reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Agnis nie mam pojecia... Ale to byl tylko malutki oddzial polozniczy w ogolnym szpitalu. A ten oddalony o 100km to jest specjalny osobny budynek polozniczy :tak: ogromny z bardzo dobrym sprzetem, lekarzami itd... I nie wiem nawet gdzie jest pozniej kolejny polozniczy ale raczej nic w obrebie 100-150km

Weronika wiem ze opiekun musi telefonicznie informowac kogos z rodzicow jesli dziecku sie cos stanie i bedzie siniak czy krew :tak: ale jesli cos bardziej powaznego to nie mam pojecia

Agnis nie mam pojecia... Ale to byl tylko malutki oddzial polozniczy w ogolnym szpitalu. A ten oddalony o 100km to jest specjalny osobny budynek polozniczy :tak: ogromny z bardzo dobrym sprzetem, lekarzami itd... I nie wiem nawet gdzie jest pozniej kolejny polozniczy ale raczej nic w obrebie 100-150km

Tak tak pamiętam jak pisałaś :tak: ale to jest straszne ze tak daleko jest nie? Sama zresztą się martwisz jak to będzie.

A Twoj m to umie coś po polsku mówić? Nie myśleliście żeby może do Polski przyjechać na stałe? Tam chyba Wam łatwiej ale moi znajmoi z Anglii którzy mieszkają w Birmingham chcą za jakiś czas tu przyjechać (ona Polka on Anglik) bo do Anglii za dużo Arabów napływa i życie z dnia na dziien coraz bardziej niebezpieczne im się tam wydaje.

Aneta to może właśnie dlatego tak twojego ex "wychowuje" synów ...może boi się żeby jej ich nie odebrali.. albo Norweżki mają taki styl wychowania dzieci :|

Susi oni są bardzo dziwni .. nawet nie chcę o tym pisać ..

Weronika
to obciążenie glukozą.. trzeba być na czczo i przygotować się na 2 h w laboratorium.. pobierają krew na czczo potem pijesz szklankę słodkiej mega słodkiej glukozy i po 2 h pobierają krew po raz drugi.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pytanie z innej beczki ponieważ jutro idę na badania i muszę zrobić OGTT co to jest za badanie ?

Glukozę :-D

U mnie wyglądało to tak: pobranie krwii na czczo, wypicie glukozy. Po 1 godzinie od wypicia pobranie krwii i po kolejnej znów pobranie krwii.
Nie wolno wtedy nic jesc, pić i się ruszać tylko siedzieć w jednym miejscu. Weź sobie ksiązke /gazete / muzyczkę :-D

A masz napisane 50 g czy 75g? Lepiej od razu 75 bo jak Ci z 50 wyjdzie kiepski wynik to będziesz musiala powtórzyć.

Aaaa i nie zwymiotuj:tak:

Ostatnia edycja:
może i to norweskie prawo za ostre, ale z kolei zobaczcie co się dzieje u nas: 30 letni ojciec "pobił" 3 miesięczne niemowle... i co i nic...jak byłam w liceum, to dziewczyna rok niżej urodziła dziecko i je zabiła razem z chłopakiem- zrzucili wszystko na depresje i guzik jej zrobili....ehhh

u nas ksiądz 17 będzei chodził, ja daję 50 zł- mam takie zdanie, ze jak ktoś chce niech daje tyle ile chce, to są prywatne sprawy każdego z nas..tak samo jak słuchanie Radia Maryja czu oglądanie tv Trwam- nikt nikogo nie zmusza, a jak ktoś ma taką potrzebę to czemu nie.

czekam na chłopa, hania niby poszła spac ale cos zasnac nie moze a rano do przedszkola musi wstac

Agnis- ja nic nie zauważyłam:) super wyglądsz

Agnis moj w zyciu do pl by sie na stale nie przeprowadzil. Ja w sumie tez bym raczej nie chciala. A po polsku umie tylko proste zwroty " czesc, dzien dobry, do widzenia, dobranoc, kocham Cie, kochanie, jak sie masz itp" no i oczywiscie przeklenstwa :D czasem jak mowie do Michelle cos to pyta co to znaczy i probuje powtarzac :)
Tutaj ma dobra prace, dostajemy duzo od panstwa a w pl raczej nie mial by co robic. Przeraza go te ze w pl z praktycznie z nikim sie nie dogada... Ale taka prawda... Ja musialam w kazdym sklepie robic za tlumacza... Nawet w restauracjach malo ktorych ktos rozumial angielski. Wiesz jak sie tu mieszka to idzie sie przyzwyczaic do tego wszystkiego jakos. To tak strasznie wszystko brzmi o tym BV ale jak widac jakos to dziala :tak: i sie sprawdza.

Ostatnia edycja:
kainkas jak dla mnie to wszystkie skrajności są złe... a jak ktoś tak traktuje swoje dziecko to powinien się leczyć ..w Polsce jest dużo patologii ale to wynika też z biedy i ogólnie z szeroko pojętej historii... chociaż nic nie usprawiedliwia okrucieństwa..
co do kościoła też tak uważam.. niech każdy robi co chce byle by innych w to nie mieszał jak ktoś tego nie chce ja nienawidzę wymuszania na siłę co robią rodzice mojego męża..:wściekła/y:mnie obwiniają o to, że nie namawiam ich syna żeby chodził do kościoła...:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Anetko a tak się zastanawiam co ta cała organizacja myśli o np. FB? Bo wiadomo ludzie wstawiają zdjęcia z dziećmi. To sprawdzają?

I co do wyprowadzki to się Wam nie dziwię :tak:

Do góry