reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
u nas sobie zapisuje ile kto dał, a moja siostra w tym roku nic nie dała bo im dziecka nie chciał ochrzcić bo nie maja slubu kościelnego, ochrzcili gdzie indziej a naszemu proboszczowi na kolęde nic nie dali :-)

Agnis tak trzeba się leczyc ale czy na NFZ? chyba nie, wogole trzeba mieć jakąs dokumentacje choroby......to jest jak z senatorium...wiem, ze moja sasiadka ma perukę refundowaną....

masakra jakaś ...moi teściowie to tysiące na kościół dają.. a ja się obawiam, że mamusia niedługo zeświruje :p z nimi nie ma innego tematu tylko kościół

Agnis jakby refundowali to można by sobie jakąś wypasioną kupić z prawdziwych włosów.. ale znając NFZ to pewnie gdzieś jest haczyk:confused2:

Aneta to my byśmy juz dawno mieli odebrane dziecko. Nie mówię że ją leję. Ale nieraz tak szaleje i piszczy z tatą, że sąsiedzi już by z 1000x zgłosili. Chociaż nie powiem jak mała zdarła sobie upadając pól nosa, to w przedszkolu przepytali mnie, męża i Celinkę. Tylko ja od razu mówię że ona sobie coś zrobiła i pani tez mi mówi jak ona sobie coś zrobi albo ktoś jej.
Agnis nigdy bym nie powiedziała, że masz perukę.
Ginkerka &&&&&&&

Ja księdzu daje 20zł, a najchętniej nic bym nie dała, bo nabrali tyle kredytów na biednych emerytów, że szok.

Jagna ja juz mialam problemy z tym BV jak sie Michelle urodzila :tak: ktos anonima na nas napisal :D oczywiscie ja jestem pewna ze to ta jego ex :tak: walczylisny z nimi pol roku... Mam spokoj juz... Tez chcieli mi zabrac Michelle :( to sa nienormalni ludzie. Mojego wysylali na nako testy kika razy bo ktos w liscie napisal ze pali w domu :szok: a testy nic nie wykrywaly bo on wogole nie pali! Oczywiscie wg nich on oszukiwal i trzeba bylo powtarzac... W rezultacie musial sie zgodzic na terapie u psyhologa zeby nam jej nie zabrali :szok:
Wobraz sobie ze jak Michelle miala miesiac to sie uczepili ze nie mam furtki zapezpieczajacej na schody i narazam ja na niebezpieczenstwo :szok: przepraszam bardzo ale jak miesieczne dziecko ma sie samo przedostac do schodow??? Chyba by fruwac musiala :D a najlepsze ze furtka byla... Oczywiscie otwarta bo zamykalismy tylko jak jego synowie przyjezdzali... To pozniej byl problem ze jest otwarta a Michelle moze sobie wyjsc :szok:
A jak ide z nia na kontrole do lekarza to sama musze powiedziec o np siniaku na kolanie ktorego sobie nabila raczkujac. Ostatnio miala malutkiego z boku nogi ktorego wczesniej nie widzialam i lekarz 5min poswiecil na rozmowe o nim i ogladanie go :szok:

Kasa idzie prosto do kieszeni księżula , wiec nie trudno się domyśleć jakie to będą kwoty dając choćby to 20 zł w kopertę .
Już dawno powinni opodatkować kler...

Agnis tak trzeba się leczyc ale czy na NFZ? chyba nie, wogole trzeba mieć jakąs dokumentacje choroby......to jest jak z senatorium...wiem, ze moja sasiadka ma perukę refundowaną....

To spróbuję coś z tym zrobić. A w ogóle to ode mnie z pracy jest jakiś fundusz zdrowotny czy coś takiego i dostałam taki wniosek ze jak już zakończę leczenie to zwrócą mi część kosztów. Fajnie nie? A dowiedziałam się przypadkiem, jedn apani się ywgadała co na coś się tam leczyła.. Tak to pewnie nikt by mi nie powiedział ze istnieje coś takiego. Także zbieram recepty, rachunki za badania itd. :tak:
Może w każdej pracy jest coś takiego. Warto zapytać jak ktoś długo się na coś leczy :tak:

Kredyty na budowę kościoła, babcie i dziadki pobrali, teraz spłacają, bo miał ksiądz spłacić ale ma to w du..... Afera była na pól Polski z 15 lat temu.

Agnis, Secreto refundują do jakiejś kwoty, jak się wybierze wypasioną z naturalnych włosów do pasa to trzeba roznice samemu wyrównać....

Aneta masakra :-(

a kler płaci jakiś podatek zryczałtowany.....

Secreto a mamusia wierzy w Ojca Rydzyka? :-D

Aneta ja bym chyba nie wytrzymała w Norwegii.
A jak to się ma do np.dzieci które nie są Norwegami tylko np. Przyjezdzaja Polacy już z dziecmi i tam mieszkają? Tez się czepiają?
Bo takie dzieci nie mają obywatelstwa norweskiego przecież,

reklama
chyba mnie przekonałyście żeby nic nie dawać :no: może lepiej coś własnemu dziecku za te pieniądze kupić

Aneta :szok::szok: bezstresowe wychowanie ... chociaż ja bym w życiu dziecka nie uderzyła .. ale u ciebie to już przesadzają :szok: ciekawe co by tam zrobili tatusiowi, który po paru piwkach kosił trawę kosiarką i przejechał swojemu rocznemu dziecku po palcach u nogi... niestety nie udało się ich przyszyć albo jak dziecko, które jeszcze nie chodzi poparzyło sobie same dłonie (oparzenie 3 st.. do przeszczepów skóry) pełno takich sytuacji u nas w szpitalu...

Agnis oni są nawiedzeni :p mój teściu zamyka się 2 razy w roku w klasztorze w celi gdzie nie można mówić :p

Do góry