reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam sie wieczornie!
Cos mam problemy z zasypianiem ze spaniem w sumie tez. Najlepiej spi mi sie rano.
Ja ide według planu wczoraj wędzenie się udało aż do 20 nam zeszło ale fajnie taki wieczorkiem. W sumie to ja doglądałm chłopów a oni dogladali miesa. Ech gdyby mój tato zył było by pewnie jeszcze fajniej. Córa szczęśliwa. Zrobiłysmy wczoraj kruche ciasteczka i pierniczki i dekorowałysmy to. W smaku dobre i na swieżo do zjedzenia dzis ciut twardawe ale ładnie pachnie i łanie wygląda.
No ale najbardziej dumna jestem bo upiekłam swój pierwszy w życiu sernik !!! i wyszedł pyszny. niezdązyłam udekorować jak mąz juz wsunął kawałek. bo on uwielbia serniki no i po 9 latach małżeństwa sie doczekał, że mu żona upiekła. no ale lepiej później niz wcale. Jutro bede piekła miesa w sumie tez po raz pierwszy sama ale według tego co w moim rodzinnym domu sie robiło.
Trzy dni wcześniej gotuje sie wode z dużą ilością soli liśc laurowy, ziele angielskie, czosnek. Jak woda ostygnie wkładna sie miesa by były całe przykryte szynke, boczek, łopatkę, karczek. Przez trzy dni to sie marynuje trza oczywiscie obracać. Potem wyciagamy doprawiamy przyprawami wiążemy sznurkiem do mies i do piekarnika na blachę z kawałkami margaryny i pieczemy. Jak wyjdzie napisze jutro. W moim domku było przepyszne !

No a dzis dzien zaczełam radosna nowinka ,że przyjaciólka urodziła dziś córę. Termin miała na wigilie a teraz wigilie spędzą juz razem :)

Pozdrawiam cieplutko, życze dobrej nocy , zdrówka i uważajcie na siebie bo łatwo przegiąć w tym przedświatecznym czasie a raczej wszystkie chcemy spędzić świeta z rodzinami .

reklama
Uff, udało się zamontować zlew w kuchni, wypróbowałam piekarnik i zrobiłam kurczaki nacierane miodem, ale bez rewelacji a najadłam się jak świnia :-D Oglądam Chirurgów, bo mam nagrane na dysku z Fox Life, jak skończę to obczaję Gotowe na wszystko...no i Titanica nagrałam, żeby po raz enty się poryczeć :tak:

Młodamama – uważaj na siebie i odpoczywaj, nie przeforsuj się, a co do wypieszczenia buźki to zazdroszczę, ja to marzę o spa, bo jeszcze nigdy nie byłam, a słyszałam, że dla kobiety to RAJ ;-)

Jolcia – ja bym się na Twoim miejscu tak nie dała! :no: Masz prawo ich wszystkich wyprzedzić i tyle, a że gadają to niech gadają. Ja ostatnio nawet po szynkę w większych marketach nie stoję tylko od razu idę na początek i proszę o obsłużenie – takie są nasze prawa będąc w ciąży i nie obchodzi mnie to czy jakaś baba to respektuje czy nie, bo mamy prawo być obsługiwane bez kolejki! :wściekła/y:Nie wiem czy czytasz „M jak mama”, ale nawet taką kampanię wypuścili "więcej życzliwości dla kobiet w ciąży", w najnowszym numerze na jednej stronie opisali ją mniej więcej (kolejki, ustępowanie miejsca itp. itd.) Więcej życzliwości dla kobiet w ciąży - Patronujemy - MjakMama24.pl Co do zgagi to już się przyzwyczaiłam, bo pojawia się CODZIENNIE, nieważne co zjem i co wypiję. Bransoletek tak dokładnie nie widzę, bo zamroziłam sobie fb, a nie mam czasu go odmrozić i nie mam jak wejść, możesz tu pospamować, bo ten fb mnie blokuje, bo nie widzę za wiele, a rzeczy są przepiękne! :tak:

