reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak moja mamunia umarła to moj m na zmianę ze mną chodził na zwolnienia bo ileż ja mogę nachodzić....a Niani wtedy nie ieliśy bo nie zdażyliśmy znaleźć..po urodzeniu Małego dyr. od razu kazał m isc na urlop bo stwierdził, ze w domu jest bardziej potrzebny........

kainkas no tak uznaniowa ale jak ktos nie naduzywa wolnego/zwolnien itp to dlaczego od razu ja zabieraja......

reklama
Jak was czytam to się cieszę że z mężem mammy takich pracodawców on w korporacji ale z urlopami zwolnieniami nie ma problemów nawet czasem opiekę nad miłoszem brał jak ja miałam dużo pracy a i jemu się będzie opłacało na tacieżyński iść bo to średnie wynagrodz z ostatnicch 12 mieś i premie mu doliczą obliczjac i weźmie więcej niz czysta pensja. A ja dlatego nie zakładam swojej kancelarii o czym kiedyś myślałam tylko się Sądu trzymam gdyż tam mi nikt nic nie powie jak na zwolnienie, opiekę nad dzieckiem biorę czy urlop idę naprawde najwyżej mam dużo więcej roboty jak wracam do tego zadaniowy czas pracy nie mogę nażekać.

joasia, to może lepiej używaną, będzie już złamana więc lepiej się będzie wiązać. Wieczorem postaram się obczaić forum, w w razie co jaki chciałabyś kolor, bo będę ewentualnie rezerwować, jak coś mi się rzuci w oczy?

no tak jest ustalone i tyle :) my jesteśmy w dużej grupie i całą grupa tak ma - pewniw zarząd ustalił i tyle. szkoda trochę ale teraz wiemy i już się tak nastawilismy że nie będzie i tyle.

Witam nową mamusię:)

Alesia, Nikusia i Nifla dzięki za informacje o pieluszkach :)

Prorodzinna polityka naszego kraju mnie rozwala.... nawet nie chcę sie denerwować:wściekła/y:

Musze omijać szerokim łukiem Wasze wpisy o ciastach, bezach, serniczkach, biszkoptach.... ta dieta mnie wykończy... gdzie to tylko 1800 kalorii jak zdrowa kobieta nie w ciąży potrzebuje więcej... a w ciąży to 2800... eh....

ALESIA - :laugh2: O to to mi właśnie chodziło ...No jak nic kupię i będę w to sikała bo złazić z sypialni na górze na dół do łazienki to masakra :baffled:

U mojego w pracy to nawet nie pytają czasem tylko zabierają jak im się podoba... pensję ma złożoną z miliona wytycznych o których w sumie nikt z nich (kolegów z działu) nie wie...ostatnio zastanawiali się czy szef sam wie:confused: z jakich składowych ich pensja się składa i co ma nanią wpływ...JEDNO ZAUWAŻYLIŚMY.,..jest coraz gorzej, rąbią na każdym kroku...I prywatny pracodawca robi co chce...
Zresztą...O czym tu mowa...JA W PAŃSTWOWEJ SŁUŻBIE ZDROWIA... i chyba nie muszę przypominać jak mnie mój dyro dobre 3 miesiące temu oszukał na kasę :sad: Także wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma...
A opiekę mąż może wziąć na żonę ale chyba jedynie w przypadku jak miała CC...Bo pierwsze słyszę o L4 DLA MĘŻA po porodzie SN...:eek:

reklama
Do góry