reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Monisia0605 bez karty ciąży muszą przyjąć w każdym szpitalu. tak samo jak muszą przyjąć osobę bez ubezpieczenia, itd. Czy im się to podoba czy nie muszą ;-)
Ja planuje rodzić w innym szpitalu. Większość chce w tamtym, a ja chcę gdzie indziej... No nic zobaczymy jak to będzie :tak: Tyle miesięcy jest OK to mam nadzieję, że już do końca będzie... (odpukać w niemalowane)

Koreczek widziałam nowy temat... zaraz tam powędruję :-D Wiedzy nigdy za dużo.
No chyba, że to wiedza o tym jak wygląda poród - tego czytać nie chcę. Chyba wole niewiedzę ;-)

reklama
Aneta, Franek przez pierwsze prawie całe 2 lata życia miał trzydniówkę i jeden katar ;) A w ciąży brałam witaminy i szczepiłam go na podstawowe choroby. To kwestia siedzenia w domu i braku kontaktu z bakteriami i wirusami przedszkolnymi :)

Ale macie wielkie kredyty!!
My braliśmy na 210 tys. (50 tys. wkładu) na 18 lat. Jeszcze nam zostało 14. A ratę mamy ok. 1100 zł, tyle że z dopłatami, bo bez dopłat to 1600 zł około wychodzi.
Ale co z tego, skoro zaraz po spłaceniu tego weźmiemy nowy albo ten za 4 lata wymienimy na większy :p

Mouse już wiem, że jest opdanięcie brzuszka jest możliwe.... bo mój opadł, ale to nic groźnego tak czasem bywa jak nic nie boli nie ma skurczy jest ok:-)

Mamusia synka rzeczywiście nie ciekawie z tym Twoim ciśnieniem... trzymam kciuki aby spadło i zostało na odpowiednim poziomie! ja też mam wyższe ale w cukrzycy tak bywa.

Mamatek tak jest już na l-4 bo ma krwiaka i lekarz zabronił jej pracować... a co do sądu to naszej znajomej ZUS mimo decyzji sądu nie wypłacił pieniędzy, a Ola ma już 3 lata:wściekła/y: sąd sądem, a ZUS i tak żyje swoim życiem oni mają swoje własne oddzielne prawo jakieś chyba :eek:. Ja też działalność założyłam będąc w ciąży, ale o dotację starałam się już końcem maja i dopiero w sierpniu dostałam odpowiedź o tym, że przyznali mi dotację, więc już w ciąży byłam i szkoda mi było rezygnować z tej dotacji... dlatego założyłam tą firemkę. A na l-4 byłam tylko w grudniu 3 tygodnie i zaraz po wysłaniu listu do ZUS'u miałam kontrolę przyszły Panie i sprawdzały czy jestem w domu i czy jestem rzeczywiście w ciąży. Ale kasy do tej pory nie dostałam jeszcze z ZUS'u:szok: no cóż bywa...

Mouse ja śpię jak zabita... o każdje porze dnia i nocy zasypiam od razu.... choc czasem jak w nocy sie na siku przebudzę to Amelka zaczyna swoje szaleństwa i wtedy trudniej mi zasnąć, ale generalnie nie jest źle:-) na początku to ja nie spałam całymi nocami.... a co do bleee... porannych to współczuję! ale to też może być spowodowane czymś tam w moczu, ostanie badania miałaś ok?

Agnis zjedz jeszcze drugie pół za mnie... ale mi się marzy coś słodkiego.... taki snikersik z orzechami i karmelem.... :szok: to będzie pierwsza rzecz jaką zjem po porodzie! choćby nie wiem co!

Malpawzoo no właśnie moja siostra też nie wiedziała, że jest w ciąży choc była już w 10 tygodniu bo ona ma problemy z miesiączką i często tak miała, że jej nie było.... i dopiero jakoś w połowie września poszła do gina i okazało się, że jest w ciąży.

Moniqaa podonie mam jak Ty jak tu ładny rożek to tam nie ma takiej ładnej pościeli jak jest pościel i rożek to nie ma przewijaka....i też jeszcze mąż chce inne kolory a ja inne... no i kolejny dzień a ja dalej nic nie mam:szok: ale w niedzielę nie wyjdę ze smyka jeśli czegoś nie kupimy!

Babygg witaj na pokładzie... ja niestety mam insulinę bo mimo diety cukier mam wysoki... a naprawdę jej przestrzegam, zresztą wiesz bo rozmawiałyśmy... ale tylko 2 jednostki przed pierwszym śniadaniem... jaką masz dietę ile kalorii?

Susi dziękuję za kciuki :-)

Marcia ja mam mierzyć godzinę po I śniadaniu, II śniadaniu, obiedzie, podwieczorku i kolacji no i na czczo. dodatkowo rano badam mocz na obecność acetonów.

Co do grupy krwi to tak trzeba mieć tą z laboratorium bo to co lekarz wpisał jest nieważne.

Ewa dużo zdrówka dla Twojej rodzinki! oby szybko wrócili do pełni sił!

GRATULUJĘ udanych wizyt:):)

Ja po USG, Amelka już główką w dół ładnie ułożona:-) waga 1500 g:-) czyli ta cukrzyca nie wpłynęła na masę ciała:) ufff...:-) nie zobaczyliśmy buzi maleńkiej bo już jest za nisko, ale najważniejsze, że wszystkie parametry w normie:-) a co do tego opadniętego brzucha to jest to możliwe, tak bywa czasem, no a te bóle pod mostkiem właśnie tym mogą być spowodowane.

