reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

kasiulekk - uśmiałam się no co to znaczy "ułożenie dowolne"? płeć też ci wpisali "dowolna"?;-)u mnie na polowkowym 15.11 bylo miednicowe (czyli glowka do gory) ale wydaje mi sie ze mala sie pzrekrecila w zeszłym tygodniu i jakos tak slabiej ja czuje; ja odczuwam ruchy baaardzo nisko na linii bikinii najwyżej no i w 1 ciązy okazalo się to kiepskim prognostykiem ale udalo mi sie córę donosić - dzisiaj mam wizytę więc na pewno dopomnę się i o usg i o badania gin zwlaszcza ze do nowej lekarki ide;

laktator - uważam że reczny w zupełnosci wystarczy a zawsze w razie W można dokupić albo wypozyczyc elektryczny - ja wypozyczylam dostawke elektryczna do mojego recznego bo mala 3 tyg byla w inkubatorze i nie moglam jej karmic; ale wiadomo jak ktos ma kase to elektryczny moze kupic bo jest wygodniejszy no ale kwestia bolacych rak to przy dluzszym odciaganiu non stop dochodzi dopiero

mój M dzisiaj budzi mnie pocałunkami rano - ja naiwna myślałam że tak mi życzenia urodzinowe składa a on mruczy mi do ucha: "wstawaj kochanie - śniadanie się samo nie zrobi" :-D no romantyzm niech mnie ściśnie!

reklama
Dziewczyny MAM PYTANIE, bo ja to zielona jestem. Moj gin jest lekarzem ginekologii i poloznictwa. Wiec to ginekolog i poloznik? Bo slyszalam, ze lekarze prowadzacy nie ma ich przy porodach tak? A jakbym rodzila i akurat on by byl na dyzurze to by mogl odbierac porod? Jak to z tym jest? No i w ogole on pracuje w Rzeszowie i w Lubaczowie, to moge wybrac sobie rzeszowski szpital zamiast lubaczowieskiego?

Flower masz urodzinki dziś??? Wszystkiego najlepszego zatem i spełnienia marzeń :-):-):-)

Koreczek moja ginekolog to też położnik i jeśli akurat trafie rodząc na jej dyżur to normalnie będzie odbierała poród. Nie ma chyba przeciwskazań.

Witam was! :-)

Wlasnie zobaczylam online swoje wyniki z glukozy i tsh. Wiec Tsh mam 1,6 wiec dobrze a glukoza na czczo 73 mg/dl a po 75 g glukozy i po 2 godzinach 105 mg/dl wiec chyba dobrze co nie? Bo nie mam u siebie podanych norm...

Agnis83 jeśli chodzi o tesciowa to mi tez się poszczescilo! ;-) Tez zawsze cos dla mnie zrobi i wogole. Jak bylam w szpitalu to nawet 2 razy mi obiad robila, bo mialam taka zachcianke a jedzenie w szpitalu mi nie podeszlo. Ostatnio dostalam od niej jej ponczo na zime zebym jakos mogla się w zimie ubrac. :tak:
U nas chodzi się tak kolo 35 tyg. i to do szpitala na ktg z tego co pamietam.
No to ja mam odwrotnie z mezem. On jest wrecz pedantyczny jeśli chodzi o porzadki i to duzo bardziej niż ja, wiec tak naprawde teraz mam luz hehe ;-)
Ja dostalam laktator reczny tt po siostrze meza i on tez już ma ze 4 lata. Ja tylko butelke w nim wymienie i reszte wyparze, powinno być ok.

AnetaNorwegia no to faktycznie masz nie ciekawie z tymi produktami. Ja jak mieszkalam w Austrii to w sumie tak duzego problemu nie było, bo oni prawie takich samych produktow uzywaja jak my…
Musisz jutro uściskać twoja mala od wszystkich cioc tutaj! :-D

mouse23 nie denerwuj się długością szyjki, jeśli lekaz nic takiego nie mowil to na pewno jest ok.! Musisz tylko duzo odpoczywac i się nie przemęczać i będzie pewnie już taka do marca!

Tehawanka jak niskie to dobrze! :tak:

marcia30 kciuki za diete! U nas troszke śniegu lezy. Na szczescie mój maz mi wczoraj zmienil opony w aucie, bo strach już jeździć.

Koreczek siostra mojego meza musiala odciągać mleko od samego początku, bo jej synek nie chciał pic z piersi i tylko butelka wchodzila w gre i tak z recznym ona sobie dala rade przez pol roku az już nie miala pokarmu. Z tego co wiem probowala elektrycznym od kogos porzyczonym ale to ja bardziej bolalo wiec się przyzwyczaila do recznego. Wiec moim zdaniem na poczatek wystarczy reczny, bo jest duzo tanszy i jak się okaze ze się jednak nie daje rade to można sprowowac zainwestowac w elektryczny, który już duzo wiecej kosztuje.
Kciuki zaciśnięte za glukoze!
Szpital mozesz wybrac sobie, ktory chcesz bo nie ma rejonizacji. U nas przy porodzie jest tylko polozna a lekarz przychodzi tylko w tedy jak cos sie dzieje zlego, albo na sam konciec zeby sprawdzic lozysko itp. i na szycie np.