Mamusia synka – i bardzo dobrze robisz, ja tak samo jak Ty wbijam się i tyle, chyba, że ciężarówka stoi w kolejce, to mówię jej, żeby poszła ze mną i razem przebijamy się na początek. Dziś zrobiłam wyjątek, bo z wielkim wózkiem byliśmy, a przed nami 6 osób i za ciasno było by z nim przejść i to był jedyny moment kiedy stałam w kolejce, bo po rybę w Auchanie i po szynkę może z minutę łącznie stałam, tez poszłam na początek :-D

Ewa – słuchaj, to było w 2009, nie za wiele pamiętam, ale to co mi świta to poszliśmy do ortopedy prywatnie, bo państwowo za długo się czekało na sprawdzenie stawów biodrowych - jakoś parę miesięcy po urodzeniu trzeba było iść, teraz chyba też tak jest…? Ten ortopeda powiedział, że nóżki są wykrzywione i trzeba je 3x dziennie „nastawiać” i to pomoże. Na kolejnej wizycie po 2 tygodniach powiedział to samo, że już widać zmiany ku lepszemu, ale dalej trzeba to robić i wtedy coś mi przeszło przez głowę, bo tak dziwnie się jąkał, wizyta miała być taniej, a policzył jak za 1szym razem, no i wtedy poszłam do Zawitkowskiego, a on powiedział, że to bzdura i koleś to naciągacz to poopisywałam sprawę w necie na różnych forach podając jego nazwisko i firmę (która do dziś funkcjonuje). Jaka dokładnie była diagnoza i wszelkie szczegóły to już nie pamiętam :-(Ja też mam taki śluz jak Ty i też jest wszystko w porządku – cyto czysta, zakażenia nie ma i też mnie to wkurza :baffled:

Susi – my mamy choinkę na balkonie i wszystko tak się ułożyło, że dopiero jutro przygotujemy na nią miejsce i ją ubierzemy, więc nie jesteś jedyna, hehe :-pKościół nie ucieknie, kochana, Twoje i dzieciaczka zdrowie jest ważniejsze niż to czy pójdziesz do Kościoła dzisiaj czy jutro...! :tak:

Agnis – to mówisz, że urządziliście sobie z mężem kuchenne rewolucje hehe, nieźle :-D Mnie byś nie przytuliła, za duży bęben mam, hahaha :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Tehawanka – witaj w klubie, ja też tak mam z tym obżeraniem :zawstydzona/y:

Josek - zazdroszczę Ci tej możliwości wędzenia mięska, tak strasznie bym chciała coś takiego uwędzić, ale mieszkam w bloku i nie mam takiej możliwości :growl:

*-*-*

Właśnie, potrzebuję przepis na makowiec, czy któraś z Was ma taki co go robiła i może polecić?

Część dziewczyny czy może orientujecie sie czy można przenieść osobe ze szpitala miała wypadek daleko od domu i jest tam teraz sama do szpitala bliżej domu i jak to się odbywa ? Mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie :) Mój maluszek rośnie ma już 1600g :)

Wooow, to sporego masz już maluszka, nieźle, a na kiedy termin? ;-) Ja Cię pamiętam po avatarze :-p
W sprawie szpitala nie pomogę, niestety... :zawstydzona/y:

*-*-*

Dorzucę swój bęben do tematu
23122013479.jpg23122013480.jpg

Załączniki

• 23122013479.jpg
    23122013479.jpg
    12,5 KB · Wyświetleń: 47
  • 23122013480.jpg
    23122013480.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Ale produkujecie ojojoj.... Chyba z
20 stron mam do przeczytania!

Jolcia ja tez zainteresowana bizuteria. Moglabys podeslac jakis cennik? Bo na fb nic nie widac :(
Szkoda ze dopiero teraz zobaczylam bo super prezenty by byly dla kobitek z rodziny :tak: na nastepny rok zloze u Ciebie duuze zamowienie :tak:

Witam.....

