reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Ja ciuszki cały czas kompletuję :-) a wanienki też jeszcze nie mam i dopiero po łóżeczko będziemy jechać w niedzielę, a za pokoik Majki będziemy się brac od przyszłego tygodnia :-D

Mój przyjechał i przywiózł ze sobą pizzę żeby nie czekać, aż ciasto wyrośnie i robić tylko zjeść od razu, mmm, do tego szklanka pełna cytryn i pomarańczy z wodą gazowaną – idealne połączenie :tak:A mój raczy się Lechem Shandy :-D Po kąpieli od razu wpadłam do łóżka i tak siedzę w tym kojcu i prawie nic się nie ruszałam, pranie miałam wstawić, a nawet tego nie zrobiłam, żeby się wyciszyć i znowu się napina, naliczyłam już 3x. Jutro siedzę w domu, nie wychodzę nawet do CH, a miałam podjechać z moim do Sadyba Best Mall i zostanę jak ten dzikus w domu, żeby troszkę wyluzować tą macicę, choć może nie ma co panikować o rzeczywiście przygotowuje się do porodu.

Mamusia – a może rób sobie raz w tygodniu maseczki Bio Wax moja fryzjerka zachwalała i podobno nawet osobom po chemioterapii pomagało, a odżywkę używam L’Oreal Elseve (tylko ja do farbowanych, ale są też do innych rodzajów włosia) :tak:

Katrine – nigdy nie widziałam takich słodkich rzeczy z pieluszek, musisz fotkę strzelić i pokazać nam tu, a siorka z cudeńkiem w Wołominie leży? No trochę tańsza jest ta apteka niż Gemini :-)

Kamaa – Galoty siatkowe kupiłam w tej aptece Zawiszy Czarnego, o te Majtki jednorazowe damskie, rozmiar 42-44, 7 szt - Apteka Internetowa "Zawiszy Czarnego" Łodź i te CANPOL Jednorazowe majtki poporodowe rozmiar L 5 sztuk - Apteka Internetowa "Zawiszy Czarnego" Łodź Śliczna psinka, to buldog francuski :-) Już wrzucałaś kiedyś fotki psinki, teraz kojarzę :tak:Mi się marzy dokładnie ta rasa, ale nie będzie mi się chciało z nim wychodzić po porodzie i poczekam chwilę, ile już ma i jak się wabi? Ja dostałam próbkę witamin ciążowych i coś tam jeszcze, ale już nie pamiętam co jak zamówiłam rzeczy w tej aptece :-) Widziałam dzisiaj w Rossmanie i zaczęłam się zastanawiać nad iloma produktami mają takie przebicie :szok: Ja też chcę rodzić sama, bez mojego i mój też nie bardzo chciałby być i to widzieć.

Nikusia – no to mnie zaskoczyłaś i teraz już nie wiem czy tam będę rodzić, bo boję się, że bez zzo nie wyrobię, ale z drugiej strony drugi poród, może w wodzie posiedzę i wytrzymam…jak myślisz? :wściekła/y:Ja nie mam zamiaru 600 zł. wydać na zzo, jak wokół mnie są szpitale gdzie jest za darmo :wściekła/y: W życiu nie zapłacę za zzo, o nie, nie ma mowy! :no: Ja myślałam, że Ty w Warszawie mieszkasz jak tak o Żelaznej pisałaś :tak:Mnie też serduszko pobolewa lub kłuje jak się zestresuje, po kawie nieraz :confused2: Ja dopiero pojutrze dopiero będę miała ginekologa państwowego, a popojutrze prywatnie i wtedy będę wiedziała jakie badania każą mi zrobić, póki co jutro odbieram wyniki morfologii i moczu, bo narazie tylko tyle mi kazały ginki, a za tydzień odbieram grupę krwi, bo mój mi kawą zalał i muszę od nowa robic, a z poprzedniego porodu miałam :-D

Monisia – przyszły mi te foremki na rurki z kremem, jak Ty robisz te rurki, bo chciałabym jutro już wypróbować? :tak:Trzymaj szyjkę i jej nie puszczaj :laugh2: Daj znać jak Ci się podoba książka, Kamaa kolejną osobę zaraziła nią :rofl2: Przejdę się jakoś do Lidla i zobaczę, bo akurat mam na osiedlu, a w Tchibo to przepyszna kawa jest, latte, musisz spróbować jeśli pijesz :-)

Juszka – powodzenia, obyś wygrała, bo jest co oglądać, mi się bardzo podobało i chciałabym jeszcze raz, ale 250 zł. to trochę za dużo jak na kolejną taką zabawę.

