reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

oj Aneta to chyba nie dojdzie ta paczka.......

ja tez czekam na paczkę, kupiłam sobie tunikę :-) znowu, mam nadzieje, ze teraz przyjdzie bez problemu.....

reklama
Miałam wizytę teściowej i jakoś tak czas zleciał, wracam a tu tyle do czytania :laugh2:
Marcia cieszę się że glukoza ok, pozostałym mamom czekającym na to badanie życzę powodzenia :happy:, Anetko także gratuluję udanej wizyty :laugh2: Mały jest rozkoszny, a na jednym ze zdjęć widać siusiaka nie? :laugh2:
No a teściowa przyjechała i przywiozła serniczek, reklamówkę owoców dla mnie, ciastka i ciasteczka :laugh2: Będę szersza niż dłuższa.
Pierwszy raz widziała film z usg i się prawie popłakała :happy: Dałąm jej jedno ze zdjęć małego, ależ była szczęśliwa:-) Ogólnie spoko z niej kobita, nigdy się nie kłóciłyśmy ani nic z tych rzeczy, mogę śmiało rzecz że mi się pod tym względem udało :laugh2:

Dziś przyszła moja koszula ciążowa (jednocześnie do karmienia). Na szczęście dobry rozmiar:happy:
W naszym szpitalu 8 lat temu do rodzenia dawali szpitalne wdzianka. Jak odwiedzę położną to się więcej dowiem, czy są jakieś zmiany.
Słyszałam żeby do położnej się zgłosić na początku 3 trymestru, tak?? Bo niby od 30 tyg trzeba chodzić raz w tyg na ktg..albo coś zle zorzumiałam od kumpeli :eek:

Co do wyprawki to dużo mam po starszym synku: łóżeczko, materac, wanienkę, leżaczek - bujaczek, Wózek tez jest ale kupię inny, bo tamten już mi się jakos nie podoba, w końcu to było 8 lat temu :eek: Ubranek też multum mam, kilka nowych dokupiłam.
Muszę jeszcze kosmetyki, pampersy , butelki i smoczek. :laugh2:

u nas w szpitalu tez daja sexi koszulki do porodu :crazy:
ja ktg miałam od 35 tygodnia dopiero 1-2 razy w tygodniu.....

Już sobie wyobrażam te sexi koszulki :laugh2: Już raz taka nosiłam. I tak miałam długą. A niektóre miały tak krótkie ze im te podkłady było widać :eek: Bo po porodzie tez się w tych "kiecuniach" jakiś czas biegało :laugh2:

Dziekuje :))

Dziewczyny gotujace i pieczace ciacha potrzebuje pomocy!! Jeden z gosci nie moze jesc jajek, orzechow, truskawek, pomaranczy i innych owocow cytrusowych, sody... Macie jakies przepisy na ciasto bez tych skladnikow?? Myslalam o czekoladowym ale w kazdym praktycznie trzeba sode dodac...

Fajne fotki synka :)
Może cos takiego: Sernik na zimno z sucharkami | Przepisy kulinarne ja robię z wiśniami i galaretką wiśniową, tylko musiałabyś znaleźć krem czekoladowy bez orzechów, a suchary lepiej użyć bez cukru.
Ewentualnie jakiś inny sernik na zimno, nawet bez spodu, nie wiem na czym robione są ciasteczka digestive, bo z nich też można spód robić, tak jak tutaj: Moje Wypieki | Kremowy sernik z ciasteczkami

edit, albo sama możesz upiec kruchy spód, do niego chyba nie jest konieczny ani proszek ani soda

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry