reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej
a ja dostałam sms-a ze mój lekarz chory i odwolują dzisiejsze usg, teraz dopiero będą terminy wolne na po 16.01- no mówię Wam jak się wkurzyłam. Zapisałam się do jakiegos lekarza na jutro, bo dzisiaj kończe 32tc i chyba ostatni czas na usg.Ehh ale idę do jakiegoś pierwszego lepszego lekarza do którego nie mam zaufania....rozumiem, że lekarz chory no ale co ja teraz mam zrobic?

reklama
Hej.... dawno tu nie pisałam ze względu na brak czasu.... ale staram się was czytać :) jakoś szybciej mi jest wszystko ogarnąć na fb :)

ja dzisiaj na 13 mam wizytę... ale u innego gina bo moja jest na l4 do końca stycznia.... ogólnie ten co mam do niego iść do bardzo dobry lekarz ale mam głupie poczucie humoru.... które mi nie podchodzi do gustu.... ale jakoś musze dać rade! może coś konkretniejszego się od niego dowiem :)

jak dzwonią do mnie te położne co środe to pytałam ich o tą krzywą cukrową... powiedziały mi że spokojnie to jest tylko do szpitala potrzebne,,,, no kurde :| w tamtej ciąży jakoś było to ważne żeby zrobić w terminie a teraz to co?! pewnie ginka zapomniała i tak ją tłumaczą..... dzisiaj się o to upomnie bo w końcu zaczął mi się 30tydzień to powinnam być dawno po.....

dziewczyny od kilku dni mam takie bóle w okolicy krzyża.... tzn. chwyci mnie taki ból jak skurcz porodowy(takie natężenie bólu-mocne) ale trwa tak 2sek. aż mięśnie kegla zaciskam bo taki ból.... to są takie skurcze czy mały się rusza i mi tam gdzieś naciska???? nie mam tego codziennie i jak już mam to tak max. 2 razy.... nie wiem co to.... nie umie tego lepiej wytłumaczyć wiec nie wiem jak o tym gin powiedzieć..... mam nadzieje że wy znacie odpowiedź :)

W sylwestra się przeforsowałam.... mały naciskał bardzo na szyjke.... okropne bóle miałam.... i musiałam leżeć.....

Zaraz zmykam się wykąpać.... potem będę czekać na moją babcię bo ma przyjść mi Olki przypilnować bo nie mam co z nią zrobić....

Miłego dnia dziewczyny! Potem napisze co tam u nas nowego....

kainkas ja z tym ostatnim usg miałam tak w pierwszej ciązy... i szłam w 35tyg... i mi powiedział że dziecko już wielkie.... i niezadowalające warunki do przeprowadzenia usg.... ;/ ale wcześniej poszłam na zwykłe usg na nfz żeby mieć o czasie

Ostatnia edycja:
Aneta - ja uwielbiam fasolkę szparagową i zazdroszczę Ci jej w zamrażalniku :confused: Ale bym zjadła, o jaaaa! Smacznego :tak:
Jagna - w sumie fakt, ale masz z głowy problem rzucania się dzieciaków jakby nigdy nic nie jadły na pizzę, hamburgery i słodycze, co u innych rodziców nieraz bywa zmorą :tak:Próbowałaś jakoś delikatnie jej wprowadzać inne dania do tych co już lubi, może to pomoże?

Próbowałam, nawet robiłam pure z ziemniaków i kalafiora. Ale ona uparta jak cholera z jedzeniem.
Marcia co za upierdliwa nauczycielka:wściekła/y:.

Hej dziewczyny!
Potem postaram sie poczytać Was a teraz napisze Wam o moim pierwszym dniu roku aby cały rok taki nie był.

Pisałam Wam ,że nocka nie przespana bo za kierowace robiłam potem w dzien chwilke si połozyłam a tu telefon ,że mój brat w szpitalu. Mój brat mam 43 lata ale w zachowaniu to bardzo mały chłopiec. nie mam swojej rodziny mieszka z moja siostrą. Rano zabrało go pogotowie bo jakąś zapaśc miał. Do tego duże ciśnienie. koło 12 dzwonił ,żę go wypuszcza. Oczywiscie nikt po niego nie pojedzie bo balowali do rana no wiec ja z mężam w samochód i pojechalismy po niego. Ech dziewczyny mówie wam same stresy. Mam trójke rodzeństwa i mamy siebie bo rodzice szybko umarli. Ja jestem najmłodsza i to o 11,10 ,9 lat a czasem wydaje mi sie ,że jestem najstarsza. Do tego mój brat nie ma ubezpieczenia bo pracował na czarno. no a ciśnienie miał taki bo za duzo wypił wrrr. alkohol robi ludzią wode z mózgu. I wkurza mnie ,że ten mój brat taki nieodpowiedzialny.
Jak go przywiozłam to mierzyłam mu jeszcze ciśnienie i dalej wysokie ale juz nie 220 na 160 tylko 160 na 110.
Jak zasnął to pojechalismy na imieniny tescia a ja juz taka zmęczona ale nie chciałam męzowi przykrości robić bo on zawsze gotów pomagac jak moi cos nawywijaja choć wiem ,że ma tego dość. A miał ochote z rodzinka posiedzieć swoja. Po powrocie do domu zasnełam a po godzinie mąż mnie budził bo tak strasznie płakałam wiec go wystraszyłam bo myslał ,żę cos mnie boli a ja nawet niewiem co mi sie śniło. Emocje robia swoje.
Dziś mam wizyte i mam nadzieje ,że to będzie dobry dzień!

Cześć Mamuśki:-).
Ale dziś pospałam o 9.30 wstałam, a w nocy tylko raz na siusiu przerwa była. No szok po prostu.
Zjadłam śniadanko i lecę ogarnąć mieszkanko bo bałagan po wolnym jak nie wiem co, a potem siebie ogarnąć bo dzis wizyta w końcu. Tylko mam taką godzinę, że nie zdąże na szkołę rodzenia a dziś pierwsze zajęcia. Powiedziałam mężowi żeby tylko poszedł i nas zapisał bo potem może miejsc już nie być.
Miłego dnia kochane, wpadnę później.

Witam ;))
ja już po wizycie :)
glukoza w normie, mocz tez, tylko morfologia słaba i ginekolog przepisała mi dodatkowe żelazo, bo do porodu powiedziała mogę mieć anemię..
a maluszek ma się bardzo dobrze, wszystko mi zabiera hehe:p dlatego ostatnio jestem taka słaba..
Waży już ok 1,5 kg ojj duży chłopak :)
Następna wizyta 23.01

Potem jak znajde siły to WAs doczytam.

Hej Marcówki:-) witam poświątecznie i po sylwestrowo co u Was doczytam dopiero ale mam dwa pytania żeby nie zapomnieć:
- skąd pobiera się wymaz na paciorkowca chyba secreto coś wspominała:confused:
- ile u Was kosztuje szkoła rodzenia bo zapisałam się na jutro ale nie zapytałam o cenę:zawstydzona/y:

Pozdrawiam i czytam:tak:

kasiak z pochwy ale niektorzy robia tez z odbytu wymaz....a szkola rodzenia to nie mam pojecia ile kosztuje, chyba mozna w duzych miastach znależć tez takie za darmo..............

reklama
Do góry