reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
A widzisz Marcia bo ta Twoja z tego co czytam to wyciskarka. I tu mój mąż zrobiłby mi wykład właśnie, bo on się naczytał (i w sumie to ma rację), że wyciskarki są dużo lepsze od sokowirówek bo właśnie no... wyciskają jak sama nazwa wskazuje i jest więcej soku z tego. No ale cena :szok: on był mi gotów kupić taką, ale ja się nie zgodziłam na taki drogi prezent :no: teraz inne wydatki mają pierwszeństwo. Ta moja taka, choć wyczaiłam, że i tak droga Sokowirówka Zelmer 486 niska cena i opinie klientów Sklep OleOle a nie tak się umawialiśmy ehh... No ale nie 2 tysie chociaż, bo taka najpierw znalazł, wyciskarkę właśnie :szok:

muniuś no widzisz to ta moja znajoma 10 minut na piechotkę od nas mieszka. I przed Świętami zapraszali, bo ona to nigdzie nie idzie, bo jej się nie chce, ciężko itd, itp, i fajnie jak razem posiedzimy, a gadałyśmy wczoraj, a ona mówi, że na imprezę idą :confused: i tak wiem, że nie pójdą, ale ja stwierdziłam, że jak tak to wolę w domku sama z mężusiem!

Juszka
to zaczynasz 30- gratki!

Marcia – aaa to już sytuacja inaczej wygląda, rzeczywiście, ale poszukaj używek, bo na pewno jakaś mama przed Tobą też coś takiego kupiła, a bez sensu kupować nówkę ;-)

Carri – a ja o tych mięśniach ciągle zapominam, bo to powinno się zaciskać i puszczać? Co do tej śmierci łóżeczkowej, też po prostu położę malucha z nami, coś pod główkę, a do którego miesiąca jest zagrożenie?
Młoda mama - woow, to nieciekawie, a lekarz jakiś głupi konował, dobrze, że wyszłaś, jak tu się nie denerwować...? :baffled:
Katrine - to ładnie z tą koleżanką, posiedzicie sobie i też będziecie dobrze się bawić! :tak: Co do wyciskarki to sporo jak na taką rzecz - 2 tysie?! Wooow! :szok:

edit: lecę ogarnąć chałupę.

młodamamo to rzeczywiście lekarza trafiłaś ehhh, że tacy ludzie pracują :/ no ale najważniejsze, że z maluszkiem ok. To przynajmniej wiesz po ktg i tym nieszczęsnym badaniu. Odpoczywaj teraz w domku, a jak się będzie coś działo to jedź znowu i nie przejmuj się lekarzem-jutro już pewnie zejdzie z dyżuru!

Agnis... cieszę się, że już u Ciebie lepiej
Mloda mama, ale chama trafiłaś, szkoda gadać, wogole po co tacy ludzie są lekarzami
Kamaa przykro mi... dziwnie ta Twoja mama mówi,,, jak dziecka się nie chwali? Typ mojej teściowej... "Nie noś 10 dniowego dziecka, bo się przyzwyczai"... Do czego? do tego, że jest ważne? Kochane? Najbardziej przykre jest to, że mówi, że sobie nie poradzisz... Poradzisz sobie, spokojnie... Głowa do góry....
Marcia... ale łowy...
Ja wczoraj przeglądałam strony ale jakoś na nic się nie zdecydowałam do kupienia.

My dzisiaj byliśmy na długim spacerze, Tadzik sporo dzięki temu pospał... my zresztą też :-) Teraz obiad :)

Muniś śmiercią łóżeczkową określa się wtedy kiedy dziecko umiera podczas snu.. łapie bezdech .. czasami nie stwierdza się powodu..a czasami jest to od wady serca wcześniej nie wykrytej.. częściej u wcześniaków...
ty właśnie skończyłaś 28 tyd a zaczynasz 29
a Juszka zaczyna 30 :D
Zapraszamy do Krakowa:tak::tak:!

Młoda mamo lekarz straszny:wściekła/y: ale może chociaż dobrze ocenił, że wszystko w porządku:-)

Kama przykro mi z powodu twojej mamy.. ale na pewno dasz sobie radę ze wszystkim i jeszcze utrzesz jej nosa !

