reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

hej
po zakupach, oczywiscie ze kasa pierwszeństwa zalicona :-) panowie przepuscili bez gadania, baby nie widzą brzucha i baba na kasie tez nie ale sie demonstracyjnie wepchałam, po cos taka kase oznaczyli i to tej kasjerce powiedziałam, oczami wywróciła i nas skasowała.........................

Kurtke kupiłam choc nie do konca nie jestem pewna ze nie wygladam jak ludzik Michelin z reklamy opon ale juz mam lekko noz na gardle więc dzis juz nie miałam czasu na wybrzydzanie :-) i oczywiście maż mi pwoeidział z sie"ściekałam" i brzuch na pewno mnie bedzie bolał...........

Ide na kolacyjkę bo głodna jestem na maxa...........

reklama
Widzę,że u wszystkich świąteczne przygotowania albo odpoczynek przed przygotowaniami :-) mnie czeka dziś jeszcze jedna seria pierniczków, resztę robię jutro lub w wigilię.
Mamusia synka - ja kurtkę zapożyczam od męża ;-) cała się mieszczę-jeszcze mam luz, a mamy podobne kurtki HI-TEC więc w miarę się w tym dobrze czuję :-)

Mamusia synka mam takie same doświadczenie, że mężczyźni to bardzo mili i bez gadania przepuszczają, a kobieta dla kobiety taka niemiła potrafi być:baffled: no cóż bywa.... nic na to nie poradzimy...
Co do kurtki to ja się mieszczę jeszcze w swoja sprzed ciąży :-) i coś mi się wydaję, że do marca w niej się zmieszczę:) mój brzuszek coś mało rośnie , albo kurtka rośnie ze mną ;-)

Jolcia moja kurtka jest na styk a kupiłam druga troche inny fason rozszerzany do dołu bo nie chciałam wielkiego worka, ktorego nigdy nie zalożę po ciązy to ta ktora kupiłam i tak mi sie przyda :-) no dzis mowiłam do m, ze faceci sa bardziej wspolczujacy i przepuszcza cięzarna moze ze strachu zeby taka nie zaczęla rodzic bo musiałby wiać albo udzielac pomocy hihihihih to woli taka przepuscic niech kupi i spływa mu z oczu :-D a dzis byłam z Kurczakiem na placu zabaw takim w centrum handlowym i tam poustawiane sa takie sofy i tez dwoch panów mi ustapiło miejsce na sofie :-)
Jolcia tez mam potworzyce zgagę ;-( ale z Julem męczyła mnie ze 2 tygodnie tak ostro więc niedługo chyba ie skonczy, juz patrze z nadzieją zeby brzucho troche opadlo to przestanie mnie piec :-)

Ostatnia edycja:
Jaspis - pewnie byś mi dzisiaj wlała , bo poszliśmy do kościoła i musieliśmy wyjść bo mi się słabo zrobiło – mąż na mnie nakrzyczał, że mogliśmy sobie podarować kościół skoro tyle dni w szpitalu leżałam i jestem troszkę słabsza teraz, potem jeszcze mama nagadała , że mam się oszczędzać – myślałam , że dam radę ale było strasznie duszno mi w kościele i taki efekt. Przyjmuję z pokorą Twoje lanie .
Munius – z hybryda jest tak, że jak zrobię to mam święty spokój na 2-3 tygodnie – dlatego sobie chwalę. Pamięć mam dobrą i sprawdzę Cię na nocnej warcie
Młoda mamo – będziesz lśnić przy wigilijnym stole bardziej niż świeczki na choince skoro się tak wypicowałaś
Jolcia – już na fb pisałam ładna ta Twoja biżuteria – masz na allegro?? Jak składać zamówienie przez FB ?? Bo coś sobie już wypatrzyłam – szkoda bo na święta już bym miała ale cóż poczekam
Choinka nadal niekupiona bo padał deszcz i nie chciało nam się w deszcz lecieć do miasta i kombinować z choinką. Jutro m rano wstaje i leci po ostatnie zakupy , potem pójdziemy razem po choinkę a następnie zamykamy się w kuchni i pichcimy w 3-kę. Mąż oświadczył, że chce w th-xie sam wszystko robić.

Dziś mąż pomagał mi przy pieczeniu ciast :tak: Ja siedziałam i monitorowałąm wypieki a on to kręcił, to dodawał składniki, piekarnik ustawiał itd
Zrobiliśmy razem: ciasto serowo - makowe. Jutro do tego trzeba będzie dorobić galaretke, ale musi się "zejść " najpierw w lodówce. Wrzuce przepis jutro jak nie zapomnę, jakieś nowe ciasto z masą budyniow - orzechową. JUtro polewa i migdały na wierzch. Mileiśmy na tym skończyć ale znalazłam łatwy przepis na piernik i się nam zachciało piernika...Ale pachnie w całym domu :-D

Jutro będziemy robić sałatkę z selera-moją ulubioną i rybkę też jednak usmażymy:tak:
A w Wigilię zrobię te paszteciki, które za mną chodzą od wczoraj i kluski z makiem:szok:
Ale będę dużo odpoczywać w międzyczasie obiecuje:tak:

Mamusiu synka
fajnie ze zakupy udane. A co do bab to ja się dziwie - większość przecież rodzi i powinna wspolczuc tym następnym co w ciąży chodzą a tu na odwrót... hmmm:baffled: Dobrze ze się wepchnelas a co :-D trzeba było jeszcze udawac wymioty jakby samo przepychanie na drugi raz nie pomagało :-D

Udanego wieczoru i do jutra kochane ;***

Ściskam i tulę każdą z Was :-D

Mamusia synka no jeśli mi by przyszło kupić kurtę to też bym takiej szukała, którą bym i po ciąży mogła założyć, bo szkoda kasę wydawać na coś co założy się kilka razy;-) z tymi mężczyznami to pewno masz rację.... żeby kobiety się bać:-D
Zgagę to ja mam od dawna... jak mi przeszły nudności to się to pojawiło, ale jak już pisałam jest to do przeżycia! i też liczę na to że jak brzuszek będzie "opadać" to i ta zgaga minie:)

susi dziękuję, cieszę się, że moje poTworki się podobają:) wysłałam Ci wiadomość:) i ode mnie też masz burę, za ten kościół:no:

Agnis kiedyś wypróbuję te wymioty;-) hihihi :-D ale u Ciebie dziś smakowicie:):) zjadłabym takiego pierniczka:) ja jutro z Mamą będę piec właśnie piernika i sernik, ciekawe ile do świat zostanie ;-)

Mam pytanie do Dziewczyn, które są już w II trym., czyli prawie do wszystkich, bo ja na szarym końcu :p

Czy zauważyłyście jakieś zwiększone wydzielanie śluzu?

Bo ja tak mam od paru dni i trochę mnie to wkurzać zaczyna, a nie pamiętam jak było w poprzednich ciążach. Nie ma to zapachu i nie mam żadnych innych dolegliwości, cytologia ostatnio wyszła czysta, więc to raczej nie żadne zakażenie... Hm...

reklama
Do góry