reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mleka skondensowanego tez nie ma. Mama z pl mi wysyla, tak samo kajmakowa mase.

Polskich sklepow od dawna w Norwegii nie ma bo sie to nikomu nie oplaca. Ceny byly drozsze niz u norwegow. Jest jeden gdzies pod Oslo ale ceny tez z kosmosu.

reklama
hejjj:-) mi juz troszke lepiej,3 dni siedze w domku i skurczy brak.wizyta za tydzien. moj wrocil po wekendzie na poligon,jeszczce 3 tygodnie:-(jakos nie mam osttanio weny do pisania...
czytam wlasnie o tych szyjkach i lekkie przerazenie mnie lapie bo ja mialam na poczatku bardzo dlugo 2,5 a na ostatniej wizycie mialam 2,lekarz kiwal glowa ale po pytaniu czy dobrze to powedzial ze dobrze ale bez rewelacji. teraz sama nie wiem...

Dzien dobry!

ja probuje sie wybudzic....dzisiaj pospalabym troche ale musze dziecko do szkoly wyprawic i podjechac do geodezji po wyrysy poza tym musze meza w komcu zmotywowac zeby pojechal po plyte na szafe Pati bo jeszcze sie do tego nie zabral...

tehawanka niskie to znaczy jakie? Ale chyba lepiej niskie niz za wysokie ...ja od dzisiaj dolaczam do nikusi i dietka:-)

milego dnia u mnie zimno ale bez sniegowo i dobrze

Tehawanka jak niskie to chyba dobrze, mają nie przekraczać 140 po obciążeniu glukozą.

Aneta może tu coś znajdziesz apropo ciast, ja się na pieczeniu nie znam zbytnio ale korzystam czasem z tego kulinarnego bloga SKARBIEC KULINARNY

Marcia u mnie też bez śniegu (oklice Gorzowa Wlkp.) ale zimno. na szczęście mąż ma na późniejszą godzinę dziś lekcje (uczy w technikum) i młodego zaprowadził, a moja mama ma po niego pojsc :-) Nieługo zabieram się za jakieś porządki, bo tak jak dziewczyny niektóre pisały - mąż może i posprząta ale to nie to samo...
Np.w kuchni...zlew naczyń pomyje ale kuchenki już nie i jak ja wchodzę do kuchni to nie widze ze naczynia zniknęły tylko upierdzieloną kuchenkę gazową i niewytarty blat :laugh2: ech mężczyźni :laugh2:

Slyszalam ze laktator elektryczny jest lepszy, bo od recznego rece bola. Wanienke bede kupowac zwykla i bez gabki i zadnych takich skowyrnych rzeczy :) tez to bedzis moje pierwsze dziecko, tez jestem zielona wiec nie jestes sama :-D

ja mam z medeli elektryczny i mam zamiar kupić ręczny z aventu lub tt bo strasznie boli odciąganie elektrycznym.. ręcznym można kontrolować ciągnięcie... jeśli nie chce mamusia karmić odciągniętym za często to się nie opłaca elektrycznego kupować...wgl najpierw lepeij spr czy cycunie się dają odciągnąć bo ja po 40 min z obu cycków tylko 30ml potrafiłam wydoić... szkoda kasy i czasu.. więcej byłam w stanie do muszli z aventu złapać pod prysznicem

Mi lepiej szło odciąganie ręczne, niż laktatorem... Laktatorem się udawało np. odciąganie z lewej podczas gdy mały jadł z prawej, a tak to po kropelce...

Jak już piszecie o laktatorach to też wcisne 2 grosze :)
Ja miałam ręczny więc nie mam porównania. Może ręka czasem boli ale to na początku, potem idzie raz dwa.
A mam pytanie, taki laktator wystarczy wyparzyć? Bo mam ten co używałam prawie 8 lat temu i nie wygląda źle ale wiadomo żeby żadnych zarazkó nie było. A firma Sanity..(mało znane ale taki mi mama kupiła w aptece jak byłam w szpitalu wiec nie miałam wpływu)
laktaor.png

Załączniki

• laktaor.png
    laktaor.png
    10,3 KB · Wyświetleń: 24
reklama
Ale ja sie nie znam (jeszcze) na odciaganiu mleka, tylko slyszalam tak, ze po recznym rece bola, ale pojecia nie mam ktory lepszy :-D

Dzisiaj pojde chyba na glukoze, wizyte mam na 6 grudnia i sama nie wiem kiedy najlepiej isc....

Do góry