reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej!
Coś ostatnio nie mogę się wbić w forum, dużo piszecie, a ja jeszcze uzupełniałam zdjęcia w albumie, na drutach czapkę dziergam dla maleńkiej, Święta i w ogóle ciągle coś ;)

kamaa, nie bierz do siebie tego co mówi mama i może faktycznie odetnij się na jakiś czas?

Do nas na sylwestra przychodzą znajomi - jedna para, ale mi wystarczy i już się martwię, czy za długo po północy nie będą chcieli siedzieć ;) Dobrze, że mam pierniki ze Świąt i ciastka kruche. Nie mam zamiaru się zatyrać, wystarczająco dużo sobie wzięłam na Święta do roboty, więc teraz idę na łatwiznę, choć stół pusty nie będzie ;)

We wtorek mąż bierze dzień opieki i jedziemy po płytki do łazienki, gładzie, kleje, fugi, wybrać kibelek i stelaż di niego itp itd. Dobrze, że mama ma czas i zostanie wtedy z małym, bo ja się z nim w ogóle skupić nie mogę. Adam szaleje w takich sklepach, zagląda do wszystkich bidetów, ubikacji i chce się bawić szczotkami do kibelka ;)

reklama
Katrine ja mam cos takiego Wyciskarki do soków i sokowirówki - wybierz najlepsze | EUJUICERS.COM tylko troche starszy model bo juz kupilysmy z mama 3 lata temu.

a ja bylam w lidlu i byly borowki , wzielam 3 takie male opakowania i zjadlam sama byly przepyszne takie slodziutkie mniam...

zaczelam szukac niani z kamerka i detektorem oddechu i troche kosztuja . Znalazlam dwa modele i sie zastanawiam nad nimi
ANGELCARE AC1100 NIANIA VIDEO MONITOR ODDECHU DHL (3806438868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

TOMMEE TIPPEE NIANIA VIDEO czujnik ruchu KURIER 24 (3807769863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Moze ktoras z was uzywala albo zna kogos kto uzywal takiego sprzetu?

Dzień dobry dziewczęta ;* :-)
My dopiero po śniadaniu, bo jakoś śpiocha mamy ostatnio, a ja jeszcze musiałam po ciepłe bułeczki iść, bo mój zanim by wstał z wyra to umarłabym z głodu :-D Mały przekopał mnie przeokrutnie od wczoraj, a tak porządnie, że z 10 ruchów na godzinę, ze 40 chyba było :szok: budziły mnie jego kopniaki i dzisiaj od wczesnego rana to samo, harcował jak nigdy! :szok: No, ale RADOŚĆ, cóż tu innego przyszło, trzeba się cieszyć! Teraz pewnie pół dnia będzie odsypiał swoje nocne akcje :laugh2:

Marcia – ooo Kfc to jestem zagorzałą fanką od dawna! :tak:Wielkie pudełko skrzydełek i Grander Texas, ooo taaaak i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba, hehe :tak: product_211.jpgproduct_284.jpg
Słodki ten Twój piesio, a co do ciuszków to niezłe łupy ;-)

Agnis – mąż się przestraszył pewnie, że tak szybko łóżeczko złożył, nie dziwię mu się ;-)Ja mam złożone od dwóch miesięcy, bo lubię na nie patrzeć. Te szpitalne jedzenie to porażka, weź tym się najedz, ale najważniejsze, że jest dobrze cieszę się, że wszystko w porządeczku! ;-)Wypoczywaj sobie.

Susi – wooow, ale kochany ten mąż, naprawdę to dopiero gest! :tak:Co do spółdzielni to moja podobno jest biedna i dlatego nie ma np. dopłat do okien, a budynek już dawno ocieplony. Mój ma kartę na BP, natrzaskał sporo punktów, ale wziął za to darmowe tankowanie…może znowu tyle uzbiera, bo w sumie my pracujemy w terenie i dziennie sporo czasu spędzamy w aucie, trzaskamy tych kilometrów, ale to nawet mówią, żeby nie kupować auta po przedstawicielu handlowym, bo zajechany :-D Szwagra szkoda, naprawdę nienawidzę tej panny, a tu zaręczeni, no, ale czekam, aż przejrzy na oczy i chociaż do nas się odezwie, bo nie w porządku, że się nie odzywa :-(Susi, bo u nas będzie cyklinowanie, potem malowanie tej podłogi – powiedz mi to szybko schnie, bo zastanawiamy się czy to zrobić przed porodem czy poczekać do lata jak będzie cieplej i szybciej wyschnie :confused: Czemu na kręglach będziesz siedzieć? Fajna zabawa tak sobie popykać. Co ten Thermomix robi np. przy takiej zupie, aż tak on pomaga? Ja na prezentację chce się umówić może na jutro albo po sylwestrze, bo jeszcze nie wiem jak z wyjazdem do Krakowa, muszę mojego namówić, bo chciałabym chociaż na chwilkę na rynek się wyrwać ;-)Kawał drogi masz do tego szpitala, daj Ty spokój!

