reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

jolcia- może faktycznie ta insulina będzie potrzebna:-( no ale to nie koniec świata...sporo dziewczyn ją ma, chociaż wiadomo to kłucie się i do pomiaru i do insuliny..ehhh. już w sumie niewiele zostało 7 tyg i możesz rodzić. Ja hanie rodziłam w 37tc bo stwierdzili ze nie ma na co czekac skoro cos jest nie tak w zwiazku z cukrzyca

reklama
Część dziewczyny ale u was tematy mleczne niedługo my będziemy miały mleczarnie własna :)
Dziewczyny ze Szczecina gdzie rodzilyscie bo zastanawiam się nad nad Szczecinem bo boję się w Stargardzie rodzic :(

Ja na pomorzanach, ale z porodówki byłam niezadowolona, co innego opieka później. Teraz myślę nad zdrojami, moja gin stamtąd jest, ale obawiam się, że jeśli znów zakończy się cc to położne wolą dziecko dokarmić na noworodkach, zamiast przynieść mamie i dostawić do piersi w tych pierwszych godzinach... Sąsiadki poród tam skończył się cc i jej dziecko na 8 godzin zabrali, bo w nocy się urodził. Nie miała w przeciągu tych 2 pierwszych godzin w ogóle kontaktu. No ale jej mąż to dupa, więc gdy jest z rodzącą ktoś stanowczy to pewnie trochę inaczej to wygląda.

Secreto, dulux ma dobre farby, a z innych to odradzam decoral, mało wydajna i generalnie kiepska. 3 razy trzeba malować, a nie jak duluxem 2.

Juszka, Kainkas jeśli ten cukier nadal będzie taki wysoki to we wtorek mam się zgłosić do lekarza znów i zapewne będzie ta zafajdana insulina:szok:... ja po obronie (17.II) mogę rodzić... zobaczymy jak to będzie...

ja się właśnie martwię tym że męża nie może być jak jest cesarka...dopiero jak ja będę w stanie chodzić to możemy się zobavzyć w pokoju odwiedzin...ehhh przeraża mnie ta cc ale nie mam odwagi próbować sn , boję się tragicznych wizji jakie przedstawial ortopeda

a właśnie duluxem tez malowaliśmy i był fajny

Kainkas a masz jakieś przeciwwskazania do rodzenia sn?
Juszka ja się boję pobierania krwi a co dopiero jak sama mialabym sobie wbijać igłę.... przy pomiarze cukru w palec cała się trzęsę więc częściej robi to mąż... no zobaczymy jak to będzie...

Juszka ja się boję pobierania krwi a co dopiero jak sama mialabym sobie wbijać igłę.... przy pomiarze cukru w palec cała się trzęsę więc częściej robi to mąż... no zobaczymy jak to będzie...

Ja to zastrzyki kiedyś mojemu mezowi domięśniowo w tylek dawałam i to codziennie przez 2 tygodnie:-D

A jak mnie kłują też pikuś.:-D

Ciekawe od czego to zależy nie?:-D

Agnis jak po wypadku przez 30 dni miałam zastrzyki w brzuch to ja już o 20 źle się czułam (o 21 miałam zastrzyki) i mi je często właśnie mąż dawał lub sąsiadka, która jest pielęgniarką... ja igły wbijam w len i kanwę.... : Hmm:

secreto my malujemy tylko śniezką satynową. dekoral ani zwykla sniezka sie nie sprawdzily..plamy jak sie jakies zdazyly to niezmywalne juz...a na tej satynowej to nawet jak mi tluszcz w kuchni chlapnal, to po myciu ani sladu.

jolcia_
jesli chodzi o insuline to malutka igielka jest, jak bedziesz musiala sobie ją podawac to po kilku razach juz sie przyzwyczaisz.

A mnie jakas niemoc ogarnela popoludniu...nic mi sie nie chce...jedynie mleka ale jakiegos waniliowego :-D
Powiem Wam tyle, moja babcia przez cale zycie przee wszystkim mleko pila! nie wyobrazala sobie dnia bez mleka. Fakt o krowy, czyli wartościowe. I co? zadnego cholesterolu, problemów z sercem, rakolcow nic! zmarlamajac 92 lata... Fakt to w kartonach uht nie ma zadnych wartosci, nigdy nie kupuję. Sama prze ciaza mleko pilam tylko o nalesnikow i kawy ;-) a w ciazy to przez pewien czas nawet 3/4 litra dziennie! tak mnie na mleko bralo!

reklama
jolcia- mam wskazania z powodu zwyrodnienia kręgosłupa i przepukliny kręgosłupowej...ale juz sie nastawiłam psychicznie i jakos dam rade:tak::tak:

Do góry