Ewula_m powodzenia na wizycie! Zapisz sobie pytanie na kartce! Ja ostatnio tak robie, bo wczesniej mialam zawsze duzo pytan i jak przyszlo co do czego to zapominalam o polowie hehe ;-)

Mrowkaa powodzenia na wizycie i nie przejmuj się napeweno nic się nie stalo!

kasiulekk moim zdaniem ruchy roznie możemy czuc, bo nasze maleństwa jeszcze się tam przekręcają i wogole, wiec twoje pewnie jest ułożone nozkami na dol i dlatego tak czujesz. U mnie chyba jest położone tak w bok bo ja czuje raz po prawej stronie a raz po lewej stronie pepka. Ale to tylko moje przemyślenia.

flower188 no to faktycznie masz romantyka hehe Ale nie martw się mój jest taki sam! ;-) I oczywiście wszystkiego najlepszego i spełniania wszystkich marzen! :-D

To ja zmykam zrobic sobie jakies śniadanko, bo już glodna jestem.

Kciuki zaciśnięte za wszystkie wizyty i badania!
Milego dnia zycze!

Flower, wszystkiego najlepszego!

A na glukoze ide 2 grudnia, bo tak mnie zapisala, odkladam ile sie tylko da:-D

U mnie snieg juz pada, patrzylam przez okno a tu nagle moj husky skacze i lapie platki sniegu :-D wyszlam na zewnatrz i super zdjecie zrobilam, bo dorwal gdziess cebule i nia sie bawil, jak bede przy komputerze to wam pokaze:-D

Widocznie tylko on cieszy sie z zimy....

Nie wiem czy kupowac ten laktator, a nawet jesli tak, to w styczniu, tak zeby na poczatek lutego miec wszystko i cieszyc sie ciaza :-)

kasiulekk też myślę, że nie masz się co martwić ja tak wysoko czuję ją dopiero może z tydzień? moja jest kapryśna czasami ma dni, że bardzo słabo ją czuję tylko takie delikatne kopniaki, najważniejsze, że się rusza

Ja też laktator kupię ręczny jak coś, pewnie ten z Aventu, ale na razie wstrzymam się, jak będzie potrzebny to zawsze w aptece można kupić

Monisia masz super wynik :)

Flower sto lat !!!!!!!

Nie wiem czy kupowac ten laktator, a nawet jesli tak, to w styczniu, tak zeby na poczatek lutego miec wszystko i cieszyc sie ciaza :-)

Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie myślałam o laktatorze. Wyszło samo. Urodziłam małego 3 tygodnie wcześniej i trafił do inkubatora na 3 doby. Pielęgniarki od razu do mnie że mam odciągać pokarm i że syn będzie karmiony butelką w inkubatorze. Więc telefon do mamy i mi go kupiła. Inaczej bym chyba nie kupowała. Zresztą ja karmiłam tylko do 3 miesiąca, potem już nie bo mały się nie najadał, zaczęłam więc kupować sztuczne mleko i już potem mojego nie chciał i się skończyła przygoda z cycem :eek:

Agnis Celinka też cyckiem była karmiona do końca 3 miesiąca, bo później sama zrezygnowała. Czemu nie wiem do tej pory. Ja mleka miałam na bliźniaki, a ta nie chciała mojego, ani odciągniętego z butli a ni z cycusia. Laktator maiłam jakiś taki ze strzykawką dziadostwo, ale tak to jest jak facet kupuje;-)
images

Małego czuje różnie raz po pęcherzu nadaje, za chwilkę powyżej pępka więc na razie kręci się jak chce.
Mała w przedszkolu, dziś jadą na wycieczkę do kopalni, a 4 grudnia górnicy do nich przychodzą w mundurach, więc frajdę będą mieć:-D
Mnie ciągną od 2 dni powięzi macicy, raz z jednej raz z drugiej strony:-(

Flower, sto lat :)

Sprawdziłam sobie tą glukozę i chyba faktycznie mam inną skalę, bo to nawet nie 50, ale 5 :)
Jednostka: mmol/l
Na czczo miałam z Anielą 4,8, po godzinie 5,9, po dwóch - 5,5 :)

reklama
ewa86 ja mam podane dwie wartosci:
Glukoza na czczo we krwi żylnej
Glukoza (jedn. SI): 4,1 mmol/l
Glukoza (jedn. tradyc.) 73 mg/dl

Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h

Glukoza (jedn. SI) 5,8 mmol/l

Glukoza (o)105 mg/dl

Do góry