reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
agnis, a ja od wczoraj chcę zrobić cistka z jabłkami i coś nie mogę. Tylko pamiętaj póżniej go wystudzić, jak w przepisie
joasia, popatrzę za czymś na forum, a ile chcesz zapłacić za to, bo te nati baby są całkiem tanie, ale są też wełniaki i bambusy i one już mogą dużo kosztować.

Ja nawet nie chce myśleć jak kobiety są traktowane w TAKICH FIRMACH :-( ja bym chyba prawie nigdy premii nie dostawała bo albo opieka na dziecko albo dziecko chore.......moj szwagier pracuje w korporacji i u nich tak właśnie jest, jedno zwolnienie i premi rocznej ( ktorej jest nędzne 200zł nie dali)....

tylko tak patrzą jak zgnoić człowieka.....

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY :happy:

Boskie jesteśmy w tej masowej produkcji ...nawet nie cofam się do Piątku bo mąż o suchym pysku by siedział w okolicach 15-stej zanim bym doczytała...

Ja mam dziś kolejną nockę z głowy...zastanawiam się czy nie można by zgłosić się do księgi rekordów ...ile nocy nie przespanych może mieć za sobą kobieta w stanie błogosławionym :confused::confused::confused:

Poleciałam dziś z rana na badania moczu i morfologii w czwartek bowiem USG i wizyta...Nie powiem stresa mam, czy ok, czy mały przybrał idt.

MAMATEK - Twój mąż wymiata dosłownie tekstami...no uśmiałam się, że hej... Mój tylko patrzy i mówi....no w sumie cycuszki mogłyby już takie zostać :tak:;-) no szok:happy2:

MONIQA - Ja tam zapewne też już koło15KG na plusie ale...mh... OLEWAM TO....:happy2:

AGNIS- GRATULACJE 32 tyg... Ja w wstaję obecnie na siusiu co 1,5 godz. w nocy...jak nie śpię to olewam ale jak uda mi się zasnąć...to sobie myślę, że mogłabym koło łóżka wiadro postawić i zrobić sobie DOBOWĄ ZBIÓRKĘ MOCZU :happy:;-):-)

MALPAWZOO - ALE taki maluszek na prawdę wiele ubranek nie potrzebuje... :sorry2:...Ja nie kupiłam nawet jednego a szafa się nie domyka...wszystko dostaliśmy i chyba przez nast. pół roku to nawet nie będzie potrzeby dokupowania...Także nie martw się bo może wcale aż tak mało nie masz...:tak:

KAINKAS - Piękna pościel :happy2:

MAMUSIASYNKA - zdrówka dla Julka!!!

KAMAA - Współczuję serdecznie Twojej koleżance...Wiem co znaczy wysyp ciąż...w sytuacji kiedy samemu powinno się zajść bez problemu a tu lata mijają...ehhh...

NIFLA - witaj,....rozgość się.... Szkoda, że tak późno dołączasz...

FLOWER - POWIEM ci, że nawet wizualnie te BABY ONO podkłady dużo bardziej mi podchodzą...Słyszałam o Hartmanach...ale zamówienie robiłam w aptece i mieli akurat BABY ONO, przyszły rozpakowałam są OK! Bella Mama to jakaś masakryczna wata, pielucha albo sama nie wiem co:baffled: ....NIE PODCHODZIŁA mi po 1 porodzie...więc stawiałam albo na BO albo Hartmany!

SECRETO - ŁAŁ 35 tydz??? To chyba na setkę w lutym się rozpakujesz???? Ja zresztą pewnie też:tak:

JOLCIA - JA MAM DWIE flanelowe do przewijaka co by jak się maluszka kładzie było mu miło i ciepło bo przewijak (mówię o takim komodowym) jest z takiego tworzywa i jest zimny. A tetry kupisz w każdym dziecięcym ...Ja mam 20 szt. Bo 10 muszę mieć do porodu w szpital....

młodamama w szpitalu :szok: LECĘ DOCZYTAĆ!!!

Miłego dnia...ja jestem już spakowana, młody też..Czekam jedynie na styczniową wypłatę kupuję komodę i...mogę za miesiąc rodzić rodzić!!!!
:-)

ją generalnie zadowolona jestem z pracodawcy - tu jedynie co z tym ojcowskim tak robią ale podobno mają prawo zawsze zabrać premie bo to przecież premia uznaniowa...

joasiu - zdrowka

mnie się wydaje, że to wszystko zależy od konkretnego pracodawcy. Mój Rafał, jak się Ignac urodził pracował w dużej agencji sieciowej i były super warunki, miesiąc siedział z nami po porodzie, chociaż wtedy nie było takich przywilejów dla ojców i mógł coś robić zdalnie. Nie było problemów ze spóźnianiem , wcześniejszym wychodzeniem , czy nieobecnością jak byliśmy w szpitalu. No ale jego dyrektor kreatywna sama w tym czasie rodziła. A teraz pracuje w innej agencji sieciowej i tu są mega problemy nawet z głupim urlopem. Aż się boję co będzie jak będę musiała jechać rodzić.
Ja z kolei pracowałam w państwoej firmie, w dodatku w niby kulturalnej, bo w teatrze wielkim i mieli straszny problem jak wzięłam opiekę nad 1,5 rocznym dzieckiem.

Alesia ile chce zapłacić nie wiem bo się nie znam widzę że na allegro te nowe nati bawełniane są po 159 plus przesyłka. Wydaje mi się że na poczatek to mi bawełniana starczy ale czy dobrze myślę??? Nie chce przepłącić bo jak mi to nie będzie odpowiadało to szkoda kasy.

Ja już mam plan - po ciąży jak się ociepli, to z Maluszkiem będziemy chodzić na dłuuugie spacery (tzn. on będzie jeździł ;-)) 15kg jakoś zrzucimy :tak:

My od rana pognaliśmy do sklepu zobaczyć wózki... Nie było tego co chciałam obejrzeć... ale pooglądałam Roana... nadal mi się podoba, tylko ta rączka tak wysoko :no: i nie wiem czy się przyzwyczaję czy będzie mi to bardzo przeszkadzać...

U mnie też dziś wyjątkowo ciężka noc... zawsze wstaję raz... a dziś praktycznie co godzinę... :szok:
Mąż stwierdził, że nawet on przez to się nie wyspał ;-)

reklama
Do góry