reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Koreczek pokaze Ci jakie ladne rzeczy posrebrzane Michelle dostala na chrzciny, a ceny nie duze bo kiedys tez szukalam prezentu na chrzciny :tak:

Zobacz załącznik 601171Zobacz załącznik 601172

To na akt chrztu, jest z miejscem na grawer ale zawsze zapominam pojsc :p
ImageUploadedByForum BabyBoom1388329260.053357.jpg

ImageUploadedByForum BabyBoom1388329314.218074.jpg
Tu na grzebyku tez z tylu jest miejsce na grawer imienia :)

Synowie mojego tez dostali to na akt chrztu
ImageUploadedByForum BabyBoom1388329502.112632.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1388329544.115602.jpg

I pudeleczka na pierwsze wlosy i pierwszego zabka :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1388329641.759479.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1388329666.251293.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1388329260.053357.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329260.053357.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 33
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388329314.218074.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329314.218074.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 37
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388329502.112632.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329502.112632.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 34
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388329544.115602.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329544.115602.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 33
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388329641.759479.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329641.759479.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 34
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388329666.251293.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388329666.251293.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Munius - nasza spółdzielnia jakieś dopłaty z unii dostała i całe osiedla remontują a moja mama zmieniała okna we wrześniu i po miesiącu miała zwrot dopłaty. Jeśli chodzi o punkty na BP to z mężem ostatnio szukaliśmy zestawu kawowego z Lubiany , żeby mieć komplet. Z cyklinowaniem i malowaniem to o tej porze roku będzie Ci ciężej - my robiliśmy letnią porą więc szybko wyschło ale będziesz miała gdzie się schować z dzieckiem wtedy jak będzie tyle pyłu i kurzu i lakierem będzie śmierdzieć?? Kręgle fajne ale dzisiaj znowu mamy lenia i siedzimy w domku. Przy zupie wczoraj mąż szatkował czosnek , imbir, na parze przygotowywał mięso i później gotował całą resztę.
Kamaa – pogadaj z mamą , że przykrość Ci sprawia samym takim gadaniem – staram się zrozumieć złe relacje z teściowymi co niektórych z Was ale, żeby z własną mamą mieć złe kontakty??
Mlodamamo – ale trafiłaś na gbura faktycznie, połóż się i odpoczywaj teraz
Jolcia – ja w październiku chyba zaczęłam pisać na forum więc teraz dopiero miałam okazję czytać Twoje posty
Koreczek – ja kupowałam jakieś książeczki o Bożej rodzince, misia i smoczek srebrny z grawerką: data urodzin, waga, wzrost i imię. Ciuchy moja chrześnica miała po mojej córci

Hej!
Ja dziś dalej sie męczę, druga nocka nie przespana bo nos zatkany, wogóle leżeć nie mogę bo nie moge oddychać. Już nie pamietam kiedy miałam taki paskudny katar. Wspomagam sie Prenalenem ale to tak na chwilkę.

a my dzis upieklismy sobie pizze taka typowo śmieciówkę bo wykorzystalismy resztki po świetach i pycha była.

co do psa to nasz tez gdyby miał pozwolenie to by spał z nami. Czasem pozwalalismy mu siedziec na kanapie ale teraz stapniowo juz mu nie pozwalami bo on taki szleniec ,że boje sie ,że potem dziecka mi nie zauważy i wskaczy na niego a nie bede go oduczac jak dziecko bedzie co by nie był zazdrosny.

Kamma niezmienisz mamy niestety taki typ. Ja miałam podobnie tyle ,że z siostrą bo to z nia mieszkałam po smierci rodziców. ciagle słyszałam ,że nie znajde męza, że gotować nie umię ,że jak znajde to mąż mnie zostawi ,że nie znajde pracy ech i tak w kółko. Jak tylko wyszłam za mąz wyprowadziłam sie skończyłam studia mąż jeszcze mnie nie zostawił z praca sobie poradziłam za to jej mąż lubi moje potrawy i to my pomagamy jej a nie ona nam.

Munius tak pomaga bo dziecko uczy sie oddechu przy Tobie :tak: kiedys wstawialam tutaj linka na temat co-sleeping.
Co-sleeping, czyli o wspólnym spaniu z dzieckiem - Babskie Bielsko - Pierwszy Portal dla Kobiet na Podbeskidziu!

W książce - Zasypianie bez płaczu - Sears William za 32,99 zł | Książki empik.com jest to dobrze opisane, też tym jak monitorowali oddech dziecka (tego samego) śpiącego razem z mamą i śpiącego w swoim pokoju.

Koreczek - ja siostrzeńcowi kupiłam srebrną grzechotkę u jubilera, jakoś święte obrazki mnie nie przekonują i zawsze jakaś babcia kupi coś takiego.

Carri, u nas remont jeszcze się nie zaczął, ale już gromadzimy i zamawiamy rzecy do łazienki. Np. Kabinę i brodzik mamy już z głowy, zostanie jedynie odebrać w odpowiednim momencie.

Mlodamamo
Ty to masz jakiegoś pecha, lekarz faktycznie nie halo. A czop to chyba jest podbarwiony krwią, a nie przeźroczysty jak pisałaś??

Susi ja jakoś w pazdzierniku przestałam pisać, bo nie miałam za bardzo czasu na forum, ale wróciłam :-)

Josek a może spróbuj inhalację? współczuję tego przeziębienia, ja się kurowałam syropem z cebuli i prenalenem. Zdrówka życzę!

