Witajcie
Ja po akcjach załatwiłam to skierowanie do diabetologa bo oczywiście od prywatnego ginekologa nie jest respektowane przez nfz, jak to pani powiedziała "może być nawet od stomatologa ale aby były pieczątki i numery z nfz":| poszłam do ośrodka zdrowia siedzi tam 5 bab i pytam czy moge wejsc bo chce tylko przepisać skierowanie, a te do mnie ze w kolejce trzeba czekać... Agnis mi napisała na fb aby iść do rejestracji i poprosic aby mnie przyjęli bez koleji a tam co słyszę: "Pani jest taką samą pacjentką jak tamte panie..." no qźwa jak taką samą jak ja zdrowa a tamte smarkają kichają, kaszlą :| no ale jestem już po i mam przepisane to skierowanie
secrets mi 30.12. lekarz też powiedział, że jakoś niżej mam już brzuch bo mam ucisk na pęcherz i z tym się zgadzam bo siku non stop mi się chce, a jak mała się tam kręci w okolicy pęcherza to czasem zaraz po toalecie chce mi się znów... i przy tej diecie też mogłabym urodzić jednak wcześniej, bo wiem po 3 dniach jej stosowania, że to będzie ciężki czas dla mnie...
Aneta ale pięknie masz ubranka i już tak duuużo... ja to jeszcze praktycznie nic... no ale teraz planujemy w styczniu zakupy dla Amelki
i już się tego nie mogę doczekać
Kainkas współczuje miałam podobną sytuacje, ale ze względu na tą cukrzycę przyspieszono mi termin. powodzenia u innego lekarza i gratki 32
19ania90 to badanie glukozy jest ważne, powinno się je wykonac między 24, a 28 tc bo właśnie w tym okresie rozwija się cukrzyca ciążowa... ale jak to Twoja druga ciąża i w pierwszej nie było to jest mniejsze prawdopodobieństwo, że w tej będziesz chora, no chyba, że rodzice chorują na cukrzyce, urodziłaś dziecko powyżej 4 kg, jesteś otyła, masz powyżej 35 roku życia. Upomnij się o nie, ja wykonałam w odpowiednim czasie i się okazało, że niestety mam tą cholerną cukrzycę
no ale te 2,5 miesiące pomęczę się z tą dieta.
Powodzenia na wizycie
Josek trzymam kciuki za wizytę i oby ten dzień był dobry!
Nikusia jak się nigdy w życiu na żadnej diecie nie było jadło się co się chce i kiedy chce to teraz ten rygor z jedzeniem mnie przeraża, 3 dni za mną i ja już wiem, że to będzie cieżki okres dla mnie... dodam, że słodyczożerna bardzo jestem.... i nie wiem jak wytrzymam te 2,5 miesiąca wytrzymam...no ale muszę dla Amelki aby później nie było żadnych komplikacji.
Kasiulek gratulacjie 30
ja mam wykrytą tą cukzycę ciążową w 27 tc, ale wtedy właśnie robiłam badanie. Jeśli masz możliwość to mierz sobie cukier, bo ta cukrzyca rozwija się głównie między 24, a 28 tygodniem ciąży.
Za wszystkie dzisiejsze wizyty kciuki trzymam!
Zmykam się pakować bo dziś wracam do Krakowa... eh... nie lubię tej lisiej nory:|
Miłego dnia życzę
ps. u mnie też dziś 30