Zaczynam miesiąc z włosową manią :-D kupiłam dzisiaj ciepłą czapę i naolejowałam już włosy wieczorem to zmyję nałożę odżywkę reklamówkę na głowę a potem czapulkę :D Mój mąż też to uwielbia jak musi spać ze mną w tej czapce :p wyglądam jak stara babcia :p No ale włosy mimo, że teraz bardzo rzadko prostuje czy kręcę mam bardzoooo zniszczone a przecież po porodzie będzie jeszcze gorzej więc stwierdziłam, że muszę je wzmocnić :) i od razu polecam http://www.anwen.pl/ skarbnica wiedzy jeśli chodzi o włosy !!:D

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

U mnie nadal śpiąco.... masakra! w kościele ledwie wysiedziałam cały czas ziewałam... a po zjadłam ciasto i spałam do teraz, obudziła mnie Mama na obiad zjadłam obiad i dalej idę spać, bo po 17 mamy mieć księdza po kolędzie.

Agnis dobrze, że w tym szpitalu jesteś to cały czas mają na Ciebie oko, no i nie kusi Cię co by może jednak wstać i coś zrobić, bo w domku zawsze to tak bywa. Qrcze u Was już łóżeczko złożone a my jeszcze nie wiemy jakie chcemy.

Susi tańczymy standard z mężem, ale nie turnieje, a tak tylko dla przyjemności bo bardzo to lubimy:) ja już na początku pisałam o tym tańcu, ale było to chyba we wrześniu;) już nic nie ukrywam przed Wami ;-)

Marcia moja Frajda śpi ze mną przykryta po same uszy... a jak tylko się położę na chwilkę to od razu przy mnie się układa:) udane zakupy:)

Secreto też tak mam w nocy z 5 razy spaceruję do toalety... ale to od początku ciąży mam, wiec już się przyzwyczaiłam, choć nie powiem, marzy mi się taka noc co by ją całą przespać bez wędrówek. Świetnie, że wyniki masz w normie:-)

Mamusia synka trzymam kciuki za wizytę u teściowej!! nie daj się!

Syrop z cebuli możecie same zrobić, bez alkoholu. pokroić cebulę, dodać cukier i odstawić na około 12 godzin, a później można dodać soku z cytryny do tego i miodu. Ja osobiście bardzo lubię i jak byłam przeziębiona teraz w ciąży to mi pomógł:)

Kama przykre to, że mama w Ciebie nie wierzy... ale najważniejsze, że jesteś super dziewczyna i sobie jednak mimo wszystko dajesz świetnie radę!! A to jej gadanie niech będzie tylko dla Ciebie jeszcze większą mobilizacją! najważniejsze, że mąż Cię wspiera :-)

Juszka gratulacje 29:)

Młodamamo
współczuję takiego lekarza! ja byłam u takiego gbura na wizycie bo mojego nie było, najgorsza wizyta! nigdy więcej do niego nie pójdę! najważniejsze, że wszystko dobrze z dzieciaczkiem.

I ja zmykam jeszcze coś pospać... bo oczy mi się same zamykają.
Miłego popołudnia życzę :-)

Hej, mam ważne pytanie.

W maju u brata będę chrzestna, córka mu się w styczniu urodzi. Są za granicą i muszą poczekać az Zuzia trochę urośnie i w maju będzie chrzest Zuzi i Leny. No i pytanie brzmi

JAKO MATKA CHRZESTNA, CO MOGĘ DAC DZIECKU W PREZENCIE NA DZIEN CHRZTU??

Później was doczytam jeszcze....:sory:

reklama
Marcia sliczne ubranka :tak:
A co do monitoru oddechu to ja bym nie kupila... Tyle niepotrzebnych alarmow... Jak dziecko sie nie rusza 20s to sie wlacza alarm i budzi wszystkich. A taki manitor czesto sie myli, bo np dziecko moze byc przykryte kocykiem czy kolderka i nie widac ze oddycha...

Kama glowa do gory! Napewno dasz sobie rade :tak: Wszystkie musimy! A mama troche zle robi ze tak mowi :( jeszcze przy innych... Bardzo przykre

Munius tak pomaga bo dziecko uczy sie oddechu przy Tobie :tak: kiedys wstawialam tutaj linka na temat co-sleeping.
http://www.babskiebielsko.pl/zdrowie/Co-sleeping--czyli-o-wspolnym-spaniu-z-dzieckiem.html

A ja juz wyspana :D wlasnie zjadlam obiadek i czuje sie ok :tak:

Do góry