Nastka – wiem o czym mówisz, do mnie dzisiaj koleżanka przez telefon, że grzańca mogę sobie wypić, tylko jednym to nie dość, że narobisz sobie smaka, to jeszcze potykałabym się po nim jak tyle nie było pite…no i strach czy coś się nie stanie! :baffled:

Secreto – a jak to dokładnie się odbywa? Czemu dziecko nagle w łóżeczku umiera? Tragedia…i ja zaczęłam się zastanawiać nad tym monitorem :-(
Słodki ten Twój Dyziek, ja mam znajomego co na niego Dyzio wołają :-D

Ozilka – masz podobny gust do wózków co ja, ja też patrzyłam na Joolz, ale o ICossi nawet nie słyszałam, że są i nie mogę ich znaleźć w necie :dry:Co do auta to fakt, małe są, ale takie babskie i zakupowe ;-)Dzięki za wyjaśnienie o tej depilacji i jak po ciąży się odkopciuszę to na pewno poszukam gdzieś, żeby zrobić. Fajny ten sprzęt, ale w PL chyba nie ma takiego… :dry:

Mamusia – dasz radę, pewnie nie raz ta „przyjemność” będzie musiała Cię spotkać :wściekła/y:

Kamaa – nie przejmuj się, nieraz ludzie gadają co im ślina na język przyniesie, a potem myślą co takiego powiedzieli. Nie słuchaj tego, moja babcia to samo od zawsze gadała, a teraz jak zaczyna to udaję, że nie słyszę, albo idę do pokoju i zamykam drzwi. Nie ma sensu się stresować kochana, będziesz najlepszą mamą na świecie…ba, jesteś już! :tak:;*
Aneta - czyli jak śpisz z dzieciątkiem to pomaga...? Nie rozumiem jak to może zapobiec tej śmierci łóżeczkowej...? :zawstydzona/y:

Katrine – moja koleżanka ciężarówka, która jest w 13 tc. i prawie w ogóle brzuszka nie ma, a ma prawko i mogłaby do nas przyjechać z mężem na sylwka, bo też siedzą w domu, chce żebyśmy my przyjechali tylko jaki ja mam brzuch, do tego prawka nie mam i tak daleko nie będę bez prawka jechać, to mamy autobusem się tłuc, jak oni mogą samochodem przyjechać? :baffled: Przecież wiadomo, że mój auta nie weźmie, bo chce się napić…i też mnie wkurzyli! Mój też dzisiaj ma lekkiego kaca, bo ja piłam tego szampana bezalkoholowego, a on sobie driny trzaskał i tak trzaskał, że wytrzaskał dzisiaj kaca, haha :cool2:

Ewula – nas to wybieranie kibelka, płytek itp. itd. czeka pod koniec stycznia jak kaska przyjdzie…a ja totalnie nie mam pomysłu jakie płytki chcę, jaką umywalkę…muszę w końcu się wziąć w garść w tym temacie, bo jak oddam władzę mojemu to potem niezadowolona będę chodzić :-D

Juszka - gratki 29 tc. współczuję bólu główki, a można chyba paracetamol wziąć coś tak słyszałam, to może sobie łyknij pół tabletki i przestaniesz się męczyć...? :-(

Załączniki

• product_211.jpg
    product_211.jpg
    37,8 KB · Wyświetleń: 26
  • product_284.jpg
    product_284.jpg
    46,7 KB · Wyświetleń: 28
A właśnie, zaczynam 28 tydzień, hehe dzisiaj! :-D

Marcia - ale droga sprawa, o jeju :baffled: Może popatrz na używki, przecież nie da się tego zniszczyć - tak mi się wydaje...aż zaraz sprawdzę na gumtree i tablicy. Wiem, że Angelcare to dobra firma, a o TT nie słyszałam...

sorki że przeklejam z fb ale nie mam sił pisać od początku bo ledwo siedzę na du**

hej już w domku.. trafiłam na lekarza gbura:( na wejściu zrypa, że przyjechałam z dzieckiem i mężem (a co miałam sama autostopem?) potem, że jak coś się będzie działo to i tak do szpitala mnie odeśle zwykłego, potem miałam badanie dopochwowe 2x tak delikatne że nadpękło mi krocze w strone odbytu nie wiem czy zawadził czymś czy jak ale boli mnie i piecze.. stwierdził, że szyjka zamknięta twarda.. potem ktg i największe skurcze to 12% więc podobno wszystko ok.. szyjke na usg sprawdzał mi przez spojenie posraniec i tak mi wgniatał na siłę w kości na Q że teraz mam całą obitą.. ogólnie mógł mnie zostawić "JAK PANI BARDZO CHCE" to wzięłam torbę i trzasnęłam drzwiami..