Weronika – ja po glukozie to prawie całą Milkę zjadłam, aż się zmartwiłam i do pracy poszłam od razu po tej czekoladzie :tak:

Ewa – my mamy Renault Megane III i bardzo jesteśmy zadowoleni, [...] Jak mieliśmy Peugeota 206 to też nic a nic się nie działo i też francuz :laugh2:

My mamy teraz Peugeota 406 kombi i też jesteśmy zadowoleni :)
Ale jak nam czwarte dziecko nie "wpadnie" za 4-5 lat, to będziemy zmieniać na citroena chyba :)

Test wg. Ewy wypadł pozytywnie, leżę w wannie i przeszło! :tak: Uff ciekawe co będzie jak wyjdę z niej, pewnie to samo... :szok:

Czyli pewnie przepowiadające. Ale dużo ich masz! Jakiś magnez bierzesz?

Dziewczyny widzę że jest temat szkoły rodzenia ja się właśnie zastanawiam czy chodzić czy nie mój misiek pewnie by chciał cobyśmy chodzili tylko ja się zdecydowałam sama rodzić więc nie wiem czy to ma sens..

Chcesz sama rodzić? Podziwiam. Ja bym nie umiała sama... Bałabym się z tym bólem zostać sama w sali...
A do szkoły rodzenia nie chodziłam w ogóle. Oglądałam filmiki w internecie - i o porodzie, i o opiece nad dzieckiem. I starczyło :) Jak rodziłam Franka to lekarz mi nawet powiedział, że widać, że jestem szkolona :p

Ja już po wizycie.
Antoniusz zdrowiutki. Znów trochę przyświrował z wagą i ma już 1,5 kilo. On mi chyba nie wierzy, że go nie mam zamiaru rodzić, jak przekroczy 3,5 kg :/

Ze mną ciut gorzej, bo od 2 tygodni jestem bez żelaza i znowu mi morfologia poleciała, więc znowu mam brać. Wyjdzie na to, że będę ponad pół ciąży na żelazie. I jeszcze cały czas mi spadają płytki krwi (już mam o ok. 1/3 mniej niż na początku). Nie wiem, co to znaczy, ale będziemy na to zwracać uwagę następnym razem.
Szyjka jeszcze ma 4 cm, więc powinna dotrwać do porodu. Następna wizyta za 3 tygodnie już, głównie przez tą morfologię.

I jeszcze pięknie było na usg widać buźkę :) Antek sobie drzemał - choć mnie skopał ostro, jak się usg zaczęło, chyba się wkurzył, że mu ktoś przerywa drzemkę. Jedną ręką się ciut zasłaniał, a dłoń drugiej CAŁĄ wepchnął do paszczy i sobie ciamkał. Było widać jak mu się policzki ruszają, a potem jak mruga czy tam rusza oczami :D
Masakra - moja trzecia ciąża i pierwszy raz coś takiego widziałam :D
I jest główką w dół, dość nisko. Silny, zwarty i gotowy ;)

Ewa – Citroeny też ładne, mi to się podobają najnowsze Clio, takie babskie są i małe, zwinne, typowo miastowe niestety za mały na dzieci :wściekła/y: Nie biorę w ogóle magnezu... Super, że z Antosiem wszystko w porządku i zdrowo rośnie, ja to czuję, że anemię złapałam, bo blada jak ściana jestem :eek: Antoś nie ma zamiaru się mamy słuchać, już teraz to pokazuje, hehe diabełek jeden :tak:

reklama
Monisia gratulacje udanej wizyty :tak: duze malenstwo :)

Ewa a poprzednie dzieciaczki ile mialy przy porodzie ??

Munius moj mi zrobil niespodzianke 3h temu i wpadl z frytkami, kebabem, salatkami itd :D a mial byc niby w polowie drogi do Oslo... Z 250km od domu... A tu taki suprise :D no ale tylko zjedlismy i pojechal... Wroci w sobote w nocy :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry