reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Witam

Joasia - trzymam kciuki za wizytę. Ja też chcę do ikei !!!! Bardzo ładne te koszulki nocne, ja też wolę takie na guziczki.

Ewa - no to faktycznie uważaj na siebie jak tak Ci morfologia leci w dół, oszczędzaj się ile tylko możesz.

Mouse - ja przed ciążą piłam codziennie rano kawę z mlekiem, w ciąży odrzuciło mnie od kawy z mlekiem ale taką bez mleczka to piję jedną filiżankę dziennie. Ale ponieważ mam ostatnio problemy z zasypianiem więc chyba na razie sobie odpuszczę kawkę. A z tym poligonem to faktycznie strzał niezły, aż na miesiąc - wow, trochę długo. No ale cóż pewnie wyjścia nie macie. Szkoda że nie pomalował Ci tych pokoi bo byś sobie mogła przez ten miesiąc urządzać wszystko.

Flower - posmarowałam wczoraj jeszcze na noc Wojtulka tą gencjaną na spirytusie i mamy pierwszą noc w końcu przespaną i teraz nadal go nic nie swędzi więc to że gencjana brudzi to mały pryszcz, ważne że pomaga. Dzięki dziewczyny za podpowiedź z tą gencjaną :-)

Koreczek - super że łóżeczko będziesz miała z głowy, jeden problem z głowy :-) Ale może faktycznie Flower ma rację i poproś brata o łóżeczko turystyczne a od sąsiadki pożyczcie to normalne. AAAA doczytałam dalej i faktycznie chyba nie ma co kombinować a brat bardzo się ucieszy że może niuni taki prezent sprawić.

Secreto - mnie też przed ciążą bardzo często łapało zapalenie pęcherza - masakra, przy pierwszym takim poważniejszym dostałam nawet wstrząsu anafilaktycznego (reakcja uczuleniowa na pyralginę i furaginę) i o mało nie zeszłam z tego świata. Ale mam nadzieję że do końca ciąży mnie to nie złapie. A Pola to bardzo ładne imię, Blanka też :-)

Małpawzoo - śliczne mebelki - a szuflada mi się bardzo przydawała, choćby nawet na pościel, czy pieluchy, w sumie cokolwiek. Szafek, półek, szuflad nigdy za wiele.

Marcia - trzymaj się kochana, jakby sie jeszcze pogarszało to leć do lekarza, ale póki co leż dużo, odpoczywaj, Tantum rosa też bardzo łagodzi takie stany.

Zaglądałam na allegro na tego sprzedawcę GR-AN i tak bardzo pobieżnie, ale zauważyłam że np. sudokrem 400 g kosztuje u niego 41,90 zł a u innych sprzedawców już od 26,30 zł - jak dla mnie to spora różnica. Muszę się jeszcze lepiej przyjrzeć, może inne przedmioty ma w dobrych cenach.

Mój Wojtuś zażyczył sobie własnie paróweczkę i mówi do mnie - Mamo, zrób mi paróweczkę tylko samą. Pytam Go - jak to samą ??? No, samą, bez chlebka, bez keczupiku i bez talerza :-)

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego dnia.

reklama
Młodamamo ja jutro albo w piatek pojde do lekarza to powiem ci co mi powie.....

A ja mam 5 pudełek sudocremu, kiedys nam do labu przywiexli do badania i w gratisie zostało z 50 pudełek i sie podzieliłyśmy z dziewczynami, troche dałam siostrze a reszta mi została, ja nadal Julkowi tylek sudocremem smaruje :-)

No i mój haski został bezdomnym :-( Komputer mam ustawiony tuż przy oknie, chciałam odpisac na posta, nagle patrze przez okno, a mój psiak wskoczył na dach budy i... wpadł do srodka :-):-) hahaha! Buda juz stara jest wiec nie ma co sie dziwic, trzeba mu nową sklepać :tak: A teraz jak deszcz będzie padał, to wpuszcze go do kotłowni, bo on zawsze i tak na zewnatrz spi, a chowa sie do budy tylko przed deszczem ;-)