My nadal na księdza czekamy... ale przynajmniej się wyspałam:)

Ostatnia edycja:
Mloda mama dobrze ze sie odezwalas , mialas niezaciekawie ale dobrze ze jest wszystko juz pod kontrola

Monius ja staram sie cwiczyc jak ide robic siku zaciskam miesnie i popuszczam w trakcie zalatwiania ale czesto o tym zapominam Mowi sie ze do 4 miesiaca nastepuje smierc lozeczkowa, wazna rola jest by dzieciatko sie nie okrylo same kocykiem by na buzie sie przewrocilo w czasie snu, wietrzenie mieszkania .... Ja lozeczko mialam kolo lozka moj maz na poczatku czuwal nad snem malenkiej , a potem i ja sie przebudzalam kilkarazy w nocy by zobaczyc czy mala spi czy z nia wszystko w porządku

Megi Pegi ja jakos nie moge dlugo spacerowac zaraz brzuszke mi twardnieje a chcialabym :/

Jolcia ty to masz talenty :)

Koreczek u mnie sie sprawdza kocyk z nadrukiem + poduszka (imie dziecka, data urodzenia, waga,wzrost - kocyki pieknie sie sprawdzaja jak dzidzius jest maly a potem jest z tego piekna pamiatka :) Mozesz sie tez zapytac co potrzebuja, np"mate edukacyjna, fotelik do karmienia

Ewula a przypomnij kiedy ten remoncik robicie zaraz po nowym roku ??

W książce - Zasypianie bez płaczu - Sears William za 32,99 zł | Książki empik.com jest to dobrze opisane, też tym jak monitorowali oddech dziecka (tego samego) śpiącego razem z mamą i śpiącego w swoim pokoju.

Koreczek - ja siostrzeńcowi kupiłam srebrną grzechotkę u jubilera, jakoś święte obrazki mnie nie przekonują i zawsze jakaś babcia kupi coś takiego.

Carri, u nas remont jeszcze się nie zaczął, ale już gromadzimy i zamawiamy rzecy do łazienki. Np. Kabinę i brodzik mamy już z głowy, zostanie jedynie odebrać w odpowiednim momencie.

Mlodamamo
Ty to masz jakiegoś pecha, lekarz faktycznie nie halo. A czop to chyba jest podbarwiony krwią, a nie przeźroczysty jak pisałaś??

lekarza widziałam 1 raz na oczy.. no właśnie czop jakby odszedł cały to powinien byc coś z krwią..ale lekarz średnio pewny bo powiedział na zakończenie że jakby coś to w szpital jechać.. jakby co? leże i... leże.. bo co mi innego zostało..

co do oddechu dziecka.. moja czesto miała bezdechy ale wystarczyło że spała zaraz obok mojego łózka to ja i tak spałam i czuwałam..i u nas bardzo wczesnie poduszka klinowa zawitała bo mała ulewała i jakoś czułam się bezpieczniej.. i zawsze spała na delikatnym boczku podparta tak by ani na plecki ani na buzie nie spadła..co 3h jadła i ją odwracałam..

reklama
Zjadłam bigos, pozbyliśmy się choinki, bo była tak brzydka i wyskubana, że patrzeć już nie mogliśmy (dostaliśmy ją od naszego znajomego wojskowego) i ozdobiłam lampkami szafę i okno :tak:Nie wiem czy kolega do mojego wpada jeszcze dzisiaj, jutro na pewno będziemy mieć gości rano na kawce, a potem do pracy :-) Rozleniwiłam się i nie bardzo chce mi się chodzić, ale jak wychodzę to nie czuję się taka "ostała" w kościach :-D
Secreto – a dziękuję za zaproszenie, mi się Kraków bardzo podoba, a Warszawa to już dawno znudziła…poza tym naprawdę chciałabym choć na chwilę na rynek wyskoczyć, tyle sławnych osób ma śpiewać, że aż szkoda nie zobaczyć co tam się dzieje :tak: tylko mój stęka, że będzie musiał wracać następnego dnia, że kaca może mieć i w ogóle i nie wiem czy tam dotrzemy, bo jak ma wracać autem na kacu to on i ja boimy się i lepiej żeby zostać kolejny dzień niż wracać tak :baffled: Czym Ty olelujesz te włosy? Sprawdzone to i dobre? Dawaj przepis, może i ja dziś czapę zarzucę! :-)

Aneta – to mi naświetliłaś sprawę i jednak przeniosę małego od razu do nas do łóżka, będę spokojniejsza, a potem po prostu będzie spał u nas w pokoju w łóżeczku;-)Super te prezenciki dostała Michelle! Najbardziej podoba mi się szczotka i grzebyk, takie praktyczne i jak będzie starsza to aż miło przeczesać włosy taką szczotką, a jaaaka pamiątka :tak:

Susi – dzięki za info, no nie wiem właśnie, bo zawsze można gdzieś pojechać, to nie ma problemu w lato, a teraz niedługo pewnie śnieg spadnie i lipa zanim to poschnie :szok: Już sama nie wiem, bo wolałabym mieć wszystko porobione do narodzin.

Kamaa – podziękuj ładnie za mnie!:tak:Mam co czytać, hehe, tylko nie wiem od której zacząć – od Grey’a czy od tej…hmm…chyba od tej póki w ciąży jestem, bo nie wiadomo ile mi się zejdzie przy wszystkich obowiązkach domowych :confused:

Do góry