Ja odpisuję a tu postów coraz wiecej przybywa.... muszę zmykać na "podwieczorek", miłego wieczoru:)

Jolcia_ Gratuluje udanej wizyty!!! :-)

AnetaNorwegia no to GBSem sie nie przejumuje ;-)

Moniqaa ja tez jakos tak wole wiedziec mniej hehe Ja jak widze gdzie kolwiek program o porodach typu porodowka to od razu przelaczam, bo pewnie jeszcze bardziej bym sie stresowala niz i tak juz sie stresuje ;-)

Koreczek ten temat napewno sie przyda! :tak:

A ja MAM taki system, że jak mnie trochę tu nie ma :happy: to otwieram na kompie 2 okienka z forum na jednym doczytuję a na drugim od razu odpisuję ....:tak:Czasem mam wrażenie, że temat już nie aktualny ale jakoś staram się nadrabiać ...teraz mi trochę łatwiej bo dziecię do szkoły wróciło i mąż do pracy więc nawet z nudów siadam na kompa :cool2:

Babygg - Dietę da się ogarnąć... ja czasem zjem coś słodkiego jak młody się mało rusza :tak: a raczej jak ja mam wrażenie, że mało się rusza :happy:
Generalnie do przeżycia :tak:

SUSI - ŻE CO :szok::eek::szok: JAK MOGŁAŚ NIE DOSTAĆ ZASTRZYKU????Toż to obowiązkowo w przypadku konfliktu... Kurcze to wcale nie dziwię się, że rozważają cc!!!MAMUSIASYNKA - Sprytnie z tą wymianą na Euro!!!My mamy CHF, i w sumie nie dostaliśmy pod dupie jak poszło do góry bo my braliśmy kredyt jak już i tak dość wysoko był ale ILEŻ BYM DAŁA ABY KTOŚ ZA MNIE TEN KREDYT SPŁACIŁ :sorry::sorry::sorry:

FLOWER - ale mimo wszystko jest w tej aptece mega wybór i ceny na prawdę super...uwierzcie mi ja sprawdzałam ceny w naszej aptece stacjonarnej, w drugiej w której zamawiałam jak pojęcia o GEMINI nie miałam... i na naszych co miesięcznych zakupach oszczędzaliśmy ok 60 70 zł!!!! TO MEGA DUŻO :tak: Poza tym ja nie polecam podkładów BELLA MAMA :no::no: już lepiej zainwestować w Baby Ono, albo Hartmany!!

CARRI - &&&&&&&&&& ZA WIZYTĘ!!!

Marcia -
NIE pomogę ja nie musiałam mierzyć cukru po posiłku :no:

19ania90, MEGIPEGI - SUPER WIADOMOŚCI :tak: gratuluję wam pięknych wag waszych dzieci :happy:

EWA - o kurcze ale masz w domu szpital :szok: zdrówka dla Was!!!

ALESIA -
JA też dziś choinkę z mężem rozebrałam... ksiądz był poświecił dom choinkę można rozebrać :tak:
A my ratę co miesiąc ok 1600 zł ALE TO O 1600 ZŁ ZA DUŻO...i zawsze nam takiej kasy brakuje :sad::sad::sad: pocieszam się..., że jeszcze 20 lat :confused2: No ale mamy duży dom, duuuuużą działkę więc jak moja NIŚKA skończy 30 lat my zaczniemy żyć :cool2:

MONISIA - GRATKI PEŁNYCH 31 TYG

JOLCIA -
Super wiadomości z wizyty. Fajnie, że wszelkie parametry w normie!!!

DZIEWCZYNY DLA TYCH CO UBIEGAĆ SIĘ BĘDĄ O BECIKOWE!!

Byłam u nas w gminie ( u nas gmina wypłaca) i dostałam cały plik dokumentów do wypełnienia. Okazało się, że są dokumenty do wzięcia z ZUS-u, Oraz Urzędu Skarbowego.

Piszę o tym bo my zamierzamy te dokumenty pozałatwiać przed narodzeniem malucha co by becikowe dostać jak najszybciej.

Więc może jak będziecie w okolicach (miejsca gdzie u Was becikowe się wypłaca to dopytajcie) Bardzo często takie dokumenty z ZUS albo Skarbówki trzeba osobiście odebrać...a gdzie potem w sumie jeszcze zimą z takim maluszkiem jeździć i błagać panie urzędniczki o papiery!!!

Monisia ja sie strasznie balam bo sie naczytalam o sepsie itd a mnie w szpitalu polozna uspokoila... Podali mi antybiotyk i to wszystko :) tylko wtedy chyba nie mozna wyjsc ze szpitala po 24h jak coniektore tutaj dziewczyny chca. No bo jednak lepiej byc pod opieka tak w razie w :)

reklama
Monisia nie ma co się porodem stresować, nie my pierwsze nie ostatnie... będzie co ma być na to już wpływu większego nie mamy:) trzeba być pozytywnie nastawionym:-)

zjadłam mega wypaśny podwieczorek (25g pieczywa z 20 g serka śmietanowego ze szczypiorkiem i rzodkiewką i przejadłam jeszcze kalarepką) i dalej jestem głodna!!!

Amelka szaleje w brzuszku :-) ona więcej czasu jest aktywna, a gdzie czas na odpoczynek i sen?;-)

Do góry