reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta masakra, jak miesięczne dziecko ma chodzić. Oni jacyś popier... są pewnie szukają dziury w całym.

Mąż mi mówi, że jak ksiądz przyjdzie to mam powiedzieć, że jestem sama, ciekawe czy kopertę weźmie. Bo mąż będzie wtedy w pracy.

reklama
Agnis rodziny imigrantow sprawdzaja jeszcze bardziej :tak:

W rodzinach zastępczych przebywa ok. 50 tysięcy dzieci (z czego 1/3 to dzieci imigrantów). Przyjmując, że w Norwegii dzieci stanowią 1/4 populacji i mamy 5 milionów mieszkańców, otrzymujemy, że 4 procent wszystkich dzieci w Norwegii przebywa w rodzinach zastępczych. 2 procent polskich dzieci w Norwegii zostało odebrane przez tę instytucję.

Secreto dlatego u nas sie nie slyszy praktycznie wogole o tym ze ktos cos zrobil zlego dziecku :tak: zadnych gwaltow, molestowan, morderstw, zaginiec. Jak cos sie stanie to jest wielkie halo i afera. Kazdy sie boi... A jak by ktos cos zrobil dziecku to ojjj dostalby wyrok

Agnis rodziny imigrantow sprawdzaja jeszcze bardziej :tak:

W rodzinach zastępczych przebywa ok. 50 tysięcy dzieci (z czego 1/3 to dzieci imigrantów). Przyjmując, że w Norwegii dzieci stanowią 1/4 populacji i mamy 5 milionów mieszkańców, otrzymujemy, że 4 procent wszystkich dzieci w Norwegii przebywa w rodzinach zastępczych. 2 procent polskich dzieci w Norwegii zostało odebrane przez tę instytucję.

Normalnie jak niemieckie Stowarzyszenie Lebensborn w czasie II wojny światowej... :szok:

Agnis tutaj masz jakieś info odnośnie refundacji: Zasady Refundacji NFZ

A co do księdza to my tu w tej norze nie przyjmujemy po kolędzie księdza, oni chyba nawet nie wiedzą, że ktoś tu mieszka, a w domu przyjmujemy moi rodzice nie zawsze dają, ja nie daję na składki bo płacić na dzieci księży nie zamierzam na moje ksiądz mi nie da...

ja pitole ale mi się chce czegoś słodkiego!!!!!!!!!!:-:)-:)-(

heh ciekawe na kogo takie dzieci wyrastają ... i powiedzmy, że nastolatka/nastolatek wchodzi w okres dorastania :p coś chce dostać od rodziców .. oni mu nie chcą dać i może sobie zadzwonić po policje i rodzice mają przechlapane :p

oo Biblia dotarła:cool2:

zgadzam się z agnis ja bym nerwowo nie wytrzymała albo jakiegoś schiza dostała, przecież każde dziecko ma inny temperament u mnie na grupie niektóre co chwile przynoszą nowe siniak,i ostatnio jedna z dziewczynek przyszła z rozwalonym nosem jak zapytałyśmy co jej się stało to powiedziała że na łóżku mamy skakała i spadła a mama nie zdążyła jej złapać bo taka szybka była

Agnis – ja nie zauważyłam bardzo ładnie wyglądasz
Ewula – powodzenia w szukaniu włóczek
Aneta – no właśnie słyszałam o ochronie praw dziecka bardzo rygorystycznych w Norwegii, w Oslo mieszka moja kuzynka z 3 dzieci i też słyszałam o tym , że są zaostrzone – ciekawe czemu w drugą stronę nie działają , żeby dziecko wychowywać, dopilnowywać a nie podrzucać do przedszkola i jak opisujesz sytuację dzieci Twojego m z ex jak ona się nimi opiekuje. Tak przeczytałam co wkleiłaś – i przepisy są bardzo restrykcyjne ( czytam o sztucach, buziakach czy otwieraniu szafek a raczej o zakazie ich otwierania). Przerąbane z tymi przepisami
Katrine – powodzenia dla siostry, trzymajcie się tam – tylko żebyś Ty tam skurczy nie dostała
Ewa – odżyjesz w domu pełnym gwaru
Secreto – to teść wyciszony bardzo wraca co?? W szoku jestem !!!

Secreto praktycznie kazde dziecko ma to co chce... No ale norwegow stac na to... A nastolatkowie szybko wywruwaja z domu... W wieku 18-20 lat malo kto mieszka z rodzicami... Tutaj nawet bank da kredyt takiemu 18 letniemu gowniarzowi na dom np :szok: zeby sie moglo usamodzielnic.

Susi chore chore to wszystko :tak:

slyszalam pare razy ze w przedszkolach tam gdzie pracuja mezczyzni, w pomieszczaniach do zmieniania pampersow sa porobione okienka w drzwiach zeby inna wychowawczyni mogla widziec co on robi z dzieckiem :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Aneta to jak tam oni tak dbają o dzieci to po jaką cholerę zamykali położniczy co był blisko Was? Gdzie kobiety mają rodzić? Nie narażają w ten sposób matek i ich dzieci?;-)

Do góry