reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Nikusia nie wpuścili bo ona na takiej jakby pooperacyjnej leżała- po cesarce. Wieczorem już podobno można było zajrzeć, ale już się nie wybierałyśmy (to ze 20km od nas) ze względu na ten mój brzuszek... Jutro jak mi minie to się z rana wybieram :-) a zesrduchem pewnie ok, może Cie tak po prostu przydusiło, bo gdzieś Mały ucisnął.

monisia to duży bobasek już! Gratuluję i powodzenia na wizycie jutro.

Koreczek z tym ciśnieniem to właśnie na świeżo u mojej siostry taka sytuacja była, tyle że ona 38tydz. Choć i tak próbowali naturalnie... Ale mówili, że przy wysokim ciśnieniu to lepiej cesarkę. Ale to się zmienia widzisz- ona dziś miała w miarę i próbowali SN.

kamaa o masażu jutro się dowiem to Ci powiem ;P ogólnie to masaż noworodka. I co prawda ja nie muniuś ale właśnie robię tam zamówienie- proszę Apteka Internetowa "Zawiszy Czarnego" Łódź, tanie leki bez recepty.
dzięki muniuś!!! ;-)

Właśnie koleżanka napisała czy chcę ciuszki po jej synku, pierwsza osoba. Napisałam że tak ale odkupię, co prawda sukcesywnie będą bo mały ma miesiąc, ale zawsze coś. Jej się nie przelewa, a jak mam kupić w sklepie to wolę od niej.

Ja po glukozie tez słodkie jadłam i oki wyszła.

monisia spora córeczka :)

Czekaliśmy, czekaliśmy i w końcu się doczekaliśmy.. w końcu to już brzuch mi trochę stwardniał i już czekałam na leżąco, a o mały włos by nie przyszedł bo dodzwonił się do sąsiada obcokrajowa.. który nie wiedział co to jest kolęda.. i myślał, że to kolędnicy i ich wygonił :szok::-D i przyszedł nas o tym poinformować :p więc mój P szybko zszedł na dół i powiedział żeby do nas przyszli.. Było krótko i sympatycznie :) Ksiądz chciał skorzystać z wc gdzie akurat przechowaliśmy naszego Dyźka :p i musieliśmy go zabrać z łazienki ... i potem nie obyło się bez powitania naszego psa z księdzem :-):-) a że mój Dyziek lubi ludzi to wiadomo jak się skończyło :)

Ale mnie zgaga dopadła :O:szok:

Ostatnia edycja:
Koreczek trzymaj się tam dzielnie. Mój gin mówił, że jak dziecko jest większe/mniejsze na USG niż wskazywałby na to termin z OM to wcale nie znaczy że urodzi się szybciej/później tylko po prostu może urodzić się większe lub mniejsze.
nikusiaa do trzech razy sztuka i znowu córa? Najważniejsze żeby zdrowa była:tak:.

Mrówka pierwsze słyszę o krwawieniu przy skracaniu szyjki:szok:. Dobrze że z Maleństwem wszystko ok, a ty się oszczędzaj, jeszcze troszkę!:tak:
jagna też właśnie zjadłam kanapeczki z jajkiem i szczypiorkiem i majonezem żeby szczypiorek nie spadł;-).
munius a może te termy ci zaszkodziły co? Bo takie długie moczenie się w ciepłej wodzie i do tego bąbelki, bicze itp to chyba nie najlepszy pomysł w ciąży. Poleż, weź nospę i jak się nie wyciszy to lepiej to sprawdzić bo dość często brzuszek ci się napina.
Ojej, ale się namęczyłaś przy pierwszym porodzie. Ja baaaardzo chciałabym rodzić naturalnie (czyli bez żadnych znieczuleń i wspomagaczy) - pewnie durna jestem bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem co mnie czeka:eek:. Tylko, że w moim szpitalu mimo że nie ma znieczulenia i oksy też starają się nie podawać to jednak wydaje mi się ze zbyt ,,chętnie" robią cc, szczególnie pierworódkom. Zobaczymy jak to będzie, bo jak będą chcieli mnie na stół położyć to nie zamierzam jednak dyskutować.
A Django nam się bardzo podobał:tak:

katrine a czemu nie chcieli was wpuścić? (już doczytałam) Ale duży synuś:tak:. Wstaw fotkę tego tortu jak zrobisz:tak:

kamaa lipa z tą szkołą rodzenia, u mnie jest cykliczna i na pierwszych zajęciach jest cała nowa grupa, ostatnio były zapisy przed pierwszymi zajęciami i są takie bloki - o ciąży, porodzie i opiece nad dzieckiem. Zarówno teoria jak i praktyka, dla tatusiów także:tak:. Zajęcia prowadzi położna, ale też przychodzi pediatra i położnik - ginekolog (wszyscy ze szpitala w którym będę rodzić), bo i cała szkoła jest na terenie szpitala.

monisia super wieści:tak:

jaspis takie wlasnie cykliczne, ze co jakis czas nowa zupelnie grupa byloby lepie..a tak?

A dziewczyny mam pytanie co do tych siateczkowych majtoch :-D ile ich kupic? i moze macie jakies sprawdzone?

reklama
kamaa ja kupiłam 5 par bo nie zamierzam ich prać (mimo że one są wielorazowe), no chyba że mi zbraknie to męża do apteki wyśle. Ja kupiłam na allegro, ale nie pamiętam jakiej firmy.

Do góry