Kainkas ja tez czasem czuje Lena tak nisko ale tylko sejundke I pozniej juz wyzej....

Secreto tak mi sie spodibaly Twoje ozdoby, ze dzis jadal po walek I foremki bo oxzywiscie nic nie mialam szukalam e sklepie czegos pdoibnego. .. naszczescie zmeczylo mnie robienie zakupow I olalslsm slrawe bo mamy straszny wybor a tak naprawde Lena nie bedzie miala swojego pokoiku... tylko kacik w sypialni narazie....

Susi znam ten bol ja zakupow nienawidze, kolejek tym bardziej, ostatnio w h&m stwierdzilam, ze az tak b nie potrzebuje narazie tych rzeczy co chcialam kupic I wyszlam, ale ja b nie kobieca jestem jesli chodzino zakupy.... a moj m ma uczulenie, od dziecinstwa nienawidzial zakupow, stania w kolejkach itp. Strasznie ro dla niego krepujace.... ostatnio coraz czesciej go wysylam bo pozniej nie bede brala Leny rano po zakupy tylko niech on zasowa...;)

Co do paznokci to ja tez uwiekbiam hybryde, ale teraz mi szkoda moich, bo mam twarde a po hybrydzie mam ok tylko luszcza sie I wkurza mnie to .... ale spodibal mi sie pierwszy raz w zyciu perlowy kolor taki cos jak Ewa86 pokazywala biale paznokcie z czerwonymi kreseczkami, nie udalo mi sie znalezc takiego samego ale b podobny I sama sobie ponaluje, bo nie man kiedy jecgac zrobic sama, a z Julkiem to juz nie jest pezyjemnosc po zamiast sie sjupic na masazu itp. To co chwile slysze a dlugo jeszcze?! Doda ze tutaj masaz jest norma w pedicure. ... maz ma racje SuSI ze musicie robic na termomixie dania, niech sie zwraca po malu;) mnie tak tu z monisia I Marcia czarujecie, ze chyba powiem mojemu ze chce taki jak sie Lenka urodzi, muzze poszukac jakiegos przedstawiciela po Nowyn Roku...
MArcia I Secreto duzo zdrowka Wam zycze ;) mam nadzieje, ze pomoga ;)

Secreto wspolczuje tej rozbiorki...ale moze ekipa szybko sie uwinie czego b Ci zycze ;)
Carri super, ze mozesz tak liczyc na swojego I zgodze sie w 100 faceci sa z marca ;) powodzenia z zabkiem, zeby nie dawal popalic, mam nadzieje ze uda sie.Ci gdzies wcisnac przed swietami, zebys sie bidulo nie meczyla

Mamusia synka zazdroszcze ze Kurczak tyle pospal, Julek ma juz 2 gi dzien wolnego I drugi sie budzi o 6 50.... wczoraj pierwsze pytanie kiedy pakujeny prezenty...a dzis tez cos nudnego wymyslil jak na ta godzine......

Jaspis zdrowka zycze ;) tak mki tesciowie to Polacy, tesciu jest tu ponad 30 lat a tesciowa chyba 20.... co do sernikow to ja nigdy nie robilam, ale moja mamcia robi zawsze, ma od jakiejs babki zawsze ser I musi rok w roku zrobic conajmniej 3 bo znajomi chca na swieta chociaz teoche.... a jak dla mnie to pyszny ttlko ja nienawidze rodzynek....a mama uwielbia ;) za to tutaj kupuje w polskim sklepie taki sernik na 2 cm, z krucha ale slodka b podstawa poNiej jest sernik a na tym taka biala masani ponoc caly jest z sera filadelfia..... jak bede miala przepsi to sie podziele z Wami bo smak super.... plecy mysle, ze mam przeciazone bo brzuchol mam ogromny... wczesniej musialam chodzic na masaze bo jak pracowalam jako kelnerka w restaueacji to od noszenia talerzy I tac, padaly mi moze stare sie odezwalo...czekam na m zeby mnie dzis wysmarowal jak wroci....

