reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusiu synka jaka tunikę zamówiłaś ? Też muszę coś kupić do leginsów

Ja z wyprawki mam ubranka do rozmiaru 62, parę 68 brakuje czegoś ciepłego - kombinezonu, czapeczki, kosz mojżesza plus zamówione meble, resztę zamówię pewnie przez allegro na początku stycznia bo w sumie nie chce żeby mi to leżało... Aneta polecała na allegro Gr-an ja jeszcze polecam rodzyneczki- u nich można kupić całą wyprawkę łącznie z wanienką, wkładkami itd

Co do mojej torby to ostatnio przywiozłam od rodziców swoją małą walizkę, kupiłam 2 koszule, ręczniki, papcie,jakieś kosmetyki najpotrzebniejsze, na Mikołaja dostanę może szlafrok i powoli się zbiera chciałabym już do końca stycznia mieć wszystko i na spokojnie czekać jak wszystko dobrze pójdzie.. a w styczniu też nas czeka mini remont, malowanie, przenoszenie więc też będzie trochę pracy..

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksandreta, laktator to kwestia gustu ;) Ja mam ręczny Avent i jest ok.
Wanienka najlepiej najzwyklejsza. Te wszystkie wkładki gąbkowe to tylko zbieranina bakterii, podobnie jak myjki itp. I mała - im większa, tym więcej wody i tym ciężej ją przenieść do wanny i wylać :) A jak dziecko siądzie (6-9 mies.), to można je już w wannie czy brodziku myć.

Aneta, może jakiś brownies - tu nie ma proszku ani sody, bo to z definicji jest zakalec ;) Albo ciasto na zimno, jak Ewa sugeruje! Chociaż ja bym pewnie drożdżówkę zrobiła z owocami :)
https://www.google.pl/search?q=Brow...j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8
https://www.google.pl/search?q=droż...j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8
Internet prawdę Ci powie :) Teraz jest masa stron dla alergików.

Gratuluję wspaniałych wieści!

Ale rozpisałyście się o tych szyjkach - ja w sumie nie pytam , lekarz nic nie mówi o szyjce tylko, że wszystko w porządku więc się nie zamartwiam -ale może spytać??
Dziewczyny szyjkowe - spokoju życzę :)
Jeśli chodzi o cm - u mnie 111 cm i dzisiaj przyszła kurtka na zimę a wczoraj zaczął padać śnieg :rofl2:

Aneta a może mix bananowy - zmiksować masło (kostkę) z 1/4 szklanki cukru pudru , osobno zmiksować 1kg bananów i połączyć te dwie masy . Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 0,5 litra wody przestudzić i zmiksować z wcześniej powstałą masą - udekorować wg upodobania :)

reklama
Aneta, a nie masz polskiego sklepu, na prawdę nie macie tam takich podstawowych produktów? ehhh to faktycznie ciężka sprawa... To pewnie coś budyniowatego Ci zostanie, no chyba że mąki ziemniaczanej nie ma??

Co do szyjki to ja nawet nie pytałam, ale babeczka sama się za to zabrała i wpisała w wynik USG.

Co do laktatora, to pewnie zależy, jeśli ma być używany tylko awaryjnie, to nie ma co inwestować w elektryczny, z resztą więcej miejsca zajmuje. Co innego gdyby karmienie z piersi nie poszło i dziecko byłoby karmione mamy mlekiem z butli, wtedy to sprawę ułatwia, albo jak maluszek musi zostawać pod opieką innych osób w miarę często.

Do góry