reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

kasiulekk - uśmiałam się no co to znaczy "ułożenie dowolne"? płeć też ci wpisali "dowolna"?;-)u mnie na polowkowym 15.11 bylo miednicowe (czyli glowka do gory) ale wydaje mi sie ze mala sie pzrekrecila w zeszłym tygodniu i jakos tak slabiej ja czuje; ja odczuwam ruchy baaardzo nisko na linii bikinii najwyżej no i w 1 ciązy okazalo się to kiepskim prognostykiem ale udalo mi sie córę donosić - dzisiaj mam wizytę więc na pewno dopomnę się i o usg i o badania gin zwlaszcza ze do nowej lekarki ide;

laktator - uważam że reczny w zupełnosci wystarczy a zawsze w razie W można dokupić albo wypozyczyc elektryczny - ja wypozyczylam dostawke elektryczna do mojego recznego bo mala 3 tyg byla w inkubatorze i nie moglam jej karmic; ale wiadomo jak ktos ma kase to elektryczny moze kupic bo jest wygodniejszy no ale kwestia bolacych rak to przy dluzszym odciaganiu non stop dochodzi dopiero

mój M dzisiaj budzi mnie pocałunkami rano - ja naiwna myślałam że tak mi życzenia urodzinowe składa a on mruczy mi do ucha: "wstawaj kochanie - śniadanie się samo nie zrobi" :-D no romantyzm niech mnie ściśnie!

reklama
Dziewczyny MAM PYTANIE, bo ja to zielona jestem. Moj gin jest lekarzem ginekologii i poloznictwa. Wiec to ginekolog i poloznik? Bo slyszalam, ze lekarze prowadzacy nie ma ich przy porodach tak? A jakbym rodzila i akurat on by byl na dyzurze to by mogl odbierac porod? Jak to z tym jest? No i w ogole on pracuje w Rzeszowie i w Lubaczowie, to moge wybrac sobie rzeszowski szpital zamiast lubaczowieskiego?

Flower masz urodzinki dziś??? Wszystkiego najlepszego zatem i spełnienia marzeń :-):-):-)

Koreczek moja ginekolog to też położnik i jeśli akurat trafie rodząc na jej dyżur to normalnie będzie odbierała poród. Nie ma chyba przeciwskazań.

Witam was! :-)

Wlasnie zobaczylam online swoje wyniki z glukozy i tsh. Wiec Tsh mam 1,6 wiec dobrze a glukoza na czczo 73 mg/dl a po 75 g glukozy i po 2 godzinach 105 mg/dl wiec chyba dobrze co nie? Bo nie mam u siebie podanych norm...

Agnis83 jeśli chodzi o tesciowa to mi tez się poszczescilo! ;-) Tez zawsze cos dla mnie zrobi i wogole. Jak bylam w szpitalu to nawet 2 razy mi obiad robila, bo mialam taka zachcianke a jedzenie w szpitalu mi nie podeszlo. Ostatnio dostalam od niej jej ponczo na zime zebym jakos mogla się w zimie ubrac. :tak:
U nas chodzi się tak kolo 35 tyg. i to do szpitala na ktg z tego co pamietam.
No to ja mam odwrotnie z mezem. On jest wrecz pedantyczny jeśli chodzi o porzadki i to duzo bardziej niż ja, wiec tak naprawde teraz mam luz hehe ;-)
Ja dostalam laktator reczny tt po siostrze meza i on tez już ma ze 4 lata. Ja tylko butelke w nim wymienie i reszte wyparze, powinno być ok.

AnetaNorwegia no to faktycznie masz nie ciekawie z tymi produktami. Ja jak mieszkalam w Austrii to w sumie tak duzego problemu nie było, bo oni prawie takich samych produktow uzywaja jak my…
Musisz jutro uściskać twoja mala od wszystkich cioc tutaj! :-D

mouse23 nie denerwuj się długością szyjki, jeśli lekaz nic takiego nie mowil to na pewno jest ok.! Musisz tylko duzo odpoczywac i się nie przemęczać i będzie pewnie już taka do marca!

Tehawanka jak niskie to dobrze! :tak:

marcia30 kciuki za diete! U nas troszke śniegu lezy. Na szczescie mój maz mi wczoraj zmienil opony w aucie, bo strach już jeździć.

Koreczek siostra mojego meza musiala odciągać mleko od samego początku, bo jej synek nie chciał pic z piersi i tylko butelka wchodzila w gre i tak z recznym ona sobie dala rade przez pol roku az już nie miala pokarmu. Z tego co wiem probowala elektrycznym od kogos porzyczonym ale to ja bardziej bolalo wiec się przyzwyczaila do recznego. Wiec moim zdaniem na poczatek wystarczy reczny, bo jest duzo tanszy i jak się okaze ze się jednak nie daje rade to można sprowowac zainwestowac w elektryczny, który już duzo wiecej kosztuje.
Kciuki zaciśnięte za glukoze!
Szpital mozesz wybrac sobie, ktory chcesz bo nie ma rejonizacji. U nas przy porodzie jest tylko polozna a lekarz przychodzi tylko w tedy jak cos sie dzieje zlego, albo na sam konciec zeby sprawdzic lozysko itp. i na szycie np.