Sudocremem, to nieraz ja sobie i twarz smaruję, jak mi cos brzydkiego wyskoczy, ale i tak kupie nowy dla dziecka, bo ten co mam, to juz jest na granicy terminu ważności :-D

mamusiu będę wdzięczna! u nas taka lekarka jest, że jak mam iść to białej gorączki dostaję! weź tak się odzywa do mnie jakbym to ja nic nie wiedziała i wszystkiemu winna była:szok: rozumiem jestem młoda ale szacunek każdemu się nalezy a jak coś nie wiem to powinna mi powiedzieć a nie drzeć japę! np o to, że córa ma niedowagę.. ta mi mówi, że mam jej dawać jeść.. ja przecież cały dzień za małą łaże i ona je! tylko wszystko wybiega zawsze.. więcej jej przecież nie wmuszę na siłę bo zwymiotuje i będziemy na 0! moim zdaniem jak dziecko wypija mi 210mleka rano z kaszką manną i o 9 już je 2 kanapki albo 2 parówki.. do obiadu je owoc jakiś albo jogurt i jeszcze się dopmni o szynkę zje 3-4 plasterki to chyba mało nie je..:no:

Witam,

my już w niedzielę wróciliśmy z Miłoszem od mamy i tak zaglądam co u Was słychać.

Ewa86 oszczędzaj się-wiem łatwo mówić, ale oby wszystko było lepiej:)

Koreczek Miłoszowi kupiłam turystyczne takie lepsze Esprit z przewijakiem i karuzelą i jestem mega zadowolona, niedawno kupiłam Mu zwykłe turystyczne z odpinanym bokiem, a tamto czeka na Czarka :)

Gratuluję wizyt i czekam na kolejne :)

Przeczytałam u którejś z Was dzisiaj o tachykardii chyba Secreto.. czy to jest niebezpieczne w ciąży? Do tej pory zdarzało mi się mieć te napady przed ciążą, ale dzisiaj jak schyliłam się by wziąć Miłosza chwyciło mnie...:( jak się położyłam to serce nie miało którędy uciec, ciśnienie 90/54 a tętno 194 :( ostatkiem sił dałam obiad małemu i Go położyłam, położyłam się obok na ziemi, zamknęłam oczy i serce się uspokoiło i juz jest oki. Trwało to jakieś 1,5h, zadzwoniłam do K o odrazu zwolnił się z pracy i jedzie już. Czuję się już normalnie tylko wystraszyłam się o bobo :(

Mamusia synka mi sie on bardzo podoba ogladalam juz ten wozek ale zaczeli mi odradzac bo to trzykolowiec ze malo stabilny itd.

ja to juz boje sie czegokolwiek stosowac myslalm o tatum rosa ale co bym nie uzyla to efekt jest odwrotny...

Mamusia synka - a chcesz trójkołowca kupić?? Dla mnie to podstawowy mankament tego wózka

Dzięki za podpowiedzi odnośnie szuflady, chociaż powiem szczerze, że zaczęłam teraz oglądać inne mebelki tej firmy i już wcale nie wiem, czy ta kolekcja, która wkleiłam najładniejsza. Ech, ja powinnam żyć w głębokim prl-u, nie byłoby6 wyboru i byłby spokój. A tak nie umiem się zdecydować:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Mamusia synka - mi się nie podoba ten wózek no ale to kwestia gustu. Trójkołowy, koła piankowe, rączka, kosz na zakupy - jakoś mi się to nie widzi, zupełnie się to mija z moim wzorem wózka :-) ale jeśli Tobie pasuje to pamiętaj że kupujesz wózek dla siebie a nie dla kogoś innego, Ty masz mieć komfort użytkowania.

i jeszcze jedno - WSZYSTKIE OWSIKI - PRECZ !!!!!

Do góry