reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusiasynka, no właśnie moja dodawała do mleka mąkę, bo twierdziła, że normalnym mlekiem to Rafał się nie najadał, stąd znam takie dziwactwo. Ale jak się nad tym zastanowić, to przerażające, bo glutenu noworodom się nie podaje

reklama
Omg nie doczytam Was :o tyle stron od rana :) tylko tak szybko przelecialam:

Owisiki- moja mala tez miala, dostala od braci :/ miala wtedy 4msc , pozniej wrocily jak miala 6msc i ja tez dostalam. Po kazdym myciu dawac nowy recznik, na noc zmieniac posciel, nie dawac spac u siebie bo wyedy tez trzeba bedzie zmieniac posciel no i rodzice tez dostana owsiki. One wychodza najbardziej w nocy i skladaja jajeczka na odbycie, trzeba pilnowac zeby dziecko sie nie drapalo bo jak na rece beda jajeczka i zje to to owsiki beda co chwile nowe. A te jajeczka sa oczywiscie mikroskopijne niewidoczne. No i trzeba by bylo jakis syrop w aptece kupic.

Juszka juz wyslalam mame zeby wymienila, ja biust mam E, w brzuchu 106 a kurtka ma 150, w zyciu tyle nie bede miala nawet pod koniec ciazy :)

Moja mala chodzi juz mi po calym domu, jak ta nauka jej szybko idzie. Jeszcze tydzien temu byly to max 3 kroczki a teraz caly pokoj dookola obejdzie kilka razy

co do łózeczek.. ja mam turystyczne i jestem b. zadowolona.

Też mieliśmy turystyczne, ale się nie sprawdziło. Było jako zapasowe łóżeczko w pokoju dzieci, kiedy Aniela spała jeszcze w drewnianym przy nas. I może dlatego, że miała dwa różne łóżka, to tego drugiego nie polubiła. Do tej pory jak gdzieś jedziemy to lepiej ją kłaść na materacu na ziemi, bo w turystycznym płacze. Nie wiem, czy ją ta siatka ogranicza czy co...

Przeczytałam u którejś z Was dzisiaj o tachykardii chyba Secreto.. czy to jest niebezpieczne w ciąży?

Nie wiem, jak z bezpieczeństwem, ale ja też mam skłonności do tachykardii. Najczęściej mam takie napady na przystanku :/ Jak jadę z dziećmi, to bywa to trochę niebezpieczne.
Ale szczerze mówiąc to nawet nie wiem, co się z tym robi. Mam co jakiś czas kontrolne ekg, miałam echo serca robione, niby wszystko ok.

sudocrem zawiera tlenek cynku ktory jest juz "lekarstwem" dlatego do codziennej pielegnacji lepiej go nie uzywac zeby organizm sie do niego nie przyzwyczail i zadzialal jak bedzie taka potzreba' Poza tym wazna rzecz dla mam córeczek to że tlenek cynku sprzyja sklejaniu warg sromowych (synechia) cholerstwo rownie problematyczne jak stulejka i napletek u chlopcow tylko jeszcze malo znane ale tez wymaga czasem interwencji chirurgicznej - moja znajoma ktorej cora miala zabieg zawsze mi mowila ze dobrego pediatre poznam po tym czy niemowlaczkowi dziewcyznce zerknie na wargi sromowe (Karolina miala lekko sklejone ale samo sie unormowalo)
mlodamama - a ile Julka wazy? na ktorym centylu jest? prezeciez nie kazde dziecko musi miec taka sama wage wazne ze np nie ma jakichs dziwnych skokow na siatce centylowej
powiedz kiedys lekarce do sluchu bo nie ma prawa w taki sposob sie do ciebie odzywac; doczytalam 11kg to wcale nie jest malo na dziewczynke - no pewnie lepiej zeby dziecko bylo tluste i mialo nadwage grr nie mozesz mienic pediatry?

łóżeczko turystyczne - my mamy kupione przez szwagra z jakimis bajerami typu przewijaczek, karuzelka i w ogole sie z tego nei korzystalo, niby firma jakas znana choc teraz sobie nie przypomne ale juz pepekaly uchwyty, zamek sie zepsul i takie sobie jest; z czystym sumieniem mogę jednak polecić łóżeczka Hauck - 2 razy kozrystaliśmy z róznych na urlopach i wydaja sie bardzo stabilne i solidne
ooo! znalazłam zdjęcie łóżeczka tur z nazwą firmy i moim dzieciem ktre w taki oryginalny sposob sobie drzemke ucielo (w samym pampku bo mega upaly byly)
2013-06-23 14.03.18.jpg
czarnyloczek - a ty bierzesz Fenoterol? bo u secreto to pewnie od fenka; lepiej skonsultuj to z lekarzem
mamusiasynka - a duzop masz w sowjej kolicy podjazdow po schodach? bo one sa najczesciej na 2 kola z kazdej strony dostosowane wiec 3kolowym wtedy ciezko
maplawzoo, secreto - ja bym mebelki kupila jakies biale/jasne, uniwersAlne ale niekoniecznie dzieciece to i na dluzej beda (wiecie ajk to jest za sama nazwe typu ślubne, ciążowe, dziecięce się doplaca bo wykorzystuja spzredawcy to); secreto mi te piewrwsze meble bardziej sie podbaly

Załączniki

• 2013-06-23 14.03.18.jpg
    2013-06-23 14.03.18.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 42
Flower fenoterol tabletki wycofali, nie mozna go brac w domu, tylko w szpitalu :-) ja miala wozek przy Julku z 4 kołami 2 przednie małe i jakos dawałam radę ale faktycznie po sniegu ciężko.......

Mnie tyłek nie swedzi wiec może nie mam owsików hmmmmmmm musze sie chlopa zapytac czy jego coś swedzi........ahh te przedszkolne choróbska ale mogło byc gorzej, np lamblie wrrr

mmausiasynka - wiem czytalam o tym jak napisalyscie na bb ale moze ma jeszcze wykupione opakowanie;
swoja droga to ta sama substancja co fenek tylko w postaci wziewnej to berodual ktory do inhalacji mamy dla malej w przypadku zap oskrzeli - ciekawqe czy beda kombinowac cos z zamiennikiem jakims bo kiepsko troche w szpitalu na salbutamolu ilez mozna lezec jak sie ma juz dziecko 1 w domu?a moze inhalacje z borodualu bede sobie robic w razie W:-D

właśnie ja sudocrem stosowałam jak tylko było już mega źle... bo gdzies słyszałam, że nie powinno się za często..

ja to wczoraj miałam warazenie ze serce mi wyskoczy a ciśnienie miałam ok.. nie spr tętna.. pewnie to to..wrr okropne uczucie..

flower
nas tylko 2 lekarki... jedna głupsza od 2giej... jak mała chora to jedziemy prywatnie do ordynatorki szpitala w krynicy zdroju bo tu nie mam sił..
Ja raz wróciłam z płaczem do domu to mąż teraz ze mną chodzi na szczepienia to sie baba wredna hamuje przy nim..

Salbutamolu tez nie można za bardzo w domu bez kontroli lekarza podawać bo tez mogą wystąpić zaburzenia rytmu serca..... a może bedą Salbutamol stosować zamiast fenoterolu ;-)

Ostatnia edycja:
flower, no ja właśnie tę firmę obstawiam, bo łóżeczko wydaje mi się solidne. Karuzelek nie potrzebuję, ale co zrobić jak są w zestawie?

reklama
Do góry