reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Masiosia chcecie leciec czy jechac do Californi? Bo po 30tyg juz sa problemy zeby wejsc na poklad samolotu. Wiekszosc linii pozwala do 32tyg. Ja lecialam w 26 czy 28 w poprzeniej ciazy sama to kazali mi usiasc z przodu i podczas 2h lotu podchodzil do mnie personel z 10 razy pytac czy oby napewno dobrze sie czuje

reklama
Leciec...to b daleko.... ale nawet nie szukam tych biletow, bo sie boje... bylabym w 29 tyg gdybysmy lecieli, moja gin pozwoliila mi tu miedzy stanami do 36 tyg. Znowu Lena robi sobie akrobacje w brzuchu... a specjalnie nie jadlam nic od 7 30.... ani glodna jie jestem.... Anetka Michael ma sliczna ta sukienke czerwona ;)

Dzien dobry!

ja wczoraj wzielam sie za sprzatanie ale popoludniu tak mnie rozlozylo gardlo bolalo i oslabilo mnie od 17 bylam juz w lozku ale jak sie kladlam to mialam jakis nawal sliny i znowu kluche w gardle i w rezultacie nie dalam rady zasnac i poszlam spac ok 1 a a 6 juz wstalam bo trzeba bylo pojechac po ostatnie zakupy a ja nie znosze robic zakupow w dzikim tlumie wiec wole wstac rano i miec to z glowy. Musze dzisiaj pojechac do rodzinnego zeby miec jakies zabezpieczenie w razie gdyby mi sie pogorszylo w swieta i musze brac sie za robote. Moj maz sywierdzil ze mam pier......lic te swieta i sie klasc i tak bym zrobila zeby nie to ze jutro na wigili oprocz nas bedzie moj woj z synem. Dobrze ze ja mam tylko paszteciki sernik i marcinka do zrobienia a reszte robi moj ojciec. Dobrze ze on swietnie gotuje i to lubi.

munius brzusio duzy i sliczny ..stresujecie mnie takimi duzymi brzusiami bo mam wrazenie ze moj to taki maly ..

uciekam milego dnia!

czesc

nie wyspałam się, chyba m miał rację, ze "się sciekałam" bo brzuch mi twardniał i bolał a rano jak juz mi sie dobrze spało to mnie jakies swędzawki napadly...............

M dzis w pracy a ja bede walczyc z sernikiem kapustą z grochem, reszte m zrobi po pracy :-)

Ewa
ja mam duzo śluzu, od poczatku, bialy lub przezroczysty, gacie mokre......

Marcia zdrowka!

Jolcia ja mam w domu przeciwzgagowy arsenał- 2 litry mleka na stanie musza być :-) wszystko inne nie pomaga :-(

Masiosia
fajnie, ze pierniczki wyszły :) moj Kurczak to spioch pewnie po 9tej dzis wstanie :-) to po tacie bo grasuje dlugo i spi do pozna a ja chodze spac wczesnie i wstaje tez wczesnie :-)

Munius ale masz bebenek :-)

jak Kurczak wstanie to muszę podskoczyc kupic ser, chcałam sernik a mam duza blache wiec z pol kg musze dokupic.............
tymczasem zmykam na herbatke z cytrynką :)

Witam w nowym tygodniu:-D

Dziś mija moje pełne 29!!! Od jutra zaczynam 30 tydzień :tak:

Dzisiejsza nocka bez ekscesów na szczęście, brzuch się nie napinał..ale może to zasługa magnezów i nospy:baffled:

Dziś i ja podrzemałam bo aż do 8:szok: moje chłopaki jeszcze śpią:tak: Jak ja lubię taką ciszę z rana. Tylko pies się przeciąga i mruczy i już widzę że chce wyjść ale on i tak poczeka na pana:-D Zawsze razem chodzą, ja tylko doraźnie:-D

Marcia kuruj się złotko. Fajnie że Twój ojciec lubi gotować, super wręcz!

Ewa - u mnie właśnie w tamtej ciąży śluzu nie było a w tej mam bardzo dużo ale to normalne podobno. Gdyby nie wkładki to bym musiała gacie co godzine wymieniać :baffled:

Masiosia - fajnie ze pierniczki wyszly, ja tez wczoraj robiłam 1 raz ciasto z masą budyniowo - orzechową. Jak mi się na obrazku spodoba jakieś ciasto lubię je wyprobowac. No i fajnie ze ksiądz Cie poblogosławił:tak:

Jolcia ja też staję się fanką Twoich bransolotek:tak: Musimy wszystkie sobie takie trzasnąć :-D

Monika2412 - też nie wiem z tym szpitalem, a Twój maluch wazy podobnie jak mój. W minioną środę wazyl 1524 g a mam termin na 10 marca:tak:

Muniuś jakoś byśmy się przytuliły z tymi naszymi bębenkami :-D

Josek - gratulacje dla koleżanki, fajnie że udało jej się urodzić kilka dni przed świętami:tak:

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedzi. Tak przypuszczałam, że to norma, ale zawsze to lepiej jak się człowiek upewni :)

Muniuś, a to Wy byliście z maluszkiem u Zawitkowskiego. To trochę inaczej, bo Franek już duży i widać ewidentnie, że coś nie tak...

Zaraz kładę Nuśkę spać i do roboty. A jak wstanie, to mielimy mak na babeczki :)

Witam nie odzywała się przez ostatnie dni ale was podczytywałam jakoś siły na pisanie nie miałąm co popołudnie brzuch mnie pobolewała i leżałam w lużku dobrze ze ja nie mam za wiele przygtowań bo jedziemy do moich rodziców do Rzeszowa we wtorek. Choinkę kupiliśmy w sobotę i ubraliśmy poczym padłam. Podziwiam was za pracę przed świętami.

Wszytkim chorowitkom życzę zdrówka.

Choinneczki macie piękne.

Muniuś no spory masz brzuszek ale bardzo ładny.

Susi super ze cię wypuścili do domu na święta tylko uważaj na siebie.

Ewa mi ostatnio lekarka zobaczyła te białe upławy na badaniu i stwierdziła że stan zapalny się zaczyna jakiś ale co innego jak lekarz widzi ja nic nie czułam żadnego pieczenia swędzenia.

Dziś dzień wypieków mnie czeka torcik bezowy a potem zeby żółtka się nie zmarnowały chyba zrobię te francuskie ciasteczka co Jagna dala przepis.

Zyczę wam miłego dnia.

Hej dziewczyny :)) miałam nadrobić ale się nie da :) może w święta znajdę chwile żeby przejrzeć wszystko :)
Piszecie o śluzie i dzięki temu i ja się uspokoilam bo wczoraj to wkładki zmienialam chyba ze 4 razy i juz zaczęłam się martwić o wody :))

U nas święta będą troszkę gorsze bo niestety mój brat z żona i dziećmi nie może do nas przyjechać bo jego młodsza córa złapała w przedszkolu ospę... :(( a ze ja w ciąży to nie chcą mnie narażać. Trochę mi smutno z tego powodu ale trudno zdrowie Kacperka najważniejsze :)

Co do sprzątania to mnie ominęło :) moja siostra przyleciała z mężem do mamy i ona wszystko ogarnęła ja tylko swój pokój doprowadzilam do porządku i z głowy :) zaraz wstaje i ubieram choinkę :)) później lepimy pierogi i kroimy salatke :) obym dala rade :))

Miłego dnia dziewczyny :)

Ewa86 - z tego co mi wiadomo to duża ilość śluzu w ciąży jest normalna. U mnie produkcja zwiększona od początku praktycznie - ale też nie codziennie taka sama. Czasami jest go mniej, a czasami więcej. Wiedząc że to normalne, nie zwracałam większej uwagi. A na ostatniej wizycie lekarz stwierdził,że jednak jest jakiś stan zapalny (co w ciąży też zdarza się bardzo często ze względu na zmiany hormonalne i zmiany w pH), byłam zdziwiona bo nic mnie nie bolało, nie swędziało ani nie piekło. A tu jednak...2 tygodnie tabletek dopochwowych.

reklama
susi !!! leżeć marsz! ze świeceniem to się uśmiałam:-D
mamusiu super że kurteczka zakupiona;-)
ewa mam mniej wiecej taki sam czas jak Ty i też się zaczyna coś lać białawego czasem gęstego czasem przeźroczyste jak woda..

miniuś mam męza w domku to będziemy dziś razem robić;-) a co do zabiegów ja też nigdy wcześniej nie chodziłam bo to koszta są ale teraz wiem jakie to przyjemne masowanie np i takie zimne algi potem.. no i skóra ani mi się już nie łuszczy ani nie piecze na mrozie..

a i chyba koleżanka nie wędzi mięska a piecze.. więc jak masz piekarnik to możesz i Ty;-)
ale brzucholek kochany..

masiosia
nie strasze.. pierwsze 3h spoko ale potem to z każdą godziną czułam się gorzej.. jakby mi kości na dole pękały:no:

a u mnie się nad ranem(koło 4) otworzyły się drzwi na balkon takie stare jeszcze.. i kurde poszłam zamknąć i mnie zawiało trochę i mnie ramię boli.. wrr..

mała w brzuchu dostała totalnego szału.. w dzien wariuje w nocy wariuje no masakracja!
lece bo się mi warzywka na sałatkę chyba ugotowały już...

przegapiłam 100 dniówkę

Do góry