Munius tylko ze to jest 3 w jednym tzn niania, detektor oddechu i mam podglad a wiem ze jestem panikara i sam dzwiek mi nie wystarczy biorac pod uwage ze mam duzy dom i biuro obok domu wiec dobry sprzet z podgladem i dzwiekiem mi sie przyda

Dziewczyny witam zgagowo .....tak wczoraj wam pisałam ze zgagi nie miałam wogole az tu nagle ciagle mnie dopada....masakra :/
Mala na spacerze, mój na motorze wiec mam chwilke do waz zerknąć
Noc wyspana, choć dalej jestem spiaca .... oj z Madzia tak nie miałam,teraz wiem ze kazda ciaza jest inna

Marcia gratulacje dla kolezanki a na fast fooda zrobilas mi smaka :p
Ale masz psiaka slodziaka , jak sie wkaponowal w posciel :)
OJ ALE SIE OBLOWILAS w ciuszki dzieciece !!

Monius spor w allegro troche trwa , ja tez kiedys zalozylam i sie to ciaglo ale uderzylam do rzeczniczki, nastraszylam policja i jakos udalo sie uzyskac to co chcialam a wtedy kupowalam gps
Co do Sylwestra to my mieszkamy w miescinie a na sylwestra chcielismy wjechac na gore Zar autem albo chociaz na Rownice i stamtad przywitac nowy rok. Jak bylam z Madzia w ciazy tez tak uczynilismy bylo super :))
No i ja tez szampan dla dzieci kupie na ten nowy rok i z mezem go wypijemy hehe :)A ze Biodronke mam niedaleko skusze sie na ten z biedronki
Co do popuszczania lekarz radzil mi cwiczyc miesnie kegla
Monius ale mi slinka leci na te pysznosci z kfc !!!

Aneta to ty szalejesz z zakupami, ja jeszcze nic kupilam :/
I wspolczuje dla brata (*)

Kamma ja w tych miejscach uzywam maszynki , za zadne skarby nie uzylabym depilatora,mam depilator kilka lat temu kupilam ale wole pomeczyc sie maszynka albo chociaz dwa razy do roku skoczyc do kosmetyczki na wosk
Co do ksiazki ja to w czasie ciazy wole unikac ksiazek masakrycznych zwiazanych z ciaza Potem to mi sni....
Co do mamy .... wspolczuje ci ze nie wierzy w Ciebie ale nie przejmuj sie jej gadaniem, zobaczy to sie zdziwi ze jestes wspaniala mama !!

Agnis milo ze sie odezwalas , trzymaj sie no i fajnie jak wszystko bedzie dobrze i wyjdziesz jutro do domu

Secreto tez sie balam pzy Madzi smierci lozeczkowej ale na to jest rada zawsze pod materac kladlam jakies poduszeczki zeby dziecko nie lezalo na plasko,zawsze bylo to pod lekkim katem
HEHE Dyziek tez niezly slodziak :))

Nastka ostatnio tez tak mialam kulo mnie niemiolsiernie ledwo chodzilam ale bylam u lekarza to zbadal mnie i wszystko bylo ok , powiedzial ze wiazadla sie rozciagaja wiec stad jest takie klocie ale kazdy z nas inaczej jest zbudowany i u kazdego moze oznaczac co innego

Mamusia synka trzymam kciuki zebys sie jak najmniej stresowala u teściowej

Katrin oj biedny twoj maż hehe ale jak sie nie umie pic tak to zwykle potem bywa :)) Zdrowka mu zycze ...

Ewulam u was dalej remontowo ale mam nadzieje ze koniec tuz tuz tego remontu

Susi to dobrze ze swieta minely ci spokojnie , dbaj o siebie i duzo wypoczywaj

Mlodamama, Mrowwka,Nieznajoma...... co u Was?????

sorki że przeklejam z fb ale nie mam sił pisać od początku bo ledwo siedzę na du**

hej już w domku.. trafiłam na lekarza gbura:( na wejściu zrypa, że przyjechałam z dzieckiem i mężem (a co miałam sama autostopem?) potem, że jak coś się będzie działo to i tak do szpitala mnie odeśle zwykłego, potem miałam badanie dopochwowe 2x tak delikatne że nadpękło mi krocze w strone odbytu nie wiem czy zawadził czymś czy jak ale boli mnie i piecze.. stwierdził, że szyjka zamknięta twarda.. potem ktg i największe skurcze to 12% więc podobno wszystko ok.. szyjke na usg sprawdzał mi przez spojenie posraniec i tak mi wgniatał na siłę w kości na Q że teraz mam całą obitą.. ogólnie mógł mnie zostawić "JAK PANI BARDZO CHCE" to wzięłam torbę i trzasnęłam drzwiami..

A co się stało, że w ogóle do szpitala pojechałaś...? :szok:

reklama
Do góry