Ewula_m powodzenia na wizycie! Zapisz sobie pytanie na kartce! Ja ostatnio tak robie, bo wczesniej mialam zawsze duzo pytan i jak przyszlo co do czego to zapominalam o polowie hehe ;-)

Mrowkaa powodzenia na wizycie i nie przejmuj się napeweno nic się nie stalo!

kasiulekk moim zdaniem ruchy roznie możemy czuc, bo nasze maleństwa jeszcze się tam przekręcają i wogole, wiec twoje pewnie jest ułożone nozkami na dol i dlatego tak czujesz. U mnie chyba jest położone tak w bok bo ja czuje raz po prawej stronie a raz po lewej stronie pepka. Ale to tylko moje przemyślenia.

flower188 no to faktycznie masz romantyka hehe Ale nie martw się mój jest taki sam! ;-) I oczywiście wszystkiego najlepszego i spełniania wszystkich marzen! :-D

To ja zmykam zrobic sobie jakies śniadanko, bo już glodna jestem.

Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty i badania!
Milego dnia zycze!

Flower, wszystkiego najlepszego!

A na glukoze ide 2 grudnia, bo tak mnie zapisala, odkladam ile sie tylko da:-D

U mnie snieg juz pada, patrzylam przez okno a tu nagle moj husky skacze i lapie platki sniegu :-D wyszlam na zewnatrz i super zdjecie zrobilam, bo dorwal gdziess cebule i nia sie bawil, jak bede przy komputerze to wam pokaze:-D

Widocznie tylko on cieszy sie z zimy....

Nie wiem czy kupowac ten laktator, a nawet jesli tak, to w styczniu, tak zeby na poczatek lutego miec wszystko i cieszyc sie ciaza :-)

kasiulekk też myślę, że nie masz się co martwić ja tak wysoko czuję ją dopiero może z tydzień? moja jest kapryśna czasami ma dni, że bardzo słabo ją czuję tylko takie delikatne kopniaki, najważniejsze, że się rusza

Ja też laktator kupię ręczny jak coś, pewnie ten z Aventu, ale na razie wstrzymam się, jak będzie potrzebny to zawsze w aptece można kupić

Monisia masz super wynik :)

Flower sto lat !!!!!!!

Nie wiem czy kupowac ten laktator, a nawet jesli tak, to w styczniu, tak zeby na poczatek lutego miec wszystko i cieszyc sie ciaza :-)

Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie myślałam o laktatorze. Wyszło samo. Urodziłam małego 3 tygodnie wcześniej i trafił do inkubatora na 3 doby. Pielęgniarki od razu do mnie że mam odciągać pokarm i że syn będzie karmiony butelką w inkubatorze. Więc telefon do mamy i mi go kupiła. Inaczej bym chyba nie kupowała. Zresztą ja karmiłam tylko do 3 miesiąca, potem już nie bo mały się nie najadał, zaczęłam więc kupować sztuczne mleko i już potem mojego nie chciał i się skończyła przygoda z cycem :eek:

Agnis Celinka też cyckiem była karmiona do końca 3 miesiąca, bo później sama zrezygnowała. Czemu nie wiem do tej pory. Ja mleka miałam na bliźniaki, a ta nie chciała mojego, ani odciągniętego z butli a ni z cycusia. Laktator maiłam jakiś taki ze strzykawką dziadostwo, ale tak to jest jak facet kupuje;-)
images

Małego czuje różnie raz po pęcherzu nadaje, za chwilkę powyżej pępka więc na razie kręci się jak chce.
Mała w przedszkolu, dziś jadą na wycieczkę do kopalni, a 4 grudnia górnicy do nich przychodzą w mundurach, więc frajdę będą mieć:-D
Mnie ciągną od 2 dni powięzi macicy, raz z jednej raz z drugiej strony:-(

Flower, sto lat :)

Sprawdziłam sobie tą glukozę i chyba faktycznie mam inną skalę, bo to nawet nie 50, ale 5 :)
Jednostka: mmol/l
Na czczo miałam z Anielą 4,8, po godzinie 5,9, po dwóch - 5,5 :)

reklama
ewa86 ja mam podane dwie wartosci:
Glukoza na czczo we krwi żylnej
Glukoza (jedn. SI): 4,1 mmol/l
Glukoza (jedn. tradyc.) 73 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h

Glukoza (jedn. SI) 5,8 mmol/l

Glukoza (o)105 mg/dl

Do góry