reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dzięki :-D
Moniqaa - francuski fiolet z duluxa - bardzo go lubię :-D A co do depresji to zastanawiałąm się czy to przypadkiem nie sprawka hormonów- to tak jak Jolcia mówi,co raz więcej dziewczyn tu pisze o podobnym problemie. Co prawda problemy z mężem i moje hormony nie mają ze sobą wiele wspólnego, ale chyba potęgują te odczucia i ciężej sobie z tym poradzić.
Aneta - mieszkanie kupiliśmy rok temu, używane. Ale w tym pomieszczeniu akurat malowałam ściany ;-)

reklama
Jolcia - współczuję...ale jestem pewna,że wytrzymasz! Na pocieszenie jednoczę się z Tobą, bo też postanowiłam ograniczyć cukier (nie mam problemów z cukrzycą,ale gdzieś podświadomie wydaje mi się,że jem go za dużo...)

A co do zdjęć-to pochwalę się Wam jeszcze,że między tym pierwszym a drugim zdjęciem mam zrobione jeszcze ok 150 takich ujęć :-) na koniec złożę to w film poklatkowy :-)

Aneta - w rzeczywistości pusto nie jest, tylko na potrzeby tych zdjęć pousuwałam maksymalnie co się dało,żeby nie było tych zmieniających się szczegółów widać na zdjęciach po złożeniu ich w film. Staram się,żeby były do siebie jak najbardziej podobne:-)

Hm... naszło mnie na pakowanie torby do szpitala... i z przerażeniem stwierdzam, że mam za małą torbę albo za dużo chcę zabrać :szok:
W sumie to nawet nie wiem co brać i pakuje co mi przyjdzie do głowy :-D

Aneta super ubranka. Ja czekam jeszcze na paczkę z c&a i nic nie kupuję już. Zabiorę się za pranie i prasowanie chyba jeszcze w styczniu.

nieznajoma dobrze u Synka wszystko dobrze i już taki duży. Słaba morfologia w ciąży to norma, ja też mam słabą i biorę żelazo, zobaczymy jak moje dzisiejsze wyniki....

kasiak u mnie szkoła rodzenia jest za darmo, tak samo jak porody rodzinne.

Koreczek współczuje tej rozłąki i to w takim okresie czasu.....

mrowkaa dobrze że juz lepiej, chyba każda z nas od czasu do czasu łapią takie doły.... Super fotki i jaka zmiana:tak:. Super mieszkanko (przynajmniej ten pokój), ja nie lubię ,,kurzołapów" i też mam tak ,,pusto" w salonie, ale nie długo trzeba będzie dokupić tam kilka mebli, bo Grześ drugi pokój zajmie i będzie graciarnia:-(.

Jolcia
na początku z dieta będzie ci baaaaardzo ciężko i będziesz miała zachcianki nad którymi będzie trudno zapanować, ale po pewnym czasie przywykniesz i odzwyczaisz się od ,,zakazanych" rzeczy. Trzymam kciuki aby to szybko nastąpiło.
Moniqaa ja tez mam za małą torbę a innej nie mam:-(. Przecież walizki nie wezmę:baffled:. Sam szlafrok, ręczniki i kapcie zajmują mnóstwo miejsca, a gdzie reszta.....

Mój brzuch tez się obniżył, bo wcześniej zaczynał się tuz pod piersiami, a teraz spokojnie kładę tam dłoń i cała się mieści jeszcze na płasko. No i od momentu obniżenia mam permanentny ucisk na pęcherz, nawet po zrobieniu siku czuje parcie:baffled:. Byc może to mały obrócił się i leży główką w dół. Nie wiem, zapytam dziś lekarza.

Gratuluje wszystkim okrągłych tygodni i trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt.

I pytanko odnośnie torby do szpitala, czy zabieracie:
-laktator,
-rożek dla maleństwa?

Wróciłam od fryzjera, zrobiłam sobie grzywkę i podcięłam końcówki ale włosy do mycia bo nakładły mi czegoś i jakieś takie ciężkie i oklapnięte są...................

ide cos zjeśc :-)

Jaspis ja stwierdziłam, że chyba spakuję tylko to co jest naprawdę niezbędne, a resztę najwyżej każe mężulkowi dowieść w jakiejś reklamówce (typu rzeczy dla małego na przebranie, czy coś na wyjście ze szpitala, czy dodatkowe pieluszki).

Mamusia Synka smacznego :-)

reklama
Do góry