Ale produkujecie, nie ma szans nie doczytam Was...
Mrówka super, że to nic poważnego, teraz odpoczywaj!:-)
Nikusia jak się ma całe życie niedowagę i "walczy" się o każdy kilogram to się nie patrzy tak na spadek wagi jeszcze w ciąży... po rozmowach z dziewczynami które też są chore wiem, że ten głód to coś normalnego, organizm potrzebuje około 2-3 tygodni aby się przyzwyczaić do nowego odżywiania... ale jeśli będę tak chudła to lekarz podniesie mi kalorie i dawki insuliny... ale już jakoś tą insulinę przeżyję... muszę się do tego pozytywnie nastawić...
Podrzuć mi troszkę tego prasowania, chętnie pomogę:-)
Moniuś może za dużo wysiłku na tych termach? ja się na tym nie znam, ale mam nadzieję, że to tylko przygotowywanie organizmu do porodu, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!:-) ten mróz może być przez cały luty i marzec bo od kwietnia mają przyjść do tynków i wylewek.
Koreczek duuuużo zdrówka życzę!! może powiedz im wprost, że chcesz wiedzieć bo Cie to bardziej stresuje niż niewiedza.
Katrine gratulacje dla szczęśliwych rodziców i dużo zdrówka dla maluszka! co do insuliny to na razie tylko 2 jednostki na dzień... tutaj jest tendencja rosnąca... bo jeśli nadal będę tak chudła (1 kg w ciągu 4 dni) to niestety zwiększą mi kalorie a co za tym idzie dawki insuliny, no ale zobaczymy co to będzie.
Weronika to tak jak ja też pół dnia spędziłam w poradni diabetologicznej, dziękuję za kciukasy! ja za Twoje wyniki też trzymam mocno kciuki! bo niestety mój wynik po tym badaniu był bardzo wysoki i się okazało, że to cukrzyca. Ale to się pojawia rzadko jak widać tutaj w tej grupie jestem jedyna. My dziś byliśmy na zajęciach szkoły rodzenia i ja jestem zadowolona- dziś nam pani mówiła o tym co abrac do szpitala, opowiadała o szpitalu i o porodzie, a jutro pierwsze ćwiczenia oddechowe... ćwiczenia z partnerem mamy tylko dwa razy. Więc może warto się zapisać, u nas można było przyjść na zajęcia i zobaczyć jak wglądają jak odpowiada to zostajesz, a jak nie to nie musisz płacić :-)
Nikusia jak na razie nie mam zalecanych tych badań, dodatkowo robiłam toksoplazmozę no ale to normalne jak się ma wynik ujemy.
Monisia super wieści z wizyty
i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę
Ale Wam dobrze, że możecie już iść spać... ja muszę do 23 czekać
Weronika i Kama jeśli po glukozie chce się spać to oznacza, że jest za dużo cukru w organizmie. Też jadłam słodkie po glukozie... i mi nie wyszło ok.
Ewa świetnie, że na wizycie wszystko w porządku :-)
Doczytałam Was... ja głodna jestem jak cholera.... czy ten organizm nie morzę się szybciej przestawić do nowego jedzenia... przynajmniej mi czas zleciał i już coraz bliżej do 23!! i jedzenie i sen wreszcie nareszcie!!!
Jutro rano pierwsza insulina... oby nie bolało!