Manius hybryd jest fajny bo jesli masz ok paznokcie to 2, 3 tyg sie trzyma... ja polecam bo slicznie paznokcie wyglasaja I razem z nim mozna swoje ladne zapuscic.... a czemu nasze bomble tak daja do pieca po naszych macicach.... hehehehe...ale to brzmi...to nie wiem... ale mimo wszystko uwielbiam to.... tez zgadzam sie ze Zawotkowski to przystojniak ;)

Mamusia synka ale super, ze zostajecie w domku, co do kas pierwszenstwa szkoda, ze turaj czegos takiego nie ma;/

reklama
Mlodamamo uwazaj na siebie.... nawet mnie nie strasz bo ja w polowie stycznia zaczynam szkole I znowu nie moge miec nieobecnosci.... nie wiem co ja to zrobilam....ale maksymalnie 2 h w szkole dziennie/ codIennie.... damy rade ;)

Jolcia ludzie sa beznadziejni... I tak jak juz kiedys mowikysmy kobiety sa gorsze w takich sytuacjach jak kolejki itp. Ja naszczescie nie wiem co to jest zgaga.... pochwal sie choinka.....
Jolcia mam prosbe jak bedIesz miala chwile to wyslij mi tez linka do swoich bransoletek....

Josek po swietach poprosze Cie o ten przepis na miesko u mnie chyba podbnie robia, a jak mowisz ze sprawdzony to sprobuje...

Monika2412 niestety nie moge Ci pomoc w sprawie tej osoby, zupelnie nie znam tematu.....

Ewa86 ja tez mam taki sluz raz sie.przestraszylam I polecialam do wc szkolnego bo wydalo mi sie za duzo ale nic mi sie nie dzialo I mysle, ze to normlane jest....

A ja sie musze pochwalic.... robilam pierszy raz pierniczki z mama na skype.... nisststy m planowal ta kuchnie jak sie jeszcze nke znalizmy I nie uwzglednil miejsca na pichcenie.... dlatego cala kuchnie miaam do sprzstania.... oczywiscie nawkurzalam sie jak cholera.... nie mam nerwow do tefo...wyszly ok.... pomijajac fakt, ze poNiej wlaczyl sie moj brat I 3 beytwanki wyrzucilam bo sie zagadalam.... pomyslodawca byl Julian, ktory po 10 min stwierdzil, ze go glowa boli I brzuszek I sie musi polozyc heheh....
Rano bylismy w Kosciolku I ksiadz do mnie podszedl I mnie poblogoslawil, nawet zaczal cos mowic po pl bo drugi ksiadz okazalo sie, ze jest polusem.... poNiej pojechalisny do poslkiego sklepu nienawidze tego ale musze czasem.... wyjezdzam z pustym wozkiem a 100 to malo.... salatke zrobie ww wtorek rano.... a jutro jeszcze sledzie jade kupic I zrobie bo mi sie chce takie jak moj tato robi..... po 5 skonxzylam sprzarac kuchnie I polozylam sie.... sekunde trwalo I zasnelam....heh....cos czuje ze noc nie bede spac... Lena sie obudzila.... m w pracy..... normalnie wszysycy liczymy dni.... jeszcze ostra Wigilia bo obiady na wynos I od srody mamy wolne.... hurrrraaaa.... codziennie sniadanka razem I obiadki.... tzn mamy jechac na pare dni, m mowi, zebym patrzyla na jakies tanie bilety do Californi ale dziewuszki boje sie troche, nie chce kusic losu...a tak to pojedzieny 3 h stad do Wisconisi Dells, tam sa parki wodne I narty m zaliczy...wezmiemy tescia I spokojnie bedzie... kazdy zadowolony.... tylko m.powoedzial, ze jak bede dalej tak kaszlec to zostajemy w domu I ze dla nas to bedzie tez wielka frajda tak siedziec w 3ke w domu.... bo nie wiem kiedy ostatnio tak bylo...zeby tak chcoiaz pol dnia.... ide cos zjesc.... sciskam Was mocno

Do góry