Moniqa co do zakupow na allegro to pare dziewczyn tutaj polecalo jakiegos snajpera co za Ciebie licytuje :D i latwiej wygrac

Jako ze moj jutro wyjezdza a ja zamierzam nie urodzic do tego 20lutego, kupilam dzisiaj magnez :tak: ale nie wiem jak to brac? Pisze ze 2 tabletki dziennie i ze takie 2 tabletki zawieraja 600mg magnezu, ale maja tez witamine d, b6 , cynk i miedz :sorry: brac tak jak pisze 2 tabletki? 2naraz czy osobno? I lepiej rano czy wieczorem?
Ja bym brała te 2 tabletki, jedna rano, jedna wieczorem.

Pospałam i lepiej. Mały mnie tak kopie z boku że aż boli:szok: Ma tam nóżki i ładuje;-) Później pograłam z młoda i mężem w chińczyka. Mala ma jakieś szczęście, na 5 rzutów 4 to szóstki, oczywiście ograła nas.

Kasiak jak pisałam na fb trzymam mocno kciuki za Was, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej!

Alesia pochwal się tą poduchą:-) o już jest poducha super!!

Jagna śliczny ten rożek:)

Kimkim ja właśnie ruszyłam z zakupami wyprawki! bo męża jakoś samego nie widzę za bardzo w tych całych "wyprawkowych" zakupach w razie tego W... i już kolejne rzeczy z listy wykreślone.

Mamusia synka trzymam kciuki oby ciśnienie było niskie!!

Moniqqa ja wczoraj na lumpach kupiłam kombinezon taki cieńszy, a siostra obiecała mi pożyczyć na wyjście ze szpitala w razie dużej zimy.

Dziękuję za wszelkie info o pieluchach!!

Ja dziś siedzę na necie i zamawiam... już dużo jest na plus:) hurtownia w Krakowie i do odbioru będzie wszystko już w środę:):)
Ale mam dylemat z wózkiem.... jednak nie wiem czy chcę ten Tako Captivia:baffled:
Chodzę sfrustrowana... ale mnie denerwuje ta dieta... i maż.... jak mu mówię, że głodna jestem to ten mi mówi, że jedz warzywa (bo to mogę bez ograniczeń), a mam taką zgagę, że mnie już język boli :-( głodna jestem jak cholera!! Sorki, że ja znowu tak o tej diecie ale to naprawę nie jest nic ciekawego.... w sklepie mi się wyć chciało jak widziałam te wszystkie bułeczki, makarony, owoce.... już nie o te słodycze chodzi tylko o jedzenie takie normalne i kiedy się chce a nie kiedy można.... ja pół godziny temu zjadłam kolację a już tak mnie ssie w żołądku, że aż mi niedobrze:-(

Agnis z tego co widzialam na innych grupach to o tym ze rodza lub urodzily pisza w watku na sygnale, sa osobne watki gratulacyjne i osobne takie z urodzonymi maluszkami zdjecie+ data, waga , cm itd ale tez sa bez komentarza

reklama
Do góry