reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

u mnie elektryczny chyba odpada bo mała się boi ostatnio elektrycznych rzeczy a laktator jest głośny:cool2: gdzies na strychu jest.. ale gdzie:-D mam ręczny z apteki od znajomej wiec na początek wystarczy.. tylko butelusie z cienką szyjką muszę dokupić..

reklama
W ogóle obudziłam się dziś z lekkim kującym bólem po lewej na dole nad pachwiną, mam nadzieję, ze to nie blizna daje o sobie znać
icon_sad.gif

Dobrze, ze dziś wizyta, to zapytam, o ile nie zapomnę, bo biorę ze sobą synka.

Cześć!
Ewula-też mam dzisiaj wizytę (u lekarza NFZ-owego) i cieszę się z tego, bo zaliczyłam wczoraj mały wypadek....:confused2: Mąż przykręcał halogeny do spodów półek kuchennych-tak,żeby świeciły na blat, i jakoś tak za mocno potraktował jedną półkę,że uniosła się do góry i wypadła z haczyków,które mocowały ją do ściany. Ja stałam tuż za nim i widząc,że półka leci mu na głowę odruchowo zaczęłam ją łapać w locie...trochę zbyt gwałtownie wyciągnęłam ręce do góry i złapałam tą półkę,która niestety trochę waży....ale tak jak mówię-to był odruch...i nie myślałam czy to bezpieczne czy nie,tylko męża trzeba było ratować..w dodatku oczywiście wystraszyłam się przez to wszystko i cały wieczór bolał mnie brzuch. Ale przeleżałam i jakoś przeszło....

Co do laktatora to mnie jakoś ręce ni bolały nigdy przy ręcznym. Ale inna rzecz, że mleko mi leciało ciurkiem i 180-200 ml odciągałam w maks. 5 minut. Przy Anieli zresztą prawie w ogóle go nie używałam. Ona i tak nie chciała pić z butelki jak mnie nie było - kiedyś 5 godzin bez jedzenia wytrzymała aż w końcu zasnęła i nakarmiłam ją dopiero po powrocie ;) Taka twarda była :p

Jakie Wy macie skale do tej glukozy? Ja swoich wyników nie pamiętam dokładnie z poprzednich ciąż, ale to było coś koło 50 czegośtam, a po obciążeniu kilka punktów więcej.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!:-)

ja dziś pospałam prawie do 8:szok: rzadko to się zdarza ostatnio, bo zazwyczaj koło 6 oczy jak 5zł i spania nie ma. U nas pochmurno ale śnieg jeszcze na nasz wschód nie doszedł;-)

Ja się nie znam na laktatorach, na razie się wstrzymam a jak kupię to ręczny, dosyć drogie są te elektryczne...

Ewa, u mnie po obciążeniu jest norma do 140, a na czczo 70-99 mg/dl.

Dziewczyny mam pytanie, bo ja ruchy Małej czuje raczej tylko nisko bardzo, czasem na wysokości pępka ale nigdy wyżej, a czytam że Wy czujecie nad pępkiem, a ja ani razu nie czułam jej tam jeszcze.. jak to powinno być? nie wiem jak jest ułożona, na usg mam napisane, że ułożenie dowolne.

Kasiulekk też tak miałam, czasem tylko kopal wysoko, moja gin powiedziala ze nie mam sie martwic bo mały się obraca jak mu wygodnie i że zacznie wysoko kopac. Od 2 tygodni daje czadu na dole, na środku i wysoko nad pępkiem:-) Więc bez zmartwień;-) U Ciebie zapewne też tak będzie ;-)

Hej dziewczyny!
Umnie dzis zawierucha snieg mocno pada jak by tak cały dzien posypała to bedzie jak u Anetki.
Ja cos sie dzis nie bardzo czuje wiec zaraz wskakuje do łoża. Cóe tez srednia wiec dzis bedziemy czytac i ogladać bajki chyba.
Ja laktatora nie uzywałam to sie nie wypowiem.
Co do ruchów to dzieciaczki maja jeszcze miejsce wiec fikaja dowolnie sobie i niema co sie martwic ,że tylko w dole sie go czuje.
miłego dnia życzę!

kasiulek no własnie ułożenie dowolne bo dziecko sobie leży jak chce.. widocznie w takim ułożeniu jak teraz jest mu fajnie i czujesz tam gdzie kopie..się odwidzi dzidzi i się ustawi inaczej to poczujesz je w innym miejscu... ja czuje z lewej str rączki potem środek nic i z prawej nogi.. czasem kolanami po pęcherzu..tez wszystko pod pępkiem ;-)

reklama
Ja czuje ruchy na dole, na wysokosci pepka i wyzej tez. Maly jest glowka w dol juz pare tygodni wiec mnie u gory nozkami kopie, kreci sie tylko troche wokol ze czasem pupke wypnie dosc mocno a czasem boczkiem lezy :)

Mala wlasnie wstala i mi dala swojego mokrego buziaka cala buzia otwarta w polika :D to takie slodkie :)
Juz jutro moja panna konczy rok a mi sie az plakac chce ze ten czas tak szybko leci...

Po 10 wpada do nas moja kolezanka z 4msc corka wiec sie lecimy ubierac i sniadanko zjesc.

Laktator mialam elektryczny a teraz kupie reczny aventa zeby tylko pomoc sobie w szpitalu przy nawale... W domu rzadko uzywalan bo sciagalo mi po 20-30ml a jak musialam wyjsc gdzies naprawde na dluzej to zawsze mialam ze 2 kartoniki mleka nan gotowego do przygrzania w mikrofali :)

&&& za wizyty. Milego dnia